Nieuws
Battlefield 1

Nieuws van de Week: EA ontwikkelt nieuwe Battlefield

En ook: nieuw koninkrijk Super Mario Odyssey onthuld, tweede Guild Wars 2-uitbreiding aangekondigd en Twitch Plays PUBG behaalt derde plaats

Geschreven door Bart Vermeulen op
EA heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe Battlefield-game die voor 2018 op de planning staat. Verder hebben we nieuws over Super Mario Odyssey, de knappe prestatie van Twitch Plays Battlegrounds en verscheidene release-aankondigingen. Ook Donald Trump heeft zich in ons nieuws weten te wurmen.

Nieuwe Battlefield in de maak bij EA

EA werkt aan een nieuw spel in de Battlefield-franchise. Het schietspel moet in 2018 verschijnen.

Dat heeft EA-directeur Andrew Wilson bevestigd tijdens een telefoongesprek over de kwartaalcijfers, meldt Battlefield Bulletin vrijdag op Twitter. Details over het spel zijn niet bekend gemaakt.

Het laatst verschenen spel in de serie is Battlefield 1, dat in oktober vorig jaar verscheen. De game speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In september moet er een uitbreiding voor de shooter komen met de titel 'In the Name of the Tsar'. Hierin staat het Russische front centraal. De uitbreiding bestaat uit het Russische leger, zes maps, nieuwe wapens en het beruchte vrouwenbataljon.

GTA 5-mod neemt spelers mee naar de ruimte

Er is een nieuwe trailer onthuld voor een mod die spelers in GTA 5 naar de ruimte brengt.

Met Grand Theft Space krijgen spelers de mogelijkheid om naar de ruimte te reizen. Het project wordt ontwikkeld door een groep die geleid wordt door de modder sollaholla. In de trailer is te zien dat spelers niet alleen aan boord zijn van een ruimteschip, maar ook in de ruimte zweven vlak voor Jupiter.

Op het GTA 5 Mods-forum is de discussie te volgen rondom de mod. Wanneer de mod precies beschikbaar zal zijn is niet bekendgemaakt. Bekijk hieronder de eerste trailer.

Menu uit Crash Bandicoot N.Sane Trilogy met Xbox-knoppen opgedoken

Beelden van een Xbox One-versie van de recent verschenen Crash Bandicoot-remake zijn opgedoken.

Als onderdeel van haar portfolio heeft ontwerper Kara Zisa een video en screenshots van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy online gezet, om haar werk aan de interface van de game te demonstreren. Hierin is een menu van Crash Bandicoot N.Sane Trilogy te zien met Xbox-knoppen in plaats van PlayStation-knoppen.

Op dit moment is de Crash-remake exclusief voor PlayStation 4, hoewel er wel eerdere geruchten waren over een Xbox One-versie.

Crash Bandicoot

Twitch Plays Battlegrounds behaalt derde plaats

Op Twitch heeft een bot bestuurd door de spelers in de chat de derde plek behaald in een potje PlayerUnknown's Battlegrounds.

De tactiek die het door de chat bestuurde personage naar de derde plaats hielp, was om naar een stad te rennen en daar te schuilen in een huis. Nadat iedereen behalve de spelersbot en twee anderen gestorven was, werd de bot uiteindelijk overreden door een auto.

'Twitch Plays' is een concept waarbij bezoekers van de streamingdienst Twitch gezamenlijk pogen een spel van begin tot eind te spelen. Via commando's in de chat beweegt het personage in het spel en voert acties uit. Men kan zich hier op elk moment dat het spel live gespeeld wordt bij voegen. Dit maakt het zeer uitdagend om met succes een spel uit te spelen. In 2014 lukte het Twitch Plays om Pokémon Red volledig uit te spelen.

Bekijk hieronder de indrukwekkende prestatie van Twitch Plays Battlegrounds.

Resident Evil: Revelations komt naar Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One

Capcom onthult via Twitter dat Resident Evil: Revelations naar Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One komt. Deel 2 zal later ook naar de Switch komen.

In een tweet maakt Capcom bekend dat Resident Evil: Revelations op 29 augustus naar PlayStation 4 en Xbox One zullen komen. Later zullen Resident Evil: Revelations 1 en 2 op Nintendo Switch verschijnen. Een specifiekere releasedatum hiervoor is nog niet bekend.

De prijs voor Resident Evil: Revelations in de Verenigde Staten zal 19,99 dollar bedragen, inclusief dlc. Resident Evil Revelations kwam oorspronkelijk uit in 2012 voor Nintendo 3DS en verscheen later ook voor pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U.

Bekijk hieronder het officiële Twitterbericht en de aankondigingstrailer voor de release naar PlayStation 4 en Xbox One.

Resident Evil revelations

Nieuwe Super Mario Odyssey-artwork bevestigt onderwaterwereld

Nintendo of Japan heeft vandaag op Twitter nieuwe artwork van Super Mario Odyssey gedeeld die een onderwaterwereld toont.

Op de artwork is Mario zwemmend tussen de Cheep Cheeps te zien, de vijandelijke vissen die in eerdere games verschenen. Daarnaast ligt op de bodem een paars gekleurde maan. Dit duidt op een geheel nieuw koninkrijk, omdat elk koninkrijk in Super Mario Odyssey een eigen, verschillend gekleurde maan heeft.

