Ik wil geen Switch Pro, maar Nintendo moet wel
Gamer.nl
Achtergrond

Ik wil geen Switch Pro, maar Nintendo moet wel

De geruchtenmolen rond een mogelijke nieuwe versie van de Switch kwam deze week weer op gang. De Taiwanese website DigiTimes href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/gerucht-nieuw-switch-model-lanceert-in-2020/" rel="noopener noreferrer" style="" target="_blank">claimt </a>dat Nintendo dit jaar een verbeterde versie van zijn hybride console uit wil brengen, wat een verslaggever van de Wall Street Journal eerder ook al zei.

Begin vorig jaar wemelde het van de geruchten over nieuwe edities van de Switch. Er zou een versie komen die je alleen draagbaar kon gebruiken, en eentje die iets sterker was. Uiteindelijk kwam het eerste gerucht uit met de handheld Switch Lite, maar de onthulling van die tweede versie viel een beetje tegen. De reguliere Switch werd gewoon ietsepietsie beter, met vooral een langere batterijduur als grootste voordeel. Geen ‘Switch Pro’ dus.

Ik was daar eerlijk gezegd wel blij mee. Ik zat er helemaal niet op te wachten om alweer een nieuwe Switch aan te schaffen. Best vreemd eigenlijk, want bij de PlayStation 4 Pro stond ik wel als eerste in de rij voor een sterkere console. Ik had net een 4K-televisie gekocht en wilde wel eens even zien wat voor scherpe beelden daar op getoverd konden worden. De Switch mag van mij echter precies zo blijven als dat hij nu is.

©GMRimport

Sentimenteel

Noem me een sentimentele oude man, maar bij handhelds vorm ik een persoonlijke band met het apparaat. De PlayStation en Xbox staan altijd onder mijn tv, verborgen in een entertainment-set. Ik zou zomaar kunnen vergeten hoe ze er ook alweer uitzien. Maar handhelds gaan overal mee naartoe en draag ik altijd bij me. Voor mijn gevoel staan die veel dichter bij me.

Dat begon al vroeger, toen ik de Game Boy in mijn knuistjes hield op de achterbank tijdens autovakanties naar Frankrijk. Mijn vader kreeg de opdracht om te waarschuwen als we door een tunnel reden, want zonder backlight was een gebrek aan licht dodelijk. Vooral als je twee broers naast je hebt zitten die wachten tot je dood bent, zodat zij aan de beurt zijn. Maar ook nu kleven er veel herinneringen aan de Switch (die ik eigenlijk alleen als handheld gebruik). In de trein bijvoorbeeld ontspannen met Super Mario Odyssey, om de zenuwen van het sollicitatiegesprek waar ik naar op weg ben even weg te drukken.

Het punt is: mijn Switch is niet een stuk plastic dat ik zomaar even inruil voor een betere versie. Niet alleen vanwege de sentimentele waarde trouwens. Ik word ook altijd een beetje tureluurs van al die verschillende versies die Nintendo introduceert. Een New 3DS, een 2DS, een 3DS XL… het zal allemaal wel. Ik heb het altijd bij mijn allereerste editie gehouden, net als dat ik veel te lang met die grijze en veel te lompe lanceringseditie van de DS heb gelopen.

Ik heb mijn Switch niet gekocht om lelijkere versies van populaire games te spelen. Ik heb die console voor Nintendo’s eigen spellen en creativiteit.

-

Next-gen

Ik wil dus eigenlijk niet overstappen naar een ‘Pro’-versie, maar ik snap dat Nintendo weinig keus heeft. De volgende generatie spelcomputers staat voor de deur en Nintendo moet een beetje meebewegen. Ze hebben zichzelf dan wel buiten de consolecyclus geplaatst door middenin een generatie met een nieuwe console te komen, maar ze concurreren natuurlijk nog wel enigszins met Microsoft en Sony. Ze trekken misschien niet altijd dezelfde klanten, maar bij het next-gen-geweld van de PlayStation 5 en Xbox Series X steekt de Switch waarschijnlijk schraal af.

Nintendo en zijn fans zijn bovendien dolblij dat er op dit moment ook third party-ports naar de Switch komen. In de lijst met meest verkochte titels staan niet alleen games van Nintendo zelf, maar ook steevast spellen als The Witcher 3, Diablo 3 en Fifa (al is dat een teleurstellende port!). Het is best een wonder te noemen dat games als Doom en Wolfenstein op die machine draaien. Na de sprong naar de volgende generatie loopt de Switch te ver achter om dat soort ports nog aan te kunnen. Vooral gamers die de Switch veel op hun tv gebruiken, zullen zich dan toch teleurgesteld achter de oren krabben.

Nieuwere ports zouden dan dus exclusief naar de ‘Pro’-versie moeten komen, wat een beetje raar zou zijn. Toch zou het niet voor het eerst zijn dat Nintendo voor zo’n optie kiest. De sterkere New Nintendo 3DS had ook games die je alleen op die console, en niet op de gewone 3DS kon spelen, zoals Fire Emblem Warriors. Ook de Game Boy Color had titels die exclusief waren en niet op de reguliere Game Boy speelbaar waren.

