Game info

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en Obelix zien vlak bij hun dorp een Romein die aan het trainen is voor de Olympische Spelen. Dit geeft hen het idee om zelf ook mee te doen met hun dorp. De Romeinen willen hir een stokje steken voor steken, aangezien de Galliërs door hun toverdrank zeker zullen winnen. Ze melden dat de Galliërs niet mee mogen doen omdat de Olympische Spelen alleen voor Grieken en Romeinen zijn. Asterix denkt zoals altijd echter goed na en gebruikt als tegenargument dat Julius Caesar altijd beweert dat ze wel Romeinen zijn. In Asterix en de Olympische Spelen worden tijdens de verhaalmodus platformelementen afgewisseld met allerlei mini-games die je vervolgens ook los kunt spelen met twee personen. Uiteraard hebben deze mini-games elk iets te maken met de Olympische Spelen. Je zult dus onder andere sprintwedstrijden moeten doen.

Nieuwste review

Asterix en de Olympische Spelen is een matige game die nergens bovengemiddeld uit komt. Hoewel het spel duidelijk gericht is op kinderen, mochten de makers wel iets meer hun best doen om de specifieke knoppencombinaties uit te leggen. Met de typische humor van de stripserie zit het in ieder geval wel goed, maar daar krijgen we maar veel te weinig van te zien.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Ouderwetse Romeinse sporten. Aardige Asterix & Obelix humor. Het hele spel is met zn tweeën te spelen
  • Minpunten
  • Daardoor mogelijk te lastig voor de doelgroep. Uitleg over gamemechanieken te onduidelijk. Dertien in een dozijn platformgame. In je eentje is er weinig aan

Artikelen

Screenshots