De gamereleases van juli

F1 Manager 2024 en The First Descendant

Deze maand hebben Formule 1-fans een nieuwe managementgame om naar uit te kijken, terwijl er vroeg in de maand al twee veelbelovende games gratis en voor niets verschijnen. Mocht het buiten te warm worden in juli, dan kun je je met de volgende games binnen vermaken.

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

 

The First Descendant

2 juli – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

The First Descendant is een free-to-play third-person shooter van ontwikkelaar Nexon Games. De game is gebouwd op Unreal Engine 5, waardoor het qua graphics wel snor zit. Leuke gameplay is echter minstens zo belangrijk om van deze shooter een succes te maken. In The First Descendant neem je het met drie andere spelers op tegen verschillende eindbazen in grootschalige gevechten, al is het ook mogelijk om solo te spelen. Dat doe je met de verschillende personages die beschikbaar zijn en de steeds sterker wordende uitrusting. Door de missies te doorlopen ervaar je steeds meer van het verhaal en de geheimen van de Descendants, die een duidelijke maar uitdagende taak hebben: de wereld en de mensheid redden.

Nieuwe content, waaronder skins voor de verschillende personages, wordt later aan The First Descendant toegevoegd. De endgame wordt “eindeloos” genoemd, al moet dat natuurlijk eerst maar eens blijken. Bekijk hier een cinematische trailer van de game.

The First Descendant

Once Human

9 juli – pc

Once Human is een post-apocalyptische survivalgame waar veel Steam-gebruikers al een tijdje op zitten te wachten. De game staat bij erg veel mensen op het verlanglijstje. Of dat terecht is moet nog blijken, maar de eerste beelden zien er niet verkeerd uit. De gameplayloop bestaat uit het ontdekken van nieuwe gebieden, het verzamelen van wapens en grondstoffen, het bouwen van vestigingen, het maken van vrienden en uiteraard ook vijanden. Dat klinkt bekend voor fans van het survivalgenre, maar de insteek is uniek: de wereld waarin probeert te overleven is namelijk zo zwaar getroffen door de giftige stof Stardust, dat alles eronder lijdt en iedereen zijn levenswijze aan zal moeten passen. Stardust heeft ook gruwelijke vijanden gecreëerd die er alles aan zullen doen om je het leven zo zuur mogelijk te maken. Once Human is op zijn leukst met een aantal vrienden, maar kan ook alleen gespeeld worden. Daarnaast is het spel gratis, dus de instapdrempel ligt in ieder geval niet hoog.

De gamereleases van juli-Ahks1y8sRiOSlxQC-zVp5g

Nobody Wants to Die

17 juli – PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

De Poolse studio Critical Hit Games brengt deze maand zijn eerste game uit, genaamd Nobody Wants to Die. Het is een detectivegame die zich afspeelt in New York in 2329. Je speelt als James Karra van de Mortality Department, een detective die jaagt op een seriemoordenaar uit het futuristische New York. De technologie in dit tijdperk is dusdanig vergevorderd dat mensen met genoeg knaken geheugenbanken kunnen kopen, waarin hun bewustzijn wordt opgeslagen om vervolgens overgezet te worden naar een nieuw lichaam als ze sterven. Zo kunnen ze voor eeuwig leven. Nobody Wants to Die legt de focus op een duister verhaal, maar bevat ook diverse gameplayelementen om de speler geboeid te houden.

Nobody Wants to Die is gemaakt in Unreal Engine 5. Bekijk hier de gameplaytrailer.

Nobody Wants to Die

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate

17 juli – Nintendo Switch

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate was voorheen enkel beschikbaar via Apple Arcade, maar de game is nu ook onderweg naar consoles. In juli alleen op Switch, maar PlayStation-, Xbox- en pc-releases volgen nog. In deze game over ieders favoriete schildpadden focust ontwikkelaar Super Evil Megacorp op razendsnelle gevechten, in je eentje of met een paar vrienden. In Splintered Fate neem je het onder andere op tegen bekende vijanden als Shredder, Rocksteady en Leatherhead. De game is daarbij een roguelike, dus doodgaan komt je duur te staan. Het verhaal begint met Splinter, die ontvoerd wordt door Shredder, precies op het moment dat er mysterieuze portals verschijnen in New York. Het is vervolgens aan de Turtles om hun leermeester uit de klauwen van de Foot Clan te bevrijden.

De gamereleases van juli-RGs3lLmGS8iO5wtFkvyt5g

F1 Manager 2024

23 juli – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Bij franchises met jaarlijkse releases is het altijd maar de vraag hoeveel er daadwerkelijk veranderd is, naast de standaard updates die een nieuw seizoen met zich meebrengt. F1 Manager 2024 is de derde game in de reeks en ontwikkelaar Frontier Developments heeft in ieder geval alvast een aantal leuke dingen toegevoegd. Zo is het voor het eerst mogelijk om je eigen team samen te stellen, waarbij je enorm in detail kunt treden bij het ontwerpen van je eigen auto. Wil je onderaan beginnen en ieder seizoen sterker worden, of al meteen de concurrentiestrijd aangaan met Max Verstappen? Het is allebei mogelijk. Daarnaast is er een mentaliteitssysteem toegevoegd. Dit maakt het belangrijk om goed met je coureurs om te gaan, anders ontstaat er onrust binnen het team.

Het is nog even afwachten of er verder grote verbeteringen zijn gemaakt aan de simulatie van F1-races, want dat is uiteindelijk natuurlijk waar de game om draait. Hoe dan ook heeft Frontier besloten een lager prijskaartje aan F1 Manager 2024 te hangen: de game is verkrijgbaar vanaf 34,99 euro. Bekijk hier een gameplaytrailer van F1 Manager 2024.

De gamereleases van juli-VktmsJS0S22__6L7nQt8mA

Overige releases

 

·         Zenless Zone Zero (PS5, pc, iOS en Android) – 4 juli

·         The Legend of Heroes: Trials Through Daybreak (PS5, PS4, Switch en pc) - 5 juli

·         Home of the Yokai (pc) - 10 juli

·         Ace Combat 7: Skies Unknown (Switch) - 11 juli

·         Darkest Dungeon 2 (Switch) - 15 juli

·         Avatar: Frontiers of Pandora - The Sky Breaker (PS5, Series x en S en pc) - 16 juli

·         Cataclismo (pc) - 16 juli

·         Gestalt: Steam and Cinder (PS4, Xbox One, Switch en pc) - 16 juli

·         Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate (Switch) – 17 juli

·         Bo: Path of the Teal Lotus (PS5, Series X en S, Switch en pc) - 18 juli

·         Dungeons of Hinterberg (Series X en S en pc) - 18 juli

·         Nintendo World Championships: NES Edition (Switch) - 18 juli

·         Schim (PS5, PS4, Series X en S en pc) - 18 juli

·         EA Sports College Football 25 (PS5 en Xbox Series X en S) - 19 juli

·         Kunitsu-Gami: Path of the Goddess (PS5, Series X en S en pc) - 19 juli

·         The New Denpa Men (Switch) - 22 juli

·         Farlands (pc) - 24 juli

·         Earth Defense Force 6 (PS5 en PS4) - 25 juli

·         Marvel Rivals Closed Beta Test (PS5, Series X en S en pc) - juli

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou