Game info

Bloodborne

Bloodborne is een actie RPG van de makers van de Dark Souls-games. In de eeuwenoude stad Yharnam moet je je angsten overwinnen en ben je op zoek naar antwoorden. De gotische stad is vervloekt met een vreemde infecterende ziekte die zich razendsnel door de straten verspreidt. Krankzinnigheid, gevaar en de dood loert om iedere hoek in de donkere horror wereld en jij moet hierin zien te overleven. Bewapend met een uniek arsenaal aan wapens, waaronder pistolen en zaaghakbijlen, moet je je verstand, reflexen en strategisch denkvermogen gebruiken om de behendige en intelligente vijanden die de duistere geheimen van de stad bewaken te lijf te gaan.

Nieuwste review

Met een bijna perfecte samensmelting van leveldesign, gameplay, uitdaging en verhaalvertelling is het ontwikkelaar From Software wéér gelukt om een totaalpakket neer te zetten dat volledig in zijn eigen klasse zit. Voor doorgewinterde Souls-fans zullen de kleinere schaal en de beperkte keuzes in speelwijze een domper zijn, maar dat heeft wel geleid tot meer aandacht voor alles wat Bloodborne wél doet. Er zijn maar weinig titels die zulke ambities kreukvrij waarmaken.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Het beste uit de serie blijft behouden, maar onderscheidt zich gewaagd, nadruk op actie pakt goed uit, excelleert in bijna alle facetten van traditioneel game-design
  • Minpunten
  • Gevoelsmatig kleinere schaal dan Souls-games, spelers worden beperkt in speelwijze

Artikelen

Screenshots