PUBG Mobile heeft last van muis- en toetsenbord-gebruikers | Gamer.nl

PUBG Mobile heeft last van muis- en toetsenbord-gebruikers | Gamer.nl

PUBG Mobile lijdt onder spelers die gebruik maken van muis en toetsenbord om de battle royale-game te besturen.

In PUBG Mobile gebruiken spelers hun vingers en het touchscreen van de mobiele telefoon om te lopen, richten en te schieten. Echter gebruiken veel mensen nu een muis en toetsenbord of zelfs een controller, waardoor ze alle handelingen veel sneller en preciezer kunnen doen. Hierover wordt veel geklaagd op het PUBG-forum.

Officieel kan PUBG Mobile niet gespeeld worden met toegevoegde hardware, maar met wat omwegen is het toch mogelijk apparaten te gebruiken in het spel. Zo is het mogelijk de game te installeren op een Chromebook.

Dat een muis en toetsenbord veel accurater is zal niemand verbazen, maar er zijn genoeg video's waarin duidelijk wordt dat het gebruik van deze hardware echt een groot voordeel is. Onder andere toont YouTuber Shivaxi hoe snel hij tegenstanders neer kan schieten met een sniper als hij niet gebruik hoeft te maken van touchscreen-besturingen.

PUBG Mobile kwam op 20 maart uit in Nederland via de Google Play Store en App Store, nadat het een onverwachte release kreeg in Canada. Het spel is volledig gratis en bedraagt 706 MB op Android en 892,7 MB op iOS-apparaten.

Benieuwd hoe de game speelt? Gamer.nl-redacteur Erwin testte laatst zowel Fortnite als PUBG op mobiel.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou