Vijf toffe Switch-games uit 2024 om onderweg te spelen

Vijf toffe Switch-games uit 2024 om onderweg te spelen

Zeg maar dag tegen de winterjas en neem een Switch mee in de tas!

Nu het eerste kwartaal van het jaar er alweer op zit, is het tijd om naar buiten te gaan zonder winterjas, maar mét een Nintendo Switch in de tas natuurlijk. Er zijn dit jaar al tal van toffe games uitgekomen die perfect zijn om onderweg te spelen. Gamer.nl neemt er vijf met je door.

Het is geen geheim meer dat de Switch in de herfstdagen van zijn levenscyclus zit, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen leuke games meer op de hybride console van Nintendo verschijnen. Tal van games profiteren van de unieke kwaliteit om altijd overal gespeeld te kunnen worden. De volgende vijf spellen, die dit jaar zijn verschenen op de Switch, zijn in ieder geval zeker de moeite waard.

Prince of Persia: The Lost Crown

Al vroeg in het jaar kwam onverwacht de eerste regelrechte verrassing uit in de vorm van Prince of Persia: The Lost Crown. Deze metroidvania springt in het oog dankzij de kleurrijke grafische stijl en laat je tientallen uren genieten dankzij bikkelharde gevechten die je als hoofdpersoon Sargon meemaakt.

Hij is één van de elitesoldaten die zichzelf Immortals noemen en moet de prins van Perzië zien terug te halen nadat hij wordt gekidnapt. Het brengt hem naar de vervloekte Citadel, waar een leger aan monsters, toffe puzzels en platformuitdagingen elkaar in rap tempo opvolgen. Daardoor leer je constant nieuwe vaardigheden die het avontuur fris houden.

Prince of Persia The Lost Crown

Hoewel de game je met gemak 25 uur bezig kan houden, raak je slechts zelden verdwaald - zelfs wanneer je constant je speelsessies onderbreekt wanneer je onderweg bent. Dat komt mede door een handig mechanisme die als digitaal aantekeningenboekje fungeert. Je kunt namelijk gemaakte screenshots op de kaart plaatsen. Op die manier herinner je jezelf aan interessante locaties waar je later pas meer mee kunt als je nieuwe krachten hebt vrijgespeeld.

Balatro

Jaarlijks kun je er je hand voor in het vuur steken dat er indiegames verschijnen die ineens al je tijd opslokken. Balatro is er daar een van en doet dat met een verrassend simpel concept. Deze roguelike deckbuilder schrikt misschien af als je nog nooit poker hebt gespeeld, maar dat is nergens voor nodig: de game laat beginners net zo hard genieten als ervaren rotten en leert je het spelletje gaandeweg.

Het doel is om alle levels achter elkaar uit te spelen, waarbij ieder level bestaat uit drie rondes. Telkens krijg je een aantal kaarten gedeeld en is het aan jou om bekende pokerhanden te leggen en zo punten te scoren om iedere ronde de benodigde score te halen. Hoe beter de hand, hoe meer punten je ontvangt en als je een ronde met weinig handen weet uit te spelen verdien je meer geld.

Balatro

Doordat je zo in-game centjes verdient, krijg je al snel zin om de game continu te spelen. Met dat geld koop je kaarten en upgrades die je speelstijl alleen maar in de hand werken om op die manier nog veel meer punten te verzamelen. Zelfs als je strategie bij level zes niet meer effectief lijkt, wil je na het zien van een Game Over-scherm gelijk opnieuw beginnen. Een ronde is dan ook vliegensvlug voorbij, wat het de ideale game maakt voor in de trein, bus of auto (als bijrijder natuurlijk).

Mario vs. Donkey Kong

Mario heeft al met tal van games bewezen dat de platformheld en de Switch een combinatie is die zijn gelijke niet kent. In 2024 doet Nintendo opnieuw een duit in het zakje, dit keer middels een remake van het in 2004 verschenen Mario vs. Donkey Kong voor de Game Boy Advance.

Al snel wordt duidelijk waarom het één van de tofste games van dit jaar is om mee te nemen voor onderweg. De formule die in 2004 zo goed werkte op de Game Boy, oogt nu stukken mooier dankzij een nieuw laagje verf. De gameplay is via de hapklare levels daarbij nog altijd uitstekend.

Mario Vs Donkey Kong

In de pakweg honderdvijftig levels is het aan jou als Mario om de door Donkey Kong gestolen Mini-Mario’s terug te krijgen, waarbij een fijne toevoeging de ervaring op Switch alleen maar beter maakt. Er is namelijk een casual modus, waardoor de tijdsdruk weggenomen wordt en je gewoon lekker kunt blijven puzzelen terwijl je met Mario wat in het rond springt.

Unicorn Overlord

Ontwikkelaar Vanillaware wist in 2019 met 13 Sentinels: Aegis Rim een bescheiden hit af te leveren en lijkt met Unicorn Overlord hard op weg naar nog meer succes. De tactische rpg waarin je met de verstoten prins Alain op reis gaat in een poging je koninkrijk terug te winnen, schenkt je dan ook een verhaal waar je zonder probleem veertig uur in kunt steken.

Het koninkrijk Cornia dient namelijk als speeltuin, waarbij je vrij bent om te gaan en staan waar je wil, maar ondertussen geldt hetzelfde voor je vijanden. Daar kom je dan ook geregeld mee in aanraking, waarna gevechten zich grotendeels automatisch afspelen. Voor die gevechten maak je alleen wel eerst een tactisch strijdplan op.

Unicorn Overlord

Het plezier zit in de constante voorbereiding die voorafgaat aan de gevechten. Zo stuur je je troepen in de overkoepelende wereld aan en is het bepalen van wie welk gevecht aangaat belangrijk voor de uitkomst van de strijd. De personages in prins Alains verzet hebben allemaal hun eigen krachten, maar een boogschutter aan de frontlinie zetten helpt je de oorlog niet winnen natuurlijk. Aan jou als tactisch meesterbrein om een goede afloop te verzorgen.

Princess Peach Showtime

De prinses die altijd gered moet worden door Mario mag zelf eens heldendaden uitvoeren in Princess Peach Showtime. Wanneer de prinses van Mushroom Kingdom naar het theater gaat, moet ze al snel in actie komen om de boel te redden.

Het levert lekker diverse gameplay op, doordat Peach constant via kostuums krachten krijgt om verschillende toneelstukken te redden. Hierdoor komt er allerlei soorten gameplay voorbij, waardoor je bijvoorbeeld als banketbakker de juiste taartdecoratie moet toevoegen, en in een ander level je juist een zwaardvechter bent die met een sabel afrekent met vijanden.

Princess Peach Showtime

Hoewel de uitvoering af en toe wat simplistisch is, is het spel als tussendoortje  juist zeer vermakelijk. De levels zijn niet bijzonder lang, waardoor je er onderweg gemakkelijk één of twee kunt uitspelen voordat je de game weer even aan de kant legt.

Naast het nieuwe avontuur van Peach zijn er natuurlijk nog tal van andere games verschenen op de Switch dit jaar. Zo kwamen recentelijk indiegame Pepper Grinder nog uit, terwijl ook Kingdom Come: Deliverance de overstap naar Nintendo’s hybride console maakte. Genoeg te gamen dus op de alweer zeven jaar oude console!

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou