Game info

7.62 High Calibre

In 7.62 High Calibre volg je een huursoldaat die op zoek is naar een Russische zakenman. Deze Rus heeft namelijk geld gestolen van zijn partners en is op de vlucht voor zijn schuldeisers. De buit is verstopt in een kleine (fictieve) bananenrepubliek in Latijns Amerika. Natuurlijk gaat niet alles over rozen en al snel draait jouw opdracht uit op een gevaarlijk avontuur, waarbij jij zelf moet kiezen wie jouw vrienden en vijanden zijn. 7.62 High Calibre is een tactisch actiespel, waarbij de actie vanuit een derde persoonsperspectief getoond wordt. Het spel is een vervolg op Brigade E5: New Jagged Union en vertoont gelijkenissen met onder andere Jagged Alliance. Je moet namelijk een team van huurlingen rondom de held samenstellen, waarmee je allerlei missies uitvoert. Gevechten verlopen via de zogenaamde Smart Pause Mode en zijn een combinatie van real-time en turn-based actie. Doordat jouw keuzes over met wie je wel en met wie je niet samenwerkt het verloop van het spel beïnvloeden, zijn er meerdere eindes van het verhaal mogelijk. Er zijn meer dan 150 verschillende vuurwapens beschikbaar, die ook een upgrade kunnen krijgen. Daarnaast zijn er meer dan 30 huurlingen te rekruteren voor je team.

Nieuwste review

7.62 is in de kern misschien een goed spel, maar kent zoveel ontwerpfouten en technische gebreken dat er van het potentiële spelplezier niets overblijft. 7.62 volgt de designregels van een grafisch tekenprogramma en is enorm technocratisch van opzet, maar lijkt zich niet te realiseren dat games er zijn om plezier mee te hebben.

2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Ergens zit een spel verstopt met veel tactische mogelijkheden in een niet-lineaire spelwereld
  • Minpunten
  • Onnodig ingewikkelde en inconsistente interface. Onduidelijk waar je naartoe moet. Veel ellenlange teksten lezen. Erbarmelijke graphics en geluid. Bugs, bugs, bugs

Artikelen

Screenshots