Nieuws
Fortnite Battle Royale 50v50

50v50 V2 voor Fortnite: Battle Royale nu beschikbaar door update

Nu te downloaden op PlayStation 4, Xbox One, pc en iOS.

Geschreven door Bob van der Laan op
Epic Games heeft een nieuwe update uitgebracht voor Fortnite. De 3.5.2-update brengt een aantal nieuwe items en bugfixes naar zowel de Battle Royale als Save the Storm-modus.

50v50 V2

Om te beginnen kunnen Battle Royale-spelers vanaf vandaag eindelijk met de nieuwe tijdelijke modus 50v50 V2 aan de slag. Vorige week maakte ontwikkelaar Epic Games bekend dat de populaire Last Team Standing-modus 50v50 een tweede versie zou krijgen. Tijdens de 50v50-modus nemen twee teams van vijftig spelers het tegen elkaar op totdat het vijandige team volledig is uitgeschakeld.

In de tweede versie van de modus is de Battle Royale-map in tweeën verdeeld. Het team waar de speler zich in bevindt is blauw en het vijandige team rood. Aan de start van een potje is al te zien waar de laatste storm-cirkel zich gaat bevinden. Spelers hebben tien minuten de tijd om hun loot te verzamelen voordat de storm begint te sluiten tot de laatste cirkel. Elke twee minuten landt er een groep van drie tot zes supply drops in de laatste cirkel.

Light Machine Gun

Dinsdag kondigde Epic in het update-menu van Fortnite, dat bij het opstarten van de game te zien is, aan dat de Battle Royale-modus van Fortnite een nieuw wapen zou krijgen; de Light Machine Gun. De ontwikkelaar liet weten dat het wapen een snelle vuursnelheid heeft, gebruikmaakt van een groot magazijn en het reloaden langzaam gaat. Destijds had de ontwikkelaar nog maar weinig details bekendgemaakt, maar nu is meer informatie bekendgemaakt.

Zo laat Epic weten dat de Light Machine Gun in twee verschillende varianten beschikbaar is; Rare en Epic. De eerstgenoemde doet 25 damage en de Epic 26 damage, wat geen groot verschil is. Het wapen bevat een magazijn waar maar liefst honderd Medium-kogels in passen. Wel duurt het vijf seconden om te herladen met dit geweer.

De Light Machine Gun kan vanaf vandaag gevonden worden in Floor Loot, Chests, en Vending Machines.

Fortnite Light Machine Gun

Bonussen

Tussen vandaag en zondag 22 april kunnen Battle Royale-spelers dubbel zoveel XP verdienen tijdens het spelen van de modus. Save the World-spelers krijgen in dezelfde periode elke dag door in de modus in te loggen een verschillende Into the Storm Llama.

Doordat vorige week op 12 april de Fortnite-servers voor zo'n 24 uur offline waren, verontschuldigt Epic zich met gratis in-game items voor spelers van beide modi. Spelers van Battle Royale krijgen 20 Battle Pass Stars gratis en in Save the World ontvangen spelers 1600 Seasonal Gold.

Mercury LMG

In de Save the World-modus van Fortnite kunnen spelers vanaf vandaag aan de slag met het nieuwe wapen de Mercury LMG. Het wapen heeft volgens Epic een enorm magazijn, waardoor een hele storm van Husks doordrongen kan worden.

Fortnite Save the World Mercury LMG

Guided Missile

Eerder deze week kondigde Epic Games aan dat het de Guided Missile voor een onbepaalde tijd uit de Battle Royale-modus heeft verwijderd vanwege een hoop klachten van spelers over het wapen. Het zou namelijk te krachtig en oneerlijk zijn.

Spelers konden met de raketwerper hun tegenstanders opsporen doordat het wapen de functie heeft om voor vijftien seconden rond te vliegen onder besturing van de speler. In een verklaring laat de ontwikkelaar weten dat het nu gaat kijken naar de toekomst van het wapen. Het is dus zomaar mogelijk dat de Guided Missile op een later datum in een aangepaste vorm terugkeert in Fortnite: Battle Royale.

Fortnite Guided Missile

Bekijk hier de volledige patchnotes van Epic Games voor de nieuwe update voor Fortnite: Battle Royale en Save the World. En houdt onze Fortnite-pagina in de gaten voor het laatste nieuws, challenges en updates van de populaire game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste teaser voor Serious Sam 4 uitgebracht De beste gamedeals van de week: Far Cry 5 en Gears of War 4
0

Reacties op: 50v50 V2 voor Fortnite: Battle Royale nu beschikbaar door update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.