Weekoverzicht
PlayStation Mini

Nieuws van de week: PlayStation Classic en Red Dead Redemption Online

Nieuws in overvloed!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Red Dead Online lanceert in november als publieke bèta

Red Dead Online, de online multiplayer van Red Dead Redemption 2, lanceert in november als publieke bèta.

De bèta (en de uiteindelijke versie) is speelbaar voor iedereen die Red Dead Redemption 2 heeft aangeschaft. De online multiplayer speelt zich in dezelfde open wereld af als de singleplayer en heeft zowel narratieve als competitieve elementen. Net als GTA Online moet de online multiplayer constant aan updates onderhevig zijn en evolueren.

Red Dead Online

PlayStation Classic komt op 3 december uit

Sony brengt op 3 december de PlayStation Classic uit, een kleine PlayStation met twintig klassieke games.

De volledige line-up aan games is nog niet bekend, maar Sony noemt al wel de titels Final Fantasy 7, R4 Ridge Racer Type 4, Wild Arms, Tekken 3 en Jumping Flash.

Beschikbare NES-games voor Nintendo Switch Online onthuld

Nintendo heeft een lijst onthuld van NES-games die bij de lancering van Nintendo Switch Online beschikbaar worden. Per maand worden er drie extra NES-games toegevoegd aan de lijst.

Deze lijst werd op de website van het Japanse bedrijf gepubliceerd. De lijst toont in totaal 20 games die bij de lancering van de nieuwe dienst direct beschikbaar zijn voor mensen die een lidmaatschap hebben.

Nintendo Switch

Autoriteiten van 16 landen starten onderzoek naar lootboxen

De Kansspelautoriteiten uit zestien landen gaan een onderzoek starten naar de gevaren van lootboxen in games. Dit werd bekendgemaakt in een gezamenlijk opgestelde brief die door de zestien landen is ondertekend.

In de brief wordt gesproken over het grondig willen onderzoeken van de karakteristieken van videogames en sociale games. Met het onderzoeken van deze aspecten willen de autoriteiten de huidige vage grens tussen gokken en gamen ophelderen en daarmee toepassen in de landelijke wet- en regelgeving.

Lootbox

Ninja als eerste professionele gamer op cover van sportblad ESPN

Fortnite-streamer Ninja is de eerste professionele gamer die op de cover van sportblad ESPN: The Magazine staat.

De cover werd afgebeeld voor het Twitter-account van ESPN en is hieronder te zien. Hij wordt daarop de grootste gamer ter wereld genoemd. Waar het artikel verder precies over gaat, is niet bekend.

Red Dead Redemption 2 volledig speelbaar vanuit eerstepersoonsperspectief

Red Dead Redemption 2 is volledig vanuit een eerstepersoonsperspectief te spelen, zo blijkt uit speelsessies met de game.

Spelers kunnen met een toegewijde knop, het touch pad op de PlayStation 4, schakelen tussen verschillen perspectieven. Naast een eerstepersoonsperspectief en derdepersoonsperspectief, bevat de game ook filmische camerastandpunten van veraf.

Red Dead Redemption 2

'Cyberpunk 2077-side quests krijgen elk een sterk plot'

Ontwikkelaar CD Projekt Red wil dat alle zijmissies in Cyberpunk 2077 ervaren worden als op zichzelf staande verhalen. Volgens de ontwikkelaar mag geen enkele quest aanvoelen als 'filler'.

Volgens ResetEra wordt in de laatste editie van Edge Magazine besproken welke rol side quests moeten krijgen in Cyberpunk 2077 volgens CD Projekt Red:

Cyberpunk 2077

Fifa 19 Ultimate Team-kanspercentages spelers onthuld

Uitgever EA heeft het boekje opengedaan over de kansen op een goede speler in een Fifa 19 Ultimate Team-pack. Dit maakt EA bekend via een post op de officiële website.

Voor het eerst is de procentuele kans bekend voor het krijgen van specifieke spelers uit een Ultimate Team-pack. Voorheen was dit onduidelijk en moest de speler hopen op een goede voetballer zonder concrete indicatie.

Fifa 19

Gerucht: N64 Classic mogelijk in de maak

Het handelsmerk voor de Nintendo 64 Classic dat vorig jaar werd aangevraagd is goedgekeurd. Met deze goedkeuring bestaat de mogelijkheid dat Nintendo in de toekomst een miniversie van de Nintendo 64-console uitbrengt.

Vorig jaar werd een aanvraag gedaan voor een handelsmerk van de N64-controller in Europa. Met de goedkeuring van het handelsmerk is het een realistische gedachte om te bedenken dat er een N64 mini-console in de maak is. Nintendo heeft hier echter niets over losgelaten.

Nintendo 64

Sony heeft geen plannen voor opvolger Vita

Sony heeft op dit moment geen plannen om een opvolger van Vita te maken.

Na de PSP en Vita zit een nieuwe handheld er voorlopig dus niet in. Dat meldt Hiroyuki Oda, senior vicepresident van Sony Interactive Entertainment, in een interview met Famitsu, vertaald door DualShockers.

PS Vita

Dit artikel delen:

Lees meer

Luigi’s Mansion is een gezellige, griezelige comeback Waarom ik geen PlayStation Classic koop
1

Reacties op: Nieuws van de week: PlayStation Classic en Red Dead Redemption Online

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    alex201

    • 23 september 2018 09:56
    Geen nieuws over telltale? Kan er nog niks over vinden hier.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.