Silent Hill-documentaire licht geschiedenis en misstappen uit | Gamer.nl

Silent Hill-documentaire licht geschiedenis en misstappen uit | Gamer.nl

Een groep documentairemakers licht in een video uit hoe de games en films van Silent Hill tot stand kwamen en welke misstappen er genomen zijn.

In de reeks wordt onder andere besproken hoe de games een verandering teweeg heeft gebracht in de game-industrie en waarom het zo geprezen werd onder critici.

Onder andere wordt de macabere verschijning van Pyramid Head uitgelicht. Dit personage is een bekend symbool uit de serie en belaagt constant de protagonist James Sunderland.

Na de annulering van Silent Hills in 2015 is er vanaf Konami niet veel meer vernomen van de serie. Silent Hills werd namelijk in samenwerking met Norman Reedus, Hideo Kojima en Guillermo del Toro gemaakt. Tijdens Gamescom van 2014 werd een speelbare teaser aangekondigd voor de game. De teaser heette P.T en werd offline gehaald nadat de game werd geannuleerd.

De demo werd laatst nagemaakt door een fan. Alhoewel hij de remake offline moest halen vanwege copyrightredenen, kreeg hij vorige week wel een stageplek aangeboden bij Konami, aangezien het bedrijf onder de indruk was.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou