Nintendo hint mogelijk naar nieuwe Donkey Kong voor Switch | Gamer.nl

Nintendo hint mogelijk naar nieuwe Donkey Kong voor Switch | Gamer.nl

Nintendo's Amerikaanse president Reggie Fils-Aime heeft mogelijk gehint naar een nieuwe Donkey Kong-game voor de Switch.

In een interview met Time werd Fils-Aime gevraagd over de vernieuwingen in franchises als Mario en Zelda. Hierbij werd in de vraag nergens melding gemaakt van Donkey Kong. Reggie: "Of het nou om een nieuwe Metroid-ervaring of Donkey Kong-ervaring gaat, we kijken constant hoe we een franchise kunnen vernieuwen, in plaats van kleine wijzigingen in elk deel."


Hoewel de Zelda- en Mario-games voor de Switch uit de vraag al uit zijn en Metroid Prime 4 is aangekondigd, heeft Nintendo nog geen melding gemaakt van een mogelijke Donkey Kong-game voor de Switch. Mogelijk meldde Fils-Aime iets wat nog niet gemeld mocht worden. Het kan ook zijn dat hij Donkey Kong maar als voorbeeld noemde.

De afgelopen twee Donkey Kong-platformers, Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze, verschenen respectievelijk op de Wii en Wii U en zijn ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Retro Studios. Het is niet bekend waar de studio de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou