Weekoverzicht
Destiny

Nieuws van de week: Speciale edities van Fifa 18 en Destiny 2-aim assist

En verder: WoW-update, het einde van Miiverse en vr voor Switch

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Ook de week na Gamescom zijn er nog genoeg ontwikkelingen in gameland. Zo zijn er PSV- en Ajax edities van Fifa 18 aangekondigd, is Miiverse binnenkort niet meer beschikbaar en hebben behendige fans Tomb Raider 2 nagemaakt. Benieuwd wat de belangrijkste headlines verder waren? Check hieronder de grootste nieuwtjes van de week.

Destiny 2-spelers op pc zijn niet blij met aim assist voor controllers

De community van Destiny 2 is niet tevreden met de manier waarop controllers worden ondersteund in de pc-versie van de online shooter. Het gebruik van aim assist maakt de game oneerlijk volgens veel fans.

Spelers die Destiny 2 spelen met een controller maken automatisch gebruik van aim assist, wat het mikken van wapens automatisch centreert op de tegenstander. Op het officiële Destiny 2-forum en de verschillende subreddits rondom de game geven spelers aan het oneerlijk te vinden. Tevens zou de mate van aim assist heel erg hoog zijn, waardoor het meer lijkt op een illegale aimbot.

In onderstaande Twitch-clip is de gulle auto aim in actie te zien. Hier is vooral in 0.25x-snelheid duidelijk te zien dat spelers voordeel hebben met het gebruik van controllers.

Spelers zijn ook ontevreden omdat het mogelijk is om de aim assist aan te zetten voor gebruikers die muis en toetsenbord gebruiken. De instructie hiervoor is inmiddels al verwijderd van de Destiny 2-subreddit.

Een ontwikkelaar van Bungie plaatste op het officiële forum: "Dit was een onderwerp dat we hebben geanticipeerd. Het is een gesprek dat we zullen blijven volgen. Blijf alsjeblieft eerlijke feedback over jouw ervaringen delen. Dit is waarom we testen... we praten verder na de pc-bèta."

Mogelijk wordt de aim assist in de toekomst verminderd in de pc-versie. Eerder heeft Bungie al aangegeven de balans van de pc- en consoles-versies apart te houden.

Destiny 2 is vanaf 24 oktober beschikbaar voor pc. Op PlayStation 4 en Xbox One verschijnt de shooter al op 6 september. De open bèta op pc eindigt vandaag.

Het is oorlog in World of Warcraft-update Shadow of Argus

Alle jaren dat World of Warcraft verkrijgbaar is leiden naar de zojuist uitgekomen update 7.3, Shadow of Argus.

Hierin nemen spelers het namelijk op tegen Legion in Argus, de thuiswereld van de slechteriken. Dat moeten grote gevechten opleveren. De update is sinds gisteren verkrijgbaar en is voor de meest recente WoW-uitbreiding, Legion. De update voegt een nieuwe wereld met drie regio toe. Bekijk hier alle veranderingen en hieronder de trailer.

Blizzard gaat ongewenst gedrag in Overwatch zwaarder bestraffen

Blizzard Entertainment gaat Overwatch-spelers die ongewenst gedrag vertonen zwaarder bestraffen.

Jeff Kaplan, director van Overwatch, laat weten in een post op het officiële Overwatch-forum dat Blizzard Entertainment werkt aan het verbeteren van het bestraffingssysteem van Overwatch. De fans geven al sinds de lancering van de game aan last te hebben van een sociaal giftige community.

"We willen vrij snel overgaan naar een systeem waarin spelers niet langer het zwijgen wordt opgelegd, maar gewoon tijdelijk of zelfs permanent verbannen worden. Ook willen we op langere termijn een systeem introduceren dat positief gedrag beloond", aldus Kaplan. Hij voegt hieraan toe dat mensen die extremer gedrag vertonen eerder en zwaarder bestraft zullen worden.

Hiermee probeert Blizzard Entertainment de algemene spelervaring te verbeteren en de Overwatch-community aangenamer te maken voor degenen die wel op een gewenste manier met andere spelers omgaan. Er zijn nog geen concrete datums bekend waarop deze veranderingen doorgevoerd worden.

Overwatch is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Blizzard

Nintendo trekt op 8 november de stekker uit het sociale netwerk Miiverse.

Dat heeft Nintendo bekendgemaakt op Twitter. Volgens het bedrijf worden alle diensten achter Miiverse gestaakt.

Er zijn geen plannen om een alternatief te introduceren voor het sociale netwerk. "De Nintendo Switch bevat wel een functie om te verbinden met Facebook en andere sociale netwerken", aldus het bedrijf.

Volgens Nintendo zullen games met geïntegreerde Miiverse-ondersteuning worden beperkt in functionaliteit. In het spel Super Mario Maker is het bijvoorbeeld niet langer mogelijk om reacties achter te laten bij gedeelde levels.

Miiverse

Miiverse is een sociaal netwerk dat zit ingebakken in de Nintendo 3DS- en Wii U-spelcomputers. Een webversie is vanaf andere apparaten te bezoeken. Op de nieuwe Switch-gameconsole is Miiverse niet aanwezig.

Gebruikers kunnen op Miiverse teksten en tekeningen over spellen op beide apparaten achterlaten, waar anderen op kunnen reageren.

Miiverse

PSV en Ajax krijgen speciale editie van Fifa 18

Een speciale Ajax-editie van Fifa 18 wordt beschikbaar gesteld tijdens de lancering.

De limited edtion van Ajax is te koop op de officiële fanshop van de voetbalclub. Deze bevat de game op het platform naar wens en een speciale Ajax-steelbook. Liefhebbers betalen voor de pc-versie 54,95 euro, voor de Switch-, Xbox 360- en PlayStation 3-versies 59,95 euro en voor de PlayStation 4- en Xbox One-versie 64,95. Verzendkosten bedragen 5,50 euro en zijn gratis vanaf 70 euro.

Een limited edition van PSV is ook beschikbaar gesteld in de fanwinkel van de Eindhovense voetbalclub.

Ajax is de eerste voetbalclub ter wereld die een eigen editie van deze voetbalgame ontvangt. Fifa 18 verschijnt vrijdag 29 september voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.


Xbox One-fans kunnen meer Japanse games verwachten volgens Microsoft

Microsoft geeft aan dat Xbox One-spelers de komende tijd meer Japanse games kunnen verwachten.

Microsoft heeft samen met third party-partners recent een aantal Japanse games aangekondigd voor Xbox One. Aaron Green van Microsoft geeft nu aan dat er meer Japanse games naar Xbox One zullen komen. Dit is na aanleiding van de reis van Phil Spencer, het hoofd van Xbox Division, naar Japan, waar hij lokale uitgevers en ontwikkelaars bezocht.

Xbox One-fans kunnen binnenkort Code Vein, Dynasty Warriors 9 en Sword Art Online: Fatal Bullet zien verschijnen op de console. Greenberg geeft aan altijd veel respect te hebben gehad voor Japanse makers en dat Microsoft bezig is met meerdere projecten zowel binnen Microsoft als met third party-bedrijven.

Hij voegt hieraan toe dat Japanse makers altijd voorop staan wat betreft het experimenteren met en het eigen maken van nieuwe technologie, en dus hoge verwachtingen heeft van de Japanse invloed in de tijd van de Xbox One X.

Code Vein

Vr-modus in besturingssysteem van Nintendo Switch gevonden

Op Twitter is een afbeelding geplaatst waarin te zien is dat een vr-modus wellicht aanwezig is in het besturingssysteem van de Switch.

Nintendo heeft niets vrijgegeven over plannen voor een virtual reality-modus voor Switch-spellen. Het feit dat er wel code is gevonden in het besturingssysteem dat virtual reality lijkt te ondersteunen betekent dat daar in de toekomst wellicht verandering in komt.

De vondst in de interface van Nintendo Switch brengt veel vragen met zich mee. Zo is het nog onduidelijk op welke manier vr-games op Nintendo Switch gespeeld moeten worden. Wel heeft Nintendo eerder een patent ingediend voor een vr-bril die de Switch gebruikt.

Nintendo heeft vorig jaar verklaard geïnteresseerd te zijn in virtual reality, maar nog wel bezorgd te zijn over de gezondheidsrisico's. Vorige maand bracht het Japanse bedrijf wel al Mario Kart Arcade GP VR uit voor arcades in hun thuisland.

PUBG heeft meeste spelers tegelijkertijd op Steam

PlayerUnknown's Battleground had gisteren de meeste spelers tegelijkertijd van alle titels op Steam.

Daarmee heeft de game tijdelijk Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive verslagen, de games die normaliter de meeste spelers tegelijkertijd hebben. Er waren bijna 900.000 spelers tegelijkertijd die PUBG speelden.

De game is de afgelopen maanden steeds populairder geworden dankzij populariteit bij streamers en YouTubers. In de game worden honderd spelers op een grote map geplaatst en moet men proberen als laatste over te blijven. Later dit jaar komt de game ook naar Xbox One.

Fans maken Tomb Raider 2 opnieuw in Unreal Engine 4

Fans van de Tomb Raider-franchise zijn Tomb Raider 2 opnieuw aan het ontwikkelen, maar dan in Unreal Engine 4.

De fans staan onder leiding van iemand die zichzelf Nicobass noemt. Het project heet The Dagger of Xian en het betreft een complete remake van de tweede game in de franchise.

De ontwikkeling is al geruime tijd gaande, zoals in onderstaande video is te zien. Er is nu zelfs een speelbare demo beschikbaar die hier gedownload kan worden.

Xbox One X breekt Microsofts eigen verkooprecords

De Xbox One X kent volgens Microsoft de snelste voorverkoop ooit, vergeleken met voorgaande Xbox-consoles.

Hoeveel exemplaren van de Xbox One X al zijn vooruitbesteld, maakte Microsoft niet bekend. Het bedrijf noemt de vraag naar de spelcomputer "overweldigend".

De Xbox One X is een sterkere variant van de Xbox One. De spelcomputer kan Xbox One-games in Ultra HD-resolutie en met verbeterde graphics afspelen. De reguliere Xbox One kan games in maximaal Full HD draaien.

De spelcomputer is sinds vorige week zondag vooruit te bestellen. Volgens Microsoft werden er wereldwijd binnen vijf dagen meer exemplaren van de Xbox One X besteld dan van de Xbox, Xbox 360 of reguliere Xbox One.

In veel landen is de nieuwe console volgens Microsoft al uitverkocht. Het bedrijf zegt volgende maand meer informatie te geven over extra voorraad die vooruit te bestellen zal zijn. De Xbox One X verschijnt op 7 november, en kost in Nederland 499 euro.

Xbox One X

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 16:00 uur: Call of Duty: WW2 De vier belangrijkste vernieuwingen van Fifa 18
0

Reacties op: Nieuws van de week: Speciale edities van Fifa 18 en Destiny 2-aim assist

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.