Sony brengt PlayStation 4 Pro met 2 TB uit in Japan | Gamer.nl

Sony brengt PlayStation 4 Pro met 2 TB uit in Japan | Gamer.nl

Sony stelt binnenkort een nieuw model van de PlayStation 4 Pro beschikbaar in Japan met meer opslagruimte.

Eerder had de 500 Million Limited Edition PS4 Pro ook al een harde schijf met 2 TB, maar de normale modellen hadden voorheen een maximale opslagruimte van 1 TB. In Japan wordt later deze maand, op 21 november, de PS4 Pro met grotere harde schijf uitgebracht. Vooralsnog gaat het alleen om de 'Jet Black'-uitvoering. De console kost 44.980 yen (ongeveer 350 euro) exclusief belasting.

Vorige maand werd de prijs van de PS4 Pro met 1 TB nog verlaagd van 44.980 yen tot 39.980 yen. Dit geldt ook voor de witte variant van de PS4 Pro. Het is nog niet bekend of de PS4 Pro met 2 TB-geheugen naar het Westen komt. Tot nu toe is er ook nog geen Europese prijsverlaging aangekondigd.

Met de steeds grotere hoeveelheid vereiste opslagruimte, zoals 105 GB voor Red Dead Redemption 2 op PS4 Pro, is het logisch dat er consoles met meer capaciteit op de markt worden gebracht. Microsoft heeft van de Xbox One S een 2 TB-model in 2016 uitgebracht, maar op dit moment heeft de Xbox One X een maximale grootte van 1 TB.

Wil jij de harde schijf in je PS4 (Pro) zelf vervangen voor een grotere? Lees dan ook De harde schijf van de PlayStation 4 vervangen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou