Game info

Children of Mana

Tien jaar geleden overheerste de chaos bijna de gehele wereld van Mana. Volgens een legende redde een jongen en een meisje destijds de wereld door een legendarisch zwaard gebruiken. Nu wordt Mana echter weer bedreigd en moeten de Children of Mana de vijand verslaan voordat het hart van de wereld(de Mana boom) door het kwaad wordt overgenomen. Je kunt als speler uit vier verschillende spelers kiezen: Ferrik, Tamber, Popper of Wanderer. Deze personages hebben ieder verschillende sterkte- en zwaktepunten. Als je eenmaal een personage gekozen hebt, kan je deze uitrusten met wapens en magische edelstenen om ze zo door gevaarlijke slagvelden en mysterieuze dungeons heen te loodsen. Wanneer je het Mana dorp achter je laat, neemt je personage één van acht beschikbare elemental spirits mee. Elk van deze spirits heeft een unieke magische kracht, die je weer kunt gebruiken om het tij tijdens een gevecht te keren. Je kunt Salamander meenemen vanwege zijn vuurmagie of Luna om de krachten van de maan te gebruiken. Kies echter zorgvuldig, want iedere spirit heeft een andere impact op een gevecht. Je kunt als speler uit drie verschillende missies kiezen. Scenario Quests moet je halen om verder in het verhaal te komen. Inwoners uit je dorp kunnen ook naar je toe komen met persoonlijke verzoekjes en het is aan jou om deze wel of niet te accepteren. Je kunt ook een bezoekje brengen aan Dud Services. Dud biedt als bedrijf verschillende quests aan waarmee je beloningen kunt verdienen. Deze quests variëren van het vinden van een bepaald item tot het verslaan van alle vijanden in een dungeon. Een van de belangrijke onderdelen van Children of Mana is de multiplayermodus, waar je met maximaal 4 spelers samen het spel kan spelen via de wi-fi functie van de DS. Spelers kunnen met elkaar samenwerken om sterke vijanden te verslaan óf het tegen elkaar opnemen om zeldzame items in handen te krijgen.

Nieuwste review

Teleurstelling, dat woord vat deze game perfect samen. Er had echt veel meer in gezeten dan wat men er nu van gebrouwen heeft en je krijgt al snel het gevoel dat de game eigenlijk maar half afgerond is. Zelfs ondanks de zeer matige verhaallijn gevuld met clichés, had de gameplay genoeg plezierige uurtjes op kunnen leveren. Helaas lijkt men enkel veel tijd gestoken te hebben in de audiovisuele presentatie. Buitengewoon jammer allemaal.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Behoorlijk geslaagde audiovisuele presentatie. Gems-systeem werkt goed en biedt diepgang
  • Minpunten
  • Actie is vreselijk eentonig en levert bijzonder weinig op. Matig uitgewerkte verhaallijn vol met clichés en plotgaten. Sidequests stellen niets voor en zijn enkel vervelend. Karakters en wapens zijn slecht gebalanceerd

Artikelen

Screenshots