Weekoverzicht
NX

Nieuws van de week: Nintendo legt nieuw patent vast

En verder: 'PlayStation Neo wordt op 7 september onthuld'

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Nieuw patent van Nintendo ondersteunt NX-geruchten

De aanvraag voor het patent werd gedaan in januari dit jaar in de Verenigde Staten, na een eerdere aanvraag in Japan eind vorig jaar. Het patent omschrijft een accessoire dat kan worden bevestigd aan een "information processing device". De bijbehorende tekeningen komen overeen met de eerdere geruchten dat de NX afneembare controllers ondersteunt.

In een ander patent wordt infraroodtechnologie omschreven. Dit moet het mogelijk maken om handbewegingen te herkennen voor het besturen van games. Zo is het volgens de tekeningen bijvoorbeeld mogelijk om steen, papier, schaar te spelen of om te sturen in Mario Kart door een hand van links naar rechts te bewegen. Door middel van een camera in de zijkant van het apparaat worden de bewegingen opgevangen. De infraroodtechnologie maakt het verder mogelijk dat de afneembare controllers zonder verbruik van stroom kunnen worden gebruikt.

Aangevraagde patenten worden niet altijd benut. Het is dus mogelijk dat deze technologie niet in de uiteindelijke versie van de NX zijn verwerkt.

Meer informatie over NX wordt later dit jaar verwacht. Nintendo heeft nog niets prijsgegeven, behalve dat het een "gloednieuw concept" bevat. De console moet in maart 2017 lanceren.

Quantum Break naar Steam en speciale versie naar retail

Microsoft en Remedy Entertainment brengen Quantum Break 14 september uit op Steam. Ook komt er een speciale editie naar retail.

Op dit moment is de pc-versie van Quantum Break al verkrijgbaar op Xbox One en in de Windows Store voor gebruikers van Windows 10. Vanaf volgende maand wordt de game voor meer gamers beschikbaar via Steam. Deze digitale versie bevat alle updates die in de tussentijd zijn verschenen en is speelbaar op pc's met minstens Windows 7 (64bit).

De speciale editie genaamd Quantum Break: Timeless Collector's Edition die naar retail komt, hebben fans volgens Microsoft te danken aan een partnerschap die het bedrijf heeft met Nordic Games. Deze is vanaf 14 september te koop. Naast alle updates bevat deze versie ook een aantal andere extra's. De game komt in een speciale verpakking met twee posters, een cd met de soundtrack en een boek en Blu-ray met de making-of.

Zowel de Steam-versie als de speciale editie voor retail gaat 39,99 euro kosten. Lees hier onze review van Quantum Break.

Persona 5 verschijnt in Europa op 14 februari

Persona 5 verschijnt volgend jaar op 14 februari in Europa. Dat heeft uitgever Deep Silver laten weten via Twitter.

Daarmee verschijnt Persona 5 tegelijkertijd in Noord-Amerika en Europa. De game wordt voor zowel PlayStation 3 als PlayStation 4 uitgegeven, voor respectievelijk 49,99 euro en 59,99 euro.

Deep Silver brengt voor PlayStation 4 twee speciale versies van de game uit: de "Take Your Heart"-editie en de SteelBook Launch Edition. Fans van de Persona-serie kunnen beide edities nu alvast reserveren. De "Take Your Heart" Premium Edition bevat de game, een steelbook-hoesje, soundtrack, artboek, schooltas en een pluche knuffel van Morgana. Deze editie kost 89,99 euro.

De SteelBook Launch Edition van Persona 5 bevat de game en een steelbook voor 69,99 euro. Ook deze editie is alleen voor PlayStation 4 verkrijgbaar. Op PlayStation 3 zal alleen een gewone editie beschikbaar zijn.

Pokémon Go krijgt nieuw Pokémon-opsporingssysteem

De smartphonegame Pokémon Go is voorzien van nieuwe systemen om nabije Pokémon op te sporen.

Toen de game net uitkwam konden spelers via de Nearby-functie zien hoe ver weg Pokémon ongeveer waren, waardoor ze konden worden opgespoord.

Dat systeem ging echter stuk en werd vervangen door een simpele lijst van dichtstbijzijnde Pokémon. Deze lijst had te kampen met veel bugs, waardoor Pokémon bijvoorbeeld in de lijst bleven staan als ze niet meer in de buurt van de gebruiker waren.

In een nieuwe lijst, die vandaag met een update voor de game is ingevoerd, is dit probleem opgelost. Ongeveer elke tien seconden wordt de lijst met dichtbijzijnde Pokémon ververst en verdwijnen de wezens die buiten een straal van rond de tweehonderd meter zijn. De nieuwe lijst wordt binnen de app "Sightings" genoemd. Daarnaast experimenteert Niantic met een gloednieuwe Nearby-functie, die momenteel door een kleine groep gebruikers wordt getest.

In de notities bij een update van het spel schrijft ontwikkelaar Niantic dat nog wordt geëxperimenteerd met de zoekfunctie. Sommige gebruikers in San Francisco kunnen daardoor een heel ander systeem te zien krijgen.

Een NeoGAF-gebruiker plaatste screenshots van dit systeem, waarbij Pokémon Go aanduidt of een monster in de buurt van een bepaalde PokéStop is. Door op de Pokémon te klikken, wordt de locatie van het monster vervolgens op de kaart aangetoond.

Het is onduidelijk of ontwikkelaar Niantic van plan is om dit systeem naar alle gebruikers uit te rollen.

Naast het zoeksysteem heeft Niantic enkele andere updates doorgevoerd. Zo is het eenmalig mogelijk om van gebruikersnaam te wisselen en is de accubesparingsmodus terug op iOS.

Een bug die ervoor zorgde dat goede worpen met Poké Balls geen extra XP opleverden, is opgelost. Daarnaast krijgen gebruikers nu een waarschuwing te zien als ze met hoge snelheid Pokémon Go spelen. Ze moeten dan bevestigen dat zij niet achter het stuur zitten voordat het spel kan worden gebruikt.

Pokémon Go is beschikbaar voor Android en iOS.

IO-Interactive bevestigt plannen voor derde seizoen Hitman

Hoewel het tweede seizoen voor Hitman nog aangekondigd moet worden hebben de makers via Twitter bevestigd dat er plannen zijn voor drie seizoenen.

IO-Interactive gaf een paar maanden terug aan op de PlayStation Blog dat het bedrijf ambities heeft om meerdere seizoenen uit te brengen van Hitman, net als bij tv-series. Naast een tweede seizoen, bevestigt de ontwikkelaar nu dat er ook een derde seizoen op de planning staat.

Het verhaal van Hitman wordt in verschillende episodes verteld, die gedurende het jaar worden uitgerold. Het eerste seizoen bevat zeven episodes. Daarvan zijn er inmiddels drie verschenen. De vierde episode komt op 16 augustus uit en speelt zich af in Thailand, waarbij Agent 47 de opdracht krijgt om de frontman van een indieband om te leggen.

'PlayStation Neo wordt op 7 september onthuld'

De nieuwe versie van de PlayStation 4, met betere hardware en ondersteuning voor 4K-gaming, wordt op 7 september onthuld in New York.

Dat stellen althans anonieme bronnen tegen het Franse Gameblog en tegen Vice.

Eerder bevestigde Sony al dat er wordt gewerkt aan een verbeterde versie van de console, met de codenaam PlayStation 4 Neo.

De 'normale' PlayStation 4 blijft ook in de verkoop en alle games zullen ook nog op het oudere model werken. Op de Neo zal het echter mogelijk zijn om games in ultra hd-resolutie en met betere graphics te spelen.

De Neo zal duurder worden dan de huidige PS4, al is nog niet bekend hoe groot het prijsverschil zal zijn. Na de onthulling in september gaat het apparaat vermoedelijk nog voor de feestdagen in de verkoop. Mogelijk gebeurt dit tegelijk met de virtualrealitybril PlayStation VR, die op 13 oktober verschijnt.

Gerucht: Mogelijk concept art van Destiny 2 gelekt

Er zijn afbeeldingen opgedoken van iets wat lijkt op concept art voor Destiny 2. De afbeeldingen werden online geplaatst door concept artist Aziz Dosmetov.

Dosmetov werkte eerder aan de concept art voor Destiny: The Taken King. Hij plaatste de afbeeldingen op Behance, een site waar kunstenaars hun portfolio kunnen delen met bezoekers en andere artiesten. De afbeeldingen zijn inmiddels weer verwijderd van Dosmetovs Behance-pagina. Voordat dit gebeurde zijn er echter al een aantal mensen op Reddit aan de haal gegaan met de afbeeldingen.

Zowel Bungie als Activision hebben nog niet gereageerd op de plotselinge verschijning van de afbeeldingen. Het is dus ook niet duidelijk of het daadwerkelijk om concept art van Destiny 2 gaat en of de schetsen ook daadwerkelijk worden gebruikt bij de ontwikkeling van de game.

Destiny 2 staat gepland voor 2017. In de tussentijd komt eerst de volgende uitbreiding voor Destiny uit, genaamd Rise of Iron, op 20 september.

Eerste details singleplayer Titanfall 2 bekendgemaakt

Respawn Entertainment heeft nieuwe informatie bekendgemaakt over de singleplayer van Titanfall 2.

Anders dan zijn voorloper bevat Titanfall 2 wel een singleplayer campagne. De makers beloven dat de singleplayer een filmische ervaring wordt met een ander soort tempo dan de meesten misschien verwachten. Naast de hevige vuurgevechten krijgen spelers ook de kans om tot rust te komen door onder anderen een aantal puzzelelementen die in de game zijn verwerkt.

Het verhaal draait om de band tussen het hoofdpersonage Jack en zijn Titan genaamd BT. Spelers kunnen uit meerdere reacties kiezen wanneer zij met BT praten. De gemaakte keuzes hebben geen invloed op het verloop van het verhaal, maar zorgen volgens de maker wel voor een persoonlijkere ervaring.

Het verhaal begint op een vijandige planeet genaamd Typhon. Het doel van Jack en BT is om The Frontier langzaam te heroveren van de Interstellar Manufacturing Corporation samen met hun militiegroep. Spelers kunnen daarbij als Pilot wederom gebruik maken van de kenmerkende wall runs, slidings en contact-executies uit Titanfall.

Titanfall 2 komt 28 oktober naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

PlayStation Now komt mogelijk binnenkort naar pc

PlayStation Now, de abonnementsdienst waarmee PlayStation 3-games gestreamd kunnen worden, wordt mogelijk ook beschikbaar gesteld voor pc.

Dat stelt de Franse website Gamekult, op basis van eigen informatie. De dienst zou het eerst uitgerold worden in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, om later ook zijn weg te vinden naar andere landen.

Volgens Gamekult wordt het nieuws op 23 augustus officieel aangekondigd. PlayStation Now zou ondersteund worden op pc's vanaf Windows 7 en een internetverbinding van minimaal 5MBps vereisen. Ook is een ondersteunde controller nodig, zoals de Dual Shock 4 voor PlayStation 4.

Het is niet bekend hoeveel en welke titels beschikbaar zullen zijn op PlayStation Now voor pc. Sony