Konami biedt maker remake van P.T. een stageplek aan | Gamer.nl

Konami biedt maker remake van P.T. een stageplek aan | Gamer.nl

Een zeventienjarige persoon die werkte aan een pc-remake van de P.T.-demo heeft een stageplek aangeboden gekregen bij uitgever Konami.

De zeventienjarige Qimsar werkte al geruime tijd aan een remake van de P.T.-demo. Deze demo was bedoeld voor de nieuwe horrorgame Silent Hills, dat echter nooit werd ontwikkeld nadat Konami en maker Hideo Kojima met elkaar in de clinch raakten. Ook de demo werd offline gehaald.

Door de demo voor pc na te maken zorgde Qimsar er niet alleen voor dat de demo weer speelbaar zou zijn, hij deed er ook ervaring in de Unreal Engine mee op. "Voordat ik aan dit project begon had ik maar zes uur aan ervaring met de Unreal Engine en dit is mijn eerste game. Ik heb er al zo'n 140 uur aan besteed en heb mijzelf veel dingen aan moeten leren", zo vertelde hij eerder al.

Konami heeft onlangs echter geëist dat de demo offline gehaald werd. Ondanks dat heeft het bedrijf wel een stageplek aan Qimsar aangeboden. Hij zou zijn gebeld en het bedrijf zou hebben gemeld dat het onder de indruk was van de demo. Daarnaast kreeg hij ook wat gratis spullen van het bedrijf.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou