Game info

Nier

Nier speelt zich af in een wereld die geteisterd wordt door ziektes, duisternis en onherkenbare wezens. Spelers kruipen in de huid van Nier die op zoek is naar een geneesmiddel voor zijn dochter. Zijn dochter is geïnfecteerd door het Black Scrawl-virus, dat de wereld in zijn greep houdt. Nier is een Role-Playing Game waarin de nadruk ligt op hack-and-slash-actie. Het begin van het spel kun je uitsluitend met een blinkend zwaard vechten, maar al snel verdien je de gunsten van een magisch boek en krijg je verschillende magische aanvallen tot je beschikking. Het boek voorziet Nier naast de magie ook nog is van hints en tips en is constant in discussie met de held. Nier is meer dan alleen maar pure actie. De game biedt uitgebreide mogelijkheden om je personage te versterken. Zoals een echte RPG betaamt, zijn er naast het hoofdverhaal ook vele klusjes en sidequests uit te voeren om de medemens te helpen en een paar levels te stijgen. Eén van de bijzondere functies van de game is de mogelijkheid van het wisselen van het camerastandpunt. Je speelt in principe vanuit een derde persoonperspectief, maar bij bepaalde delen in het spel wisselt het perspectief. Zo speel je soms met een camerastandpunt dat de actie van de zijkant toont, of verplaatst de camera zich zo dat je Nier vanuit een vogelperspectief ziet.

Nieuwste review

Nier is een game om in het hart te sluiten en vooralsnog de verrassing van het jaar. Uitzonderlijk in opzet en uitzonderlijk goed uitgevoerd. Het neemt herkenbare elementen van verschillende genres om ze in een bijna abstracte mix weer voor te schotelen. Al snel komt het besef dat je een ietwat ruwe, maar verder fier glimmende diamant in handen hebt.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Een enorme hoeveelheid sterke en vooral leuke concepten, personages en verhaal zuigen je in de game op en zetten samen met de tussenfilmpjes en de soundtrack een ijzersterke sfeer neer.
  • Minpunten
  • De side-quests vallen in herhaling, leveldesign is soms generiek.

Artikelen

Screenshots