Weekoverzicht
Neo Geo Mini

Nieuws van de week: E3 2018 en de Neo-Geo Mini

En Nintendo zoekt werknemers voor The Legend of Zelda

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht.

Uiterlijk en info van Neo-Geo Mini mogelijk gelekt

Het uiterlijk en meer info, waaronder de games, van de Neo-Geo Mini zijn mogelijk gelekt.

Eerder liet SNK al weten aan een nieuwe console te werken met klassieke Neo-Geo-games, om te vieren dat het bedrijf veertig jaar bestaat. Toen werd echter nog niet het uiterlijk van de console of meer info vrijgegeven.

De YouTuber Spawn Wave meldt dat bronnen die vaker correcte info hebben gelekt ook verantwoordelijk zijn voor de foto's van het apparaat. De Neo-Geo Mini zou een ingebouwde arcadestick hebben en ook het uiterlijk van een arcadekast aanhouden.

Daarnaast komen er ook controllers voor het apparaat om de games te besturen. Daarnaast is de lijst uitgegeven met de veertig games die er op zouden staan, waaronder Metal Slug en The King of Fighters. De complete lijst is hieronder te zien.

SNK heeft de Neo-Geo Mini nog niet officieel onthuld. Onderstaande foto's zijn dan ook nog niet bevestigd. Het is ook nog niet duidelijk wanneer het apparaat gaat verschijnen of wat de prijs wordt.

Voorlopige plattegrond voor E3 2018 uitgebracht

De voorlopige plattegrond voor E3 2018 is openbaar gemaakt op de officiële website.

Opvallend is dat CD Projekt Red geen grote stand heeft, maar alleen twee vergaderruimtes heeft gereserveerd. Mogelijk betekent dit dat Cyberpunk 2077 niet speelbaar is voor alle bezoekers en dat de rpg alleen achter gesloten deuren getoond gaat worden. De kans is wel aanwezig dat de game op de beursvloer bij bijvoorbeeld Sony of Microsoft aanwezig is.

Microsoft heeft dit jaar een eigen locatie naast de E3 waar Het Xbox FanFest plaats zal vinden. Hier wordt de persconferentie gehouden en vinden tevens alle overige activiteiten plaats van Microsoft. Om deze reden heeft het bedrijf dan ook geen Xbox-stand op de beursvloer. Wel is een kleine ruimte gereserveerd voor Mixer, het streamingplatform van Microsoft. Square Enix neemt de plek van Microsoft over en heeft hiermee een stand die bijna twee keer zo groot is als in 2017.

Een handig overzicht met alle data van de grote persconferenties is hier te vinden. E3 2018 vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Los Angeles.

E3 2018

Nintendo zoekt levelontwerper voor nieuwe The Legend of Zelda

Nintendo is op zoek naar een levelontwerper voor een nieuwe The Legend of Zelda-game.

Op de Japanse Nintendo-website is een vacature geplaatst voor een level designer. Deze ontwerper zou moeten werken aan vijanden, dungeons en evenementen in de Zelda-game tot aan de implementatie van de titel waaraan gewerkt wordt.

Hoewel de kans groot is dat Nintendo bezig met een nieuwe Zelda-game hoeft dit niet te betekenen dat het gaat om een nieuwe titel in de serie. Het kan eventueel ook gaan om dlc voor Breath of the Wild. De spin-off Hyrule Warriors wordt gemaakt door Koei Tecmo, dus daar is deze vacature hoogstwaarschijnlijk niet voor bedoeld.

Naast ervaring in het maken van console-games wil Nintendo dat ook de sollicitant kan communiceren in het Japans. Verder staat in de vacature dat er voor selectie een examen afgelegd worden.

Op dit moment heeft Nintendo nog geen plannen aangekondigd voor een nieuwe Zelda-game. In januari verschenen geruchten dat de Japanse gamemaker een remake van Link's Awakening voor 3DS in ontwikkeling zou hebben, maar hier is nog niets van bevestigd.