©GMRimport

No Pro

Ik zou het dus best begrijpen als Nintendo iets wil doen om de concurrentie van de volgende generatie consoles te bestrijden. Mij persoonlijk zal het echter worst wezen. Ik heb mijn Switch niet gekocht om lelijkere versies van populaire games te spelen. Ik heb die console voor Nintendo’s eigen spellen en creativiteit. Gezien de hoge standaard waar het bedrijf zichzelf aan houdt, ga ik er vanuit dat die games perfect geoptimaliseerd blijven worden voor de ‘gewone’ Switch. Daarnaast speel ik er indies op, zoals Slay the Spire en Lumines. Die hebben niet echt baat bij meer computerkracht.

Ik denk dus dat de Switch Pro, als die er al komt, aan mij voorbij gaat. En daar is ook helemaal niks mis mee. Ik ben hartstikke blij met mijn Switch en alle avonturen die ik onderweg kan beleven. Ik heb geen upgrade nodig om nieuwe herinneringen te maken.

Elke zaterdag verschijnt een column op Gamer.nl die ingaat op actuele gebeurtenissen. Lees ook:

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
RoboCop: Rogue City – Unfinished Business arriveert op 17 juli
Gamer.nl
Nieuws

RoboCop: Rogue City – Unfinished Business arriveert op 17 juli

De aanschaf van de hoofdgame is niet nodig om deze uitbreiding te spelen

RoboCop: Rogue City – Unfinished Business, een losstaande uitbreiding op RoboCop: Rogue City, is vanaf 17 juli verkrijgbaar.

Dat hebben uitgever Nacon en ontwikkelaar Teyon aangekondigd. Daarbij is een nieuwe verhalende trailer van de uitbreiding uitgebracht die hieronder kan worden bekeken.

Gamers zullen in Unfinished Business wederom Alex Murphy - oftewel Robocop - besturen terwijl hij allerlei crimineel gespuis uit de weg ruimt. Daarbij heeft de uitbreiding een setting die erg aan de in 2012 verschenen film Dredd doet denken. Unfinished Business speelt zich namelijk af in OmniTower, een gigantisch appartementencomplex.

Een groep getrainde huurmoordenaars nemen de controle over het gebouw over en het is aan Robocop om daar een einde aan te maken. "Elke vloer heeft dodelijke valstrikken en zwaarbewapende elite soldaten." De uitbreiding bevat zowel nieuwe wapens als wapens uit het hoofdspel. Een nieuw wapen is de Cryo Cannon, waarmee gewelddadige finishing moves uitgevoerd kunnen worden.

Unfinished Business verschijnt voor Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Aangezien het om een losstaande uitbreiding gaat, hoeven mensen niet de hoofdgame te hebben om toch Unfinished Business te spelen.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sydney Sweeney speelt hoofdrol in Split Fiction-verfilming
Gamer.nl
Nieuws

Sydney Sweeney speelt hoofdrol in Split Fiction-verfilming

De Deadpool & Wolverine-schrijvers werken aan het script

Actrice Sydney Sweeney gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van Hazelights Split Fiction.

Dat meldt Variety. De actrice, bekend van series en films als Euphoria en Once Upon a Time in Hollywood, is ook een executive producer van de film, die wordt geregisseerd door Jon M Chu (Wicked). De film wordt geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, bekend van Deadpool & Wolverine. Het is niet bekend of Sweeney de rol van Mio of Zoe gaat spelen.

Eerder dit jaar werd de verfilming van Split Fiction al aangekondigd. Mediabedrijf Story Kitchen, dat ook films van ToeJam and Earl en Vampire Survivors wil maken, was toen op zoek naar de cast, schrijvers en een regisseur. Meerdere Hollywood-studio's zouden bieden op de rechten.

Het is niet voor het eerst dat een game van Hazelight wordt verfilmd. In 2022 werd al aangekondigd dat er ook aan een film gebaseerd op It Takes Two werd gewerkt, al is deze film nog altijd niet uitgekomen. Het is al geruime tijd stil rondom het project.

Het is al de tweede keer dat Syndey Sweeney deze week in het nieuws komt betreffende een gameverfilming. Eerder deze week bleek dat zij een verfilming van Sega-franchise Out Run produceert, met Michael Bay die de regie op zich neemt.

Hazelight specialiseert zich in het ontwikkelen van games die coöperatief gespeeld moeten worden. Na A Way Out en It Takes Two is ook het onlangs verschenen Split Fiction een coöperatieve game: twee spelers besturen Mio en Zoe, twee schrijvers die worden ingehuurd om verhalen te creëren voor een technologie die deze verhalen kan simuleren. Het bedrijf dat ze inhuurt vangt de vrouwen echter in deze simulaties om hun ideeën te stelen.

Dankzij dit concept schakelen spelers in Split Fiction telkens tussen de twee verhalen van de hoofdpersonages. Een van de settings is futuristisch, terwijl het verhaal van het andere hoofdpersonage een fantasiesetting betreft. Natuurlijk moeten de personages - en dus de spelers - samenwerken om de verschillende uitdagingen te overkomen. Er zijn zwevende voertuigen, draken en spelers kunnen zich oprollen in magnetische ballen om puzzels vergelijkbaar met die uit Metroid Prime te klaren.

Split Fiction is beschikbaar voor pc (Steam), PlayStation 5 en Xbox Series X en S en komt later dit jaar naar Nintendo Switch 2. Ron Vorstermans beloonde de game met een 10 in zijn review: "Split Fiction is van begin tot eind een feest. Je doorloopt prachtige en volstrekt unieke spelwerelden die iedere keer op andere manieren weten te verrassen met nieuwe spelmechanieken, puzzels en manieren om samen te spelen. Sommige games zijn een achtbaanrit, maar Split Fiction is het hele pretpark."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!