Weekoverzicht
last of us 2

Nieuws van de Week: Nieuwe beelden van The Last of Us 2 en de eerste missie van Call of Duty: WW2

En verder: Super Mario Odyssey meer dan 2 miljoen keer verkocht en Bin Laden houdt van anime

Geschreven door Bob van der Laan op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Sucker Punch werkt aan samoeraigame Ghost of Tsushima

Ontwikkelaar Sucker Punch werkt aan een nieuwe actiegame genaamd Ghost of Tsushima.

De PlayStation 4-game werd op Sony's Paris Games Week-persconferentie aangekondigd en voor het eerst getoond. Naast de uitgebrachte trailer is nog niets bekend over de titel, alleen dat er samoerai en ninja's in zitten.

Sucker Punch is de ontwikkelaar van franchises als Sly Cooper en InFamous. Het was al geruime tijd bekend dat de studio aan een nieuwe game werkte, maar het was niet bekend om welke titel het ging.

'Super Mario Odyssey verkoopt meer dan 2 miljoen exemplaren binnen drie dagen'

Super Mario Odyssey is binnen de eerste drie dagen na release meer dan 2 miljoen keer verkocht.

Dit maakte Nintendo bekend in de ‘Six Months Financial Results Briefing’. In de briefing zegt president Tatsumi Kimishima “We schatten dat Super Mario Odyssey wereldwijd al meer dan twee miljoen verkochte exemplaren heeft binnen de eerste drie dagen.”

Met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren heeft bijna een derde van alle Switch-eigenaars de game al in huis gehaald.

Super Mario Odyssey kwam vorige week uit voor Nintendo Switch. In onze review schrijft Michel dat de game een feest is voor Mario-fans en minstens zo leuk is voor gamers die voor het eerst aan de slag gaan met Nintendo’s mascotte.

Osama Bin Laden was anime-fan en speelde Naruto-games

De CIA heeft documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat Osama Bin Laden illegale versies van anime-games speelde.

De CIA heeft bijna een half miljoen documenten vrijgegeven die op Bin Ladens harde schijf stonden. Deze documenten bevatten illegaal gedownloade pornografie, films, zoals Ice Age en Antz, propaganda, videogames en een substantiële anime-collectie, waaronder Naruto, Dragon Ball, Devil May Cry en Bleach. Het bleek dat deze ook gespeeld werden, aangezien bij deze roms ook .sav bestanden zijn aangetroffen, die aangemaakt worden wanneer iemand een spelprogressie opslaat.

Blijkbaar was Osama Bin Laden, of wie ook zijn computer gebruikte, fan van anime en deed aan het illegaal downloaden van games als Final Fantasy 7 en Naruto voor DS, New Super Mario Bros. en Animal Crossing: Wild World. Los van Japanse games bezat hij ook pc-games als Army Men 2 en Zuma.

The Last of Us Part 2 krijgt verhalende trailer

Sony heeft tijdens zijn Paris Games Week-persconferentie een nieuwe verhalende trailer van The Last of Us Part 2 getoond.

Het vervolg, dat exclusief naar PlayStation 4 komt, wordt wederom ontwikkeld door Naughty Dog. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt.

Hoewel een vorige trailer al beelden bevatte van hoofdpersonages Joel en Ellie, zijn in deze trailer andere castleden te zien. De trailer kan hieronder bekeken worden.

EA: 'Nieuwe Battlefield wordt visueel adembenemend'

Electronic Arts liet een paar details vallen over de aankomende nieuwe Battlefield-game tijdens een gesprek met investeerders over zijn kwartaalcijfers.

Chief financial officer Blake Jorgensen bevestigde dat de nieuwe Battlefield in het fiscale jaar 2019 moet uitkomen, dat loopt van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019. Chief executive officer Andrew Wilson noemde de nieuwe Battlefield daarnaast "visueel adembenemend" en "enorm meeslepend".

Er is verder nog helemaal niets bekend over de nieuwe Battlefield. De meest recente game in de franchise is Battlefield 1, dat vorig jaar uitkwam en zich richt op de Eerste Wereldoorlog.

Battlefield 1

Spelunky 2 officieel aangekondigd

Vlak voor Sony's Paris Games Week-persconferentie van start ging kondigde het bedrijf het vervolg aan op indiehit Spelunky.

Spelunky 2 is het vervolg op Derek Yu's verslavende platformer, waarin spelers door grotten moeten zien te klimmen en klauteren en overleven. Elke tocht door de grotten is weer anders.

Veel details over het vervolg zijn er nog niet. In de game lijkt het hoofdpersonage van het eerste deel het stokje over te geven aan zijn dochter. Er is geen releasedatum bekendgemaakt, maar de game komt in ieder geval naar PlayStation 4. Het is niet bekend naar welke andere platformen het vervolg komt.

Nintendo hint mogelijk naar nieuwe Donkey Kong voor Switch

Nintendo's Amerikaanse president Reggie Fils-Aime heeft mogelijk gehint naar een nieuwe Donkey Kong-game voor de Switch.

In een interview met Time werd Fils-Aime gevraagd over de vernieuwingen in franchises als Mario en Zelda. Hierbij werd in de vraag nergens melding gemaakt van Donkey Kong. Reggie: "Of het nou om een nieuwe Metroid-ervaring of Donkey Kong-ervaring gaat, we kijken constant hoe we een franchise kunnen vernieuwen, in plaats van kleine wijzigingen in elk deel."

Hoewel de Zelda- en Mario-games voor de Switch uit de vraag al uit zijn en Metroid Prime 4 is aangekondigd, heeft Nintendo nog geen melding gemaakt van een mogelijke Donkey Kong-game voor de Switch. Mogelijk meldde Fils-Aime iets wat nog niet gemeld mocht worden. Het kan ook zijn dat hij Donkey Kong maar als voorbeeld noemde.

De afgelopen twee Donkey Kong-platformers, Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze, verschenen respectievelijk op de Wii en Wii U en zijn ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Retro Studios. Het is niet bekend waar de studio de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.

De eerste missie in Normandië van Call of Duty: WW2

Call of Duty: WW2 verschijnt morgen en wij hebben alvast de eerste missie voor je klaarstaan!

De eerste missie neemt spelers mee terug naar de stranden van Normandië, waarin je met hoofdrolspeler Pvt. 'Red' Daniels moet zien te overleven op D-Day. Bekijk hieronder nu al 13 minuten gameplay van de aankomende shooter.

Vanaf morgen is de game te koop voor PS4, Xbox One en pc.

EA verandert lootboxes in Star Wars Battlefront 2 na kritiek

EA laat weten het lootbox-systeem in Star Wars Battlefront 2 te veranderen na de kritiek van de community.

De laatste tijd is er veel kritiek gegeven vanuit de gaming community op de lootbox-systemen in verschillende games, waaronder die van Star Wars Battlefront 2. Het probleem voor veel spelers is dat mensen met veel geld makkelijk zouden kunnen winnen, maar ook dat je niet weet wat je precies koopt, waardoor het neer zou komen op gokken.

Zowel PEGI als ESRB hebben toen aangegeven deze systemen niet als gokken te zien, waardoor lootboxen gewoon legaal zijn in te zetten door ontwikkelaars. Arnoud Engelfriet, ICT-jurist en partner bij adviesbureau ICTRecht, heeft op Gamer.nl een gastcolumn geschreven waarin hij zijn visie geeft op de discussie rondom lootboxes en gokken.

Of nu uiteindelijk juridisch bepaald wordt dat het hier gaat om een omslachtige manier van gokken of niet, Electronic Arts heeft besloten om het lootbox-systeem in Star Wars Battlefront 2 aan te passen naar aanleiding van de kritiek van spelers van de bèta. Kijk verder in het artikel naar de verschillende punten.

Battlefront 2

Guacamelee! 2 aangekondigd voor PlayStation 4

Tijdens Sony's pre-show op de Paris Games Conference is een vervolg op indie-platformer Guacamelee! aangekondigd.

Er werd zowel een trailer als een segment gameplay getoond van de indiegame. In het spel moeten spelers weer allerlei platformuitdagingen overleven en vechten. Spelers kunnen in diverse wezens veranderen, waaronder een kip die door muren kan breken. Daarbij is er ook coöperatieve gameplay voor maximaal vier personen.

Vooralsnog is de game alleen voor PlayStation 4 aangekondigd. Het origineel verscheen eerst alleen op PlayStation 3 en Vita, maar kwam later ook onder andere naar pc, Wii U en Xbox One. De game moet "binnenkort" uitkomen. Een precieze datum is nog niet gegeven.

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Teamwork is wat Dissidia Final Fantasy NT uniek maakt’ World of Warcraft Classic en nieuwe uitbreiding Battle for Azeroth aangekondigd
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Nieuwe beelden van The Last of Us 2 en de eerste missie van Call of Duty: WW2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.