View image on Twitter

Betaalde online dienst voor Switch biedt optie voor back-up saves

Mensen die vanaf september betalen voor de online dienst van Switch, kunnen een back-up van hun savefiles op de cloud plaatsen.

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over de betaalde online dienst voor de Switch, die ergens in september lanceert. Geïnteresseerden kunnen een lidmaatschap aanschaffen van een maand, drie maanden of twaalf maanden. Deze kosten respectievelijk 3,99, 7,99 en 19,99 euro. Hier kan maar één speler gebruik van maken.

Men kan ook een familieplan afsluiten voor 34,99 dollar per jaar (een prijs in euro's is niet bekend, maar komt waarschijnlijk neer op 34,99 euro per jaar), waaraan maximaal acht personen gekoppeld kunnen worden. Deze acht personen hoeven niet op dezelfde Switch-console te spelen; gamers kunnen dus ook met elkaar afspreken om een abonnement af te sluiten en de kosten te delen.

Naast de cloudsaves krijgen spelers ook toegang tot gratis NES-games. Wanneer de online dienst in september lanceert, zullen er twintig NES-games beschikbaar zijn. Nintendo heeft tien van die games al onthuld, namelijk Mario Bros., Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Ice Climbers, Soccer, Tennis, Balloon Fight en Dr. Mario.

De betaalde online dienst is vanaf september een vereiste om online tegen elkaar te kunnen gamen op Switch. Online multiplayer-opties, zoals de mogelijkheid om elkaar uit te nodigen voor een multiplayerpotje en communiceren met elkaar, kan alleen via de smartphone-app die Nintendo vorig jaar lanceerde.

Nintendo Switch logo

Sfeervolle nieuwe screenshots van Red Dead Redemption 2

Rockstar heeft via social media een achttal nieuwe screenshots van Red Dead Redemption 2 uitgebracht.

Eind vorige week werd na de nieuwe trailer ook al een lading screenshots uitgebracht, maar via Facebook, Instagram en Twitter heeft Rockstar dit weekend daar nog meer nieuwe screenshots aan toegevoegd.

Red Dead Redemption 2 speelt zich af in de de Verenigde Staten in het jaar 1899. Nadat een treinoverval in het stadje Blackwater fout loopt, moeten Arthur Morgan en de Van der Linde-gang vluchten. De gang moet zich een weg door het westen vechten en stelen om de agenten en premiejagers voor te blijven.

Red Dead Redemption 2 is het vervolg op de in 2010 verschenen openwereldgame Red Dead Redemption, dat weer een vervolg was op Red Dead Revolver. De nieuwe titel biedt spelers wederom een open wereld in een westernsetting. De game verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie is vooralsnog niet aangekondigd.

Red Dead Redemption 2

Capcom brengt dit fiscale jaar twee grote titels uit

Capcom zegt dit fiscale jaar, dat op 31 maart 2019 eindigt, twee grote titels uit te brengen.

Om welke games het gaat is nog niet bekend. Daarnaast liet het bedrijf ook weten dat er tot 16 april wereldwijd 8 miljoen exemplaren van Monster Hunter World zijn verscheept. Het bedrijf is van plan om deze cijfers te laten groeien, onder andere door de aankomende release van de pc-versie.

De uitgever is van plan om regelmatig nieuwe games van grote IP uit te brengen om een groei in winst te bewerkstelligen. Ook wil het vaker remakes uitbrengen. Monster Hunter blijft een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf. Zo moeten er ook mobiele games, een pachinko-machine en ritjes in pretparken rondom de franchise verschijnen.

Het bedrijf gaf ook details over hoeveel exemplaren er van alle games van zijn grootste series zijn verkocht. Zo zijn er 83 miljoen exemplaren van games uit de Resident Evil-serie, 48 miljoen exemplaren van games uit de Monster Hunter-serie, 40 miljoen exemplaren van games uit de Street Fighter-serie en 16 miljoen exemplaren van games uit de Devil May Cry-serie verkocht.