Eerder heeft Nintendo al zes koninkrijken bekendgemaakt, namelijk het Metro Kingdom, Sand Kingdom, Wooded Kingdom, Luncheon Kingdom, Cascade Kingdom en Cap Kingdom. Waarschijnlijk bevat het spel nog meer koninkrijken die nog niet onthuld zijn.

Super Mario Odyssey is vanaf 27 oktober te koop voor de Nintendo Switch.

Tweede Guild Wars 2-uitbreiding lanceert in september

ArenaNet heeft de tweede uitbreiding voor Guild Wars 2, genaamd Path of Fire, aangekondigd. De uitbreiding komt op 22 september uit.

Zoals eerder verwacht speelt de uitbreiding zich af in de Crystal Desert-regio uit de eerste Guild Wars. Daarnaast komt ook een ander gebied uit Guild Wars: Nightfall, genaamd Elon, terug. In totaal zijn er vijf nieuwe open zones om te verkennen en negen nieuwe 'elite specialisaties'.

Volgens ArenaNet bedreigt de menselijke god van oorlog en vuur Balthazar de Crystal Desert en het koninkrijk van Elon met zijn Forged-leger. Spelers moeten naar de woestijn om de losgeslagen god tegen te houden voordat hij de balans van magie vernietigt.

Een belangrijk nieuw onderdeel van de uitbreiding is de toevoeging van mounts in Guild Wars 2, waarmee spelers zich sneller door de spelwereld kunnen bewegen.

De stand-alone uitbreiding kost 29,99 euro, maar er zijn diverse duurdere edities te koop via de website die diverse extra's toevoegen. Alle aankopen van de nieuwe uitbreiding geven spelers de kans om een personage naar level 80 te verhogen. Iedereen die Guild Wars 2 heeft kan van 11 tot en met 13 augustus de uitbreiding gratis uitproberen, waaronder de eerste verhaalmissie.

Volledige wedstrijd in Fifa 18 te zien

EA heeft een gameplayvideo uitgebracht waarin een volledige wedstrijd te zien is. Hierbij zijn nieuwe features uit Fifa18 onthuld.

In de twee-tegen-twee wedstrijd gebruiken beide teams de club Real Madrid en spelen met spelers van Real Madrid.

De wedstrijd is hieronder te bekijken. Lees hier onze preview van de game. Fifa 18 wordt op 29 september uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, pc en PlayStation 3.

Volgens EA en Take-Two schaadt Trumps beleid de game-industrie

Volgens EA en Take-Two is het beleid dat Donald Trump voert niet goed voor de Noord-Amerikaanse game-industrie.

Gisteren gaven Electronic Arts en Take-Two Interactive tijdens Games of Change Festival 2017 aan dat Trumps beleid tot schade leidt binnen de game-industrie. De drie grootste schadelijke factoren zijn volgens deze uitgevers immigratie, onderwijs en handel.

Buitenlands talent

Immigratie speelt een centrale rol binnen Trumps presidentschap en dat gaat niet ongemerkt voorbij aan de Noord-Amerikaanse game-industrie. Op dit moment laat de overheid meer dan 100.000 gespecialiseerde werknemers toe in het land, wat mogelijk is door het H-1B-visaprogramma.

Trump wil deze instroom van werknemers uit het buitenland stoppen, om de Noord-Amerikaanse werknemers te beschermen. Dit zou betekenen dat er binnen de game-industrie veel getalenteerde, geleerde en gespecialiseerde werknemers zal mislopen, "een groep waar nu al een constant tekort aan is", aldus Craig Hagen, internationaal hoofd van staatszaken binnen Electronic Arts.

Klik hier om de rest te lezen.

Activision Blizzard profiteert jaar na lancering nog van Overwatch

Activision Blizzard profiteert een jaar na de lancering van Overwatch nog altijd van het populaire spel. In een jaar tijd groeide het maandelijks actieve spelers met 38 procent.

Dat maakte Activision Blizzard bekend in zijn kwartaalcijfers. Het netto inkomen steeg naar 243 miljoen dollar (204,6 miljoen euro), tegenover 151 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Activision daalde echter met 11,9 procent naar 1,42 miljard dollar (1,20 miljard euro), tegenover 1,61 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016. Vorig jaar profiteerde het bedrijf onder meer van de lancering van Overwatch in mei 2016.

Vanwege de populariteit van Overwatch heeft Activision zijn verwachtingen voor de omzet van heel 2017 naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar 6,58 miljard dollar (5,54 miljard euro) om te zetten. Eerder was dat nog 6,33 miljard dollar.

Ook de verwachtingen voor het derde kwartaal zijn bijgesteld. In september moet Destiny 2 verschijnen. Volgens Activision zijn er nu meer reserveringen voor het spel dan dat er bij de eerste game in de reeks waren. Om die reden verwacht het bedrijf in het derde kwartaal 1,7 miljard dollar (1,43 miljard euro) om te zetten, tegenover de 1,65 miljard dollar (1,39 miljard euro) die analisten verwachten.

Door NU.nl

Overwatch

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Gran Turismo Sport focust zich meer dan ooit op rijden’ Dream Daddy: A Dad Dating Simulator
0

Reacties op: Nieuws van de Week: EA ontwikkelt nieuwe Battlefield

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.