Overzicht
Fortnite skins

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 2

Basketballen en sniper rifles gebruiken

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 2 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 2

Fortnite

Deal damage to opponents with Assault Rifles (0/1000)

Deze is vrij makkelijk. Zorg dat je een assault rifle in het bezit heb en doe in totaal (dus niet per wedstrijd) 1000 punten schade aan vijanden met dit geweer. Wanneer je de 1000 punten schade bereikt, heb je de challenge gehaald.

Search 7 ammo boxes in a single match (0/7)

Zeven ammo boxes in één wedstrijd openen lijkt pittig, maar dat valt op zich wel mee. In bijna elk huis of andere gebouw staan wel één of meerdere ammo boxes. Zorg dus dat je niet neergeschoten wordt voordat je in totaal zeven van deze groene dozen hebt geopend.

Kam een huis goed uit voordat je naar de volgende gaat. Vaak staan er ammo boxes in verschillende kamers van een huis, en bijvoorbeeld de garage. Het loont ook vaak om op de bovenste verdieping het plafond eruit te slaan en omhoog te klimmen. Op zolder staan bijna ook altijd ammo boxes verstopt.

Let op: de gloeiende lootboxes tellen niet, het moeten echt ammo boxes zijn.

Fortnite

Eliminate opponents in Paradise Palms (0/3) (HARD)

Je gaat deze week regelmatig naar het nieuwe gebied Paradise Palms, want je moet er drie tegenstanders doden om deze challenge te halen.

Hier zijn niet echt tips voor te geven. Het is - zeker aangezien het een nieuw gebied betreft - een druk bezochte locatie, dus je vindt al snel iemand om te doden, maar ze kunnen jou natuurlijk net zo snel doden. Het loont altijd om eerst een paar goede wapens te vinden (en je blauwe beschermingsmeter op te bouwen) om minder snel gedood te worden.

Score a basket on different hoops (0/5)

Door de seizoenspas ('Battle Pass') te kopen dit seizoen ontgrendel je al vrij snel met verdiende Tiers een basketbal die je kunt gooien. Dit doe je op dezelfde manier als dat je een dansje kiest of graffiti spuit.

Vervolgens moet je in totaal (dus niet in één potje) vijf verschillende basketbalhoops aandoen en er een basketbal ingooien. Je zal wat moeten spelen met je positie om het voor elkaar te krijgen, maar het moet niet al te moeilijk zijn.

Er zijn meer dan genoeg basketbalhoops op de map van Fortnite te vinden, waaronder op:

 • Ten westen van het overdekte voetbalveld (tussen Snobby Shores en Tilted Towers;
 • In de tuin van het één na hoogste huis in Snobby Shores;
 • Op een verhoogd platform ten noordwesten van Tilted Towers;
 • Op de berg ten zuiden van Salty Springs, ten westen van het huis op deze berg;
 • In de oostkant van Junk Junction;
 • Het zuiden van Retail Row;
 • Iets ten oosten van Retail Row in een naamloos picknickgebied;
 • Het noordoosten van Greasy Grove;
 • In het noordoosten van Paradise Palms, de stad in het nieuwe woestijngebied.

Fortnite

Search Chests in Loot Lake (0/7)

Je moet in totaal (dus niet in één potje) zeven loot chests openen in Loot Lake. Een eitje, want dit meer op het midden van de map zit vol met deze gloeiende kisten.

Hoewel deze kisten vol met toffe wapens en andere items random spawnen, zijn ze bijna altijd wel op bepaalde vaste plekken te vinden. Vooral in het noord-oosten van de map zijn er vaak een aantal te vinden: eentje tussen de tentjes op het verhoogde stuk naast het meer, eentje bovenop de klimtoren, soms eentje in het kleine huisje aan de steiger, en eentje in de garage van het luxe huis nabij. Ook op de verschillende eilanden in Loot Lake zijn vaak chests te vinden. Door deze plekken te bezoeken heb je deze challenge in een paar potjes geklaard.

Houd er rekening mee dat het iets druk zal zijn op deze locatie dan gebruikelijk, doordat meer spelers de challenge willen klaren.

Search between an Oasis, Rock Archway and Dinosaurs

Elke week is er een schatkaart te vinden die je naar een locatie op de map leidt. Daar vind je een gouden embleem die je moet 'searchen' (zoals je een kistje opent). Doe dat en je hebt de challenge gehaald.


Deze week is het embleem in het zuidwesten van het nieuwe gebied Paradise Palms te vinden. Ten noorden van het naamloze stadje en voorbij de snelweg staat een berg met daar bovenop een caravan. Als je vanaf daar naar beneden valt (de richting op van het noordoosten) kom je vlakbij een steen en wat cactussen waar het embleem te vinden is.

Bekijk hieronder de foto van de locatie op de map en het embleem om de precieze locatie te vinden.

Fortnite
Fortnite

Sniper Rifle eliminations (0/2) (HARD)

Dit is wel een pittige: zorg dat je twee tegenstanders doodt met een sniper rifle. Dit is een van de moeilijkste wapens om iemand mee te doden, omdat goed mikken essentieel is.

Let op dat je iemands health eerst naar beneden kan halen voordat je hem of haar doodt met een sniper rifle. Dit kan het wat makkelijker maken. Het helpt ook om de Squad- of 50v50-modi te bezoeken, waar vijanden eerst knock out gaan voordat ze echt sterven. Zorg eerst dat ze neergaan met een wapen naar keuze en deel dan de genadeklap uit met je sniper rifle.

Je hoeft de kills niet in één potje te halen, maar hebt de volledige tien weken van het seizoen om de challenge te behalen.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 2. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: PlayerUnknown's Battlegrounds Sony toont Rhino en klassiek pakje voor Spider-Man
6

Reacties op: Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 19 juli 2018 16:06
  Sommigen noemen het content, ik vind deze game echt tergend qua meuk die ze erin gooien om mensen maar te laten spelen. Het horder syndroom noem ik het maar voor het gemak.

  Net Fortnite nog even weer geprobeerd met 3 vrienden maar de shooter mechanics zijn extreem matig gedaan voor de meer FPS veteranen onder ons. De leercurve van het spel zit voornamelijk in de building mechanics en die vind ik niet echt veel toevoegen aan de game omdat het mensen enkel aanzet tot extreem camping gedrag.

  Je bent eerst minutenlang aan het farmen om dan ergens jezelf in te bouwen waardoor je vrij makkelijk bij de laatste 15 spelers komt, waarna het vooral een kwestie is van 'wie had de meeste mazzel in het vinden van goede wapens op de plekken waar ie geweest is'.

  Ik snap nu ook goed dat het gros van de Fortnite spelers bestaat uit jongere spelers, want het spel spreekt erg aan door zijn kleurrijke opzet en de voortdurende lootdrive. Ik daarentegen erger me bont en blauw aan het feit dat zoiets simpels als een karaktermodel instellen al achter een paywall zit en dat de shooteractie vooral afhangt van de kwaliteit van je wapen ipv playerskill.

  Niet de game voor mij. Nu maar hopen dat BF:V niet teleurstelt zoals met BF1 het geval was anders zit ik weer 2 jaar op mijn FPS honger. :/

  PS:
  …..soms eentje in het kleine huisje aan de stijger
  Stijger = steiger

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 19 juli 2018 16:27
  @TheChief Van je mening over Fortnite ga ik steigeren, maar wel bedankt voor de correctie! ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  warcryptic

  • 19 juli 2018 16:28
  @TheChief
  Ieders eigen mening, die wil ik hiermee ook niet aanvallen maar er zijn een paar elementen waar ik zelf een andere mening over heb.

  Camping: Ligt aan de speler, het spel geeft de vrije keuze je aanpak te bepalen, terwijl ze je toch langzaam forceren actiever te worden (cirkel). Ik zelf ben nu op het punt dat ik actief jaag en kom in geen enkel potje actie tekort. En campers die laat ik gewoon in beweging komen als ik ze opmerk.

  "wie had de meeste mazzel in het vinden van goede wapens op de plekken waar ie geweest is'.
  Ja het geeft een verschil, maar jou kwaliteit als speler maakt echt meer het verschil.
  Tegenstanders met rocket launchers en heavy shotguns lok ik altijd 1 kant op om ze vervolgens te flanken (1 van de vele opties).

  En dat is voor mij de kracht van Fortnite, het geeft de speler de vrije keus zijn aanpak te bepalen, maar zal daarbij in een potje alsnog constant geforceerd worden.
  Een frisse aanpak op de shooter genre imho.

  Ik heb nog geen een potje gehad die als een herhaling voelde van de vorige, wat mede komt door de grote van de maps, wat bij normale shooters enorm veel kleiner is.

  Maar natuurlijk blijft het uiteindelijk een kwestie of het je smaak is of niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 19 juli 2018 17:11
  @warcryptic Dat mag uiteraard, respect voor de nette respons! Agree to disagree etc he? :)

  Overigens deel ik je mening aangaande 'geen enkel potje voelt hetzelfde aan'. Variatie heeft het spel zeker.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Psychoot

  • 20 juli 2018 14:30
  Ik hoop nog steeds op een modus ZONDER bouwen :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 20 juli 2018 19:24
  @Psychoot dat maakt Fortnite nu juist uniek tov de andere BR games

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.