Nieuws
FIFA 19

Fifa 19 Ultimate Team-kanspercentages spelers onthuld

EA wil transparanter zijn

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Uitgever EA heeft het boekje opengedaan over de kansen op een goede speler in een Fifa 19 Ultimate Team-pack. Dit maakt EA bekend via een post op de officiële website.

Voor het eerst is de procentuele kans bekend voor het krijgen van specifieke spelers uit een Ultimate Team-pack. Voorheen was dit onduidelijk en moest de speler hopen op een goede voetballer zonder concrete indicatie.

Wanneer spelers voortaan een pack kopen, kunnen ze bij het selecteren van de pack de precieze kansen zien voordat de pack wordt aangeschaft.

"Wij geloven dat het delen van deze informatie spelers helpt met het bepalen waar zij hun Fifa-punten, munten en tijd in investeren om uiteindelijk hun Ultimate Team te kunnen bouwen," laat EA weten.

Fifa 19

Deze percentages zijn volgens EA bepaald getest met het openen van een groot aantal packs. Hierdoor is met zekerheid de kans op bepaalde spelers te bepalen. In de game zijn er vele categorieën aan spelers die met de tijd toegevoegd worden aan Ultimate Team. Daarom test EA opnieuw de kanspercentages van de packs bij iedere release van nieuwe spelers.

Met deze insteek heeft EA onderaan het beeld een disclaimer neergezet met een datum en tijd om aan te geven vanaf wanneer de kansen up-to-date zijn.

Fifa 19

In de afbeelding hierboven worden de kansen getoond voor een gouden pakket ter waarde van 7500 munten of 150 Fifa-punten. Daarin is te zien dat er 100% kans is dat er een gouden speler met een rating van 75 of hoger in de pack zit. Voor een gouden speler van 82 of hoger is die kans 20% en voor 84 en hoger 4,5%. Als het gaat om speciale tijdelijke spelers, zoals Ones to Watch, dan kan de kans zelfs lager dan 1% zijn.

EA maakt op de website duidelijk dat deze kansen per individuele pack gelden en dus niet cumulatief zijn. Eerder bracht EA een zogenoemde Pitch Notes-post uit waar het bedrijf duidelijkheid schepte over de invloed van chemistry-kaarten op spelers en teams.

Fifa 19 verschijnt op 28 september voor pc, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Sword Legacy Omen Rocket League krijgt Hot Wheels-dlc
5

Reacties op: Fifa 19 Ultimate Team-kanspercentages spelers onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Oxymorphone

  • 18 september 2018 16:47
  Dus de basis game heeft alleen amateur spelers? De rest moet ik kopen uit loot doosjes ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 18 september 2018 17:15
  FIFA heeft eigenlijk niets meer met voetbal te maken, EA is net zo corrupt al de bond zelf en het feit dat uitleg van lootboxe, spelerskaarten en chemistry packs meer aandacht krijgen als het daadwerkelijke spel zegt genoeg.

  Vote with your wallet ladies.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 18 september 2018 17:28
  Dus je kan zien hoe groot de kans is dat je genaaid wordt.

  Als je een realistische voetbal game maakt moet elke speler gewoon gratis in de game zitten.

  Je betaalt al 60 Euro voor basically een update bestand maar mag nu -wederom- geld uitgeven om bepaalde spelers te krijgen.

  De game doet de naam FIFA steeds beter eer aan, dat moet ik ze toegeven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Lord_Bono

  • 18 september 2018 19:31
  @bigds9fan Elke speler zit gratis in de game. Dat mensen een competitieve online modus willen waarin ze zelf een team kunnen maken, daar kan FIFA aan verdienen. Als je geen geld wil betalen moet je een andere modus spelen, daarnaast verdien je ook in-game geld dacht ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 19 september 2018 09:12
  Gek toch, ook al zou je het perfecte team hebben, dan heeft de rest van de wereld dat ook. Want ipv zelf proberen gaat men liever snel op internet zoeken naar een goed team en dat kopieren. Ook wanneer alle spelers gratis zouden zijn dan gebeurd het nog. Dus voor competities zou ik voor willen stellen om met identieke teams te spelen zodat player skill de doorslaggevende factor word.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.