Capcom

Twitch Prime-abonnees krijgen gratis Fortnite-items

Twitch Prime-abonnees krijgen een gratis Fortnite-skin, back, pikhouweel en emote.

Dat laat Twitch weten in een blogpost. Het gaat om de trailblazer outfit, True Noprth Back Bling, Tenderizer Pickaxe en de Freestylin' Emote. Deze accessoires zijn exclusief te gebruiken in Fortnite: Battle Royale en zijn dus niet beschikbaar in Save the World.

Om deze beloningen te ontvangen moeten spelers inloggen op Twitch Prime, hun account koppelen aan hun Epic-account (als ze dat nog niet gedaan hebben) en een claim maken. Een claim kan slechts op één platform gemaakt worden, maar de skins worden wel gedeeld tussen pc, consoles en mobiele apparaten zolang alles gekoppeld is aan dezelfde account. Echter kan de skin niet verkregen worden voor de PlayStation 4 én Xbox One en dus moeten spelers kiezen als ze op beide consoles de game spelen.

Fortnite

Update 1.20 voor God of War is nu uit. Deze voegt onder andere de beloofde fotomodus toe.

Met de fotomodus kunnen spelers op elk moment een foto maken van de game en deze bewerken om hem naar eigen smaak aan te passen. Vervolgens kan de foto natuurlijk opgeslagen worden en online gedeeld worden. Op PlayStation Blog vallen meer details te lezen.

De update voegt ook de mogelijkheid toe om tekst in menu's groter te maken. Er waren klachten van mensen die de tekst in de game te klein vonden. Deze optie moet dat verhelpen.

De langverwachte nieuwe franchise Anthem lanceert in maart 2019, zo meldt uitgever Electronic Arts.

Het bedrijf maakte de cijfers van zijn vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 bekend en gaf daarna wat details over aankomende games. Daarbij gaf chief financial officier Blake Jorgensen aan dat Anthem in maart 2019 verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een preciezere releasedatum is er nog niet.

Volgens Jorgensen zal Anthem iets compleet nieuws bieden aan spelers, "van een nieuw universum met unieke verhalen van BioWare, tot coöperatieve gameplay, tot een epische en prachtige omgeving die constant verandert rondom de spelers".

Tijdens het gesprek werd ook aangekondigd dat de nieuwe, aankomende Battlefield, waar verder nog niets over bekend is, in ieder geval een singleplayercampagne krijgt.

EA verwacht ook dat de Xbox One en PlayStation 4 eind dit jaar samen in totaal 130 miljoen exemplaren hebben verkocht. Volgens het bedrijf zal de Switch in totaal 30 miljoen keer zijn verkocht aan het einde van dit jaar.

Tot slot bevestigde het bedrijf dat info over Fifa 19 op het EA Play-evenement wordt onthuld. Deze wordt vlak voor E3 gehouden op zaterdag 9 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Bethesda hint naar een onthulling van een game die volgende week wel eens plaats zou kunnen vinden.

Het bedrijf plaatste op Twitter een foto van de Big Ben waarbij de tijd op 5:14 staat. Daardoor wordt nu gespeculeerd dat er op 14 mei om 5:14 uur 's middags een game onthuld wordt.

Om wat voor game het gaat is niet bekend. Er gaan sinds gisteren geruchten over een vervolg op Rage, die door Walmarkt is genoemd als game die op E3 aanwezig is. Daarnaast gaan er al jaren geruchten over een Bethesda-game met de codenaam Starfield, dat gameplay vergelijkbaar met The Elder Scrolls en Fallout naar de ruimte zou moeten brengen. Tot slot gaan er ook geruchten over een vervolg op Doom.

Dit artikel delen:

Lees meer

Koopgids: De beste processoren en geheugenbanken Nintendo’s online service: een stapje naar voren en een stapje terug
0

Reacties op: Nieuws van de week: E3 2018 en de Neo-Geo Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.