Uncharted-maker Amy Hennig officieel vertrokken bij EA | Gamer.nl

Uncharted-maker Amy Hennig officieel vertrokken bij EA | Gamer.nl

Amy Hennig, de maker van de Uncharted-games, is officieel vertrokken van EA. Ook vertelt ze dat zij niks te maken heeft met het Star Wars-project wat bij Visceral Games is begonnen.

Dat vertelde Hennig aan Eurogamer tijdens de Gamelab-conferentie in Barcelona. Hoewel ze al sinds januari niet meer werkende is bij Electronic Arts, is haar vertrek tot nu toe geheim gebleven.

"Mensen vroegen aan EA of ik voor ze werkte en het was ongemakkelijk dat mensen moesten zeggen dat erover onderhandeld werd," vertelt Amy Hennig.

Ze is vertrokken bij EA om haar eigen studio op te starten. Hennig is nog op zoek naar werknemers, maar ze wil de studio klein houden. "Ik zou graag een studio hebben van zes tot acht man en zeker niet meer dan vijftien. Vervolgens wil ik aan wat projecten werken, wat vr-games maken. Op het moment ben ik in gesprek met vr-bedrijven om research te doen en om op ideeën te komen."

In oktober vorig jaar sloot de ontwikkelstudio Visceral Games, die samen met Amy Hennig een verhalende Star Wars-game in de maak hadden. De ontwikkeling van deze game wordt ondergebracht bij EA Worldwide Studios, waar een team van EA Vancouver verder werkt aan het spel.

Hennig zei in Barcelona dat "De Vancouver Studio werkt aan iets dat erg anders is." Sinds het project in de richting van een open wereld is verschoven, werd het "een hele andere game dan we eerste aan het maken waren".

Verder vertelt ze dat ze niet meewerkt aan een Star Wars-game en voorlopig aan kleinschalige projecten wil blijven werken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou