Nieuws

Fortnite: Battle Royale-update met Port-a-Fort en 50v50-modus uitgebracht

En Port-a-Fort is live

Geschreven door Bob van der Laan op
Epic heeft de nieuwe update voor Fortnite: Battle Royale vrijgeven. De update brengt onder andere de Port-a-Fort en een bekende modus naar de game.

Port-a-Fort

Dinsdag kondigde ontwikkelaar Epic Games aan dat het met een nieuw item komt voor de Battle Royale-modus van Fortnite. Met de zogenoemde Port-a-Fort kunnen spelers snel een defensieve positie innemen.

Het item is een soort granaat dat speler kunnen gooien om de Port-a-Fort te activeren. In de onderstaande trailer laat Epic zien hoe het item werkt; de speler gooit de Port-a-Fort op de grond en er verschijnt een stevig fort dat bestaat uit een ijzeren toren van driehoog.

De Port-a-Fort heeft een blauwe zeldzaamheid en kan tot vijf stuks worden gestacked in de inventory.

50v50 v2

Naast de Port-a-Fort kunnen Fortnite: Battle Royale-spelers weer aan de slag met de Last Team Standing-modus 50v50. De update voegt namelijk een tweede versie toe van de tijdelijke modus.

De eerste versie kwam in december van vorig jaar naar Fortnite: Battle Royale. Tijdens de 50v50-modus nemen twee teams van vijftig spelers het tegen elkaar op totdat het vijandige team volledig is uitgeschakeld. In de modus kunnen spelers teamgenoten herkennen door groene pijlen die boven hen zweven en op de map zichtbaar zijn. Ook kunnen spelers ieder teamgenoot medische hulp bieden.

In de aankondiging laat Epic over de 50v50 v2 weten; "Terug en beter dan ooit! Twee teams van vijftig strijden met twee bussen, met verhoogde loot spawns en massive forten".

Tijdens de modus is de Battle Royale-map in tweeën verdeeld. Het team waar de speler zich in bevindt is blauw en het vijandige team rood. Aan de start van een potje is al te zien waar de laatste storm-cirkel zich gaat bevinden. Spelers hebben tien minuten de tijd om hun loot te verzamelen voordat de storm begint te sluiten tot de laatste cirkel. Elke twee minuten landt er een groep van drie tot zes supply drops in de laatste cirkel.

De tweede versie van de 50v50-modus lijkt veel op het idee van Redidit-gebruiker phleep die een maand geleden de onderstaande gif deelde in de Fortnite: Battle Royale-subreddit.

Fortnite

Vending Machine

Afgelopen week bracht een update nog Vending Machines naar de spelmodus. Hiermee kunnen spelers op allerlei locaties op de map bouwmaterialen inruilen voor drie verschillende deals. De update van deze week brengt een aantal veranderingen aan de apparaten.

 • Reduced chance of Chug Jug by 50%.
 • Increased chance of Medium Ammo weapons in Rare Vending Machine by 100%.
 • Reduced chance of Explosive Ammo weapons in Rare Vending Machine by 50%.
 • Reduced chance of Explosive Ammo weapons in Epic Vending Machine by 25%.
 • Increased chance of Heavy Ammo weapons in Epic Vending Machine by 25%.
 • Reduced chance of Explosive Ammo weapons in Legendary Vending Machine by 25%.
 • Increased chance of Heavy Ammo weapons in Legendary Vending Machine by 25%.
 • Fixed an issue where the Rare Scoped Assault Rifle was incorrectly giving an Epic version in Vending Machines.

Bekijk hier de volledige patchnotes van Epic Games voor de nieuwe update voor Fortnite: Battle Royale en Save the World.

Dit artikel delen:

Lees meer

God of War krijgt Immersion-modus met minimale HUD Tijden voor EA-persconferentie aangekondigd
1

Reacties op: Fortnite: Battle Royale-update met Port-a-Fort en 50v50-modus uitgebracht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Cjn2

  • 11 april 2018 20:01
  Wat een top game is het toch!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.