Game info

Call of Juarez: The Cartel

Call of Juarez: The Cartel is de derde Call of Juarez-game. Voor het eerst wordt het Wilde Westen achtergelaten; The Cartel speelt zich af in het hedendaagse Amerika. De strijd tegen een gewelddadige drugskartel brengt spelers van Los Angeles in de Verenigde Staten naar Juarez in Mexico. De first-person shooter bevat vijftien missies waarin spelers te maken krijgen met verschillende situaties. Doe een inval, beveilig een getuige, ondervraag informanten hardhandig, ga undercover, doe auto-achtervolgingen en meer. De verhaalmodus draait om drie verschillende hoofdpersonages; de speler kan de game met elk van deze figuren spelen. Ook is de verhaalmodus ook coöperatief met in totaal drie personen door te spelen. De drie spelers worden tijdens de game uitgedaagd om aan onderlinge wedstrijdjes mee te doen. Hierin strijden ze bijvoorbeeld om zo snel mogelijk vijf tegenstanders te doden met een schot in het hoofd. Bovendien krijgen spelers soms een geheime persoonlijke opdracht, bijvoorbeeld om ongemerkt de portemonnee van een andere speler te stelen. Naast de singleplayermodus en coöperatieve spelmodus, bevat Call of Juarez: The Cartel ook een competitieve modus. Hierin zitten bekende modi zoals Team Deathmatch, waarin twee teams strijden tegen elkaar. Tijdens het spelen verdienen gamers ervaring voor hun personage, waardoor ze toegang krijgen tot nieuwe wapens en uitrusting.

Nieuwste review

Call of Juarez: The Cartel begeeft zich op gevaarlijk terrein door de Western-setting achter zich te laten. Het is die aparte factor kwijt en daardoor niet meer dan een technisch weinig indrukwekkende moderne schiettent geworden. De clichématige maar goed gevulde verhaalmodus bevat enkele leuke ideeën, maar die slepen je nauwelijks door de mindere delen van het spel heen.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Verhaalmodus leent zich voor drie doorspeelbeurten, secundaire doelen die je stiekem uit moet voeren
  • Minpunten
  • Technisch niet sterk, kunstmatige intelligentie medestanders niet actief genoeg tijdens voertuigsecties, coöperatief spelen onhandig opgezet

Artikelen

Screenshots