Fifa 19 Ultimate Team waarschuwt spelers over muntdistributie | Gamer.nl

Fifa 19 Ultimate Team waarschuwt spelers over muntdistributie | Gamer.nl

Uitgever EA stuurt in de Ultimate Team-modus van Fifa 19 berichten aan spelers met betrekking tot muntdistributie. Hiermee wil het bedrijf het jarenlange probleem van het verhandelen van munten en accounts in de populaire modus tegengaan.

Het verhandelen van FUT-munten en FUT-accounts aan derde partijen is al jaren een groot probleem voor de Fifa-franchise. Door spelers te waarschuwen over de eventuele gevolgen van het verhandelen van FUT-munten, hoopt de uitgever het probleem te kunnen minimaliseren. De uitgever maakt duidelijk een markt op te willen zetten waarin spelers voor een eerlijke prijs verhandeld kunnen worden.

In de berichten worden voorbeelden genoemd van muntdistributie die verboden is in de game. Zo is het niet toegestaan om munten aan te schaffen en te verkopen. Daarnaast wordt het ook niet toegestaan om munten weg te geven aan andere spelers. Indien spelers deze regels overtreden, kan dit kunnen resulteren in een permanente ban van Ultimate Team.

Fifa 19
Fifa 19
Fifa 19

EA heeft eerder maatregelen genomen om deze muntdistributie tegen te gaan. Zo werd al in de Ultimate Team-modus van Fifa 15 prijskla en geïntroduceerd. Hiermee kregen voetballers een limiet aan munten waarvoor ze verhandeld konden worden. Dit nam de mogelijkheid weg om van externe websites een hoog aantal FUT-munten te kopen. Echter kunnen er nog steeds op andere manieren munten worden verkregen.

EA is eerder in opspraak geraakt met de functies van de Ultimate Team-modus in Fifa-games. Zo koos de uitgever ervoor om door te gaan met het toepa en van het lootbox-systeem in Ultimate Team nadat het in België verboden werd. Hierdoor startte het Belgische OM een onderzoek naar EA. EA zelf zegt het niet eens te zijn met de keuzes van het OM en zei het lootbox-systeem niet te kunnen vergelijken met gokken.

Fifa 19 verschijnt op 28 september voor pc, Xbox One , PS4 en Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou