Autoriteiten van 16 landen starten onderzoek naar lootboxen | Gamer.nl

Autoriteiten van 16 landen starten onderzoek naar lootboxen | Gamer.nl

De Kansspelautoriteiten uit zestien landen gaan een onderzoek starten naar de gevaren van lootboxen in games. Dit werd bekendgemaakt in een gezamenlijk opgestelde brief die door de zestien landen is ondertekend.

In de brief wordt gesproken over het grondig willen onderzoeken van de karakteristieken van videogames en sociale games. Met het onderzoeken van deze aspecten willen de autoriteiten de huidige vage grens tu en gokken en gamen ophelderen en daarmee toepa en in de landelijke wet- en regelgeving.

Met het onderzoek wordt ook gelijk een oproep gedaan naar bedrijven om samen te werken met de autoriteiten. 'Wij anticiperen op het bieden van een mogelijkheid aan bedrijven met regulerende autoriteiten te communiceren om tot mogelijke oplo ingen te komen.'

lootbox fifa

De brief werd opgesteld na afloop van de jaarlijkse bijeenkomst van het Gambling Regulators European Forum. Daar werden de problemen besproken bij het handhaven en reguleren van gokken. Daarin werd gesteld dat met het uitvoeren van dit onderzoek er een duidelijke afstemming wordt verwacht tu en regelgevers in gokken en game developers.

Nederland was één van de zestien landen die uiteindelijk de brief ondertekende. Andere landen die deelnemen aan dit onderzoek zijn Spanje, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Vorige week nog werd door het Belgische OM besloten een onderzoek naar EA te starten omtrent Fifa 18 en 19 nadat de uitgever weigerde de lootboxen uit de game te halen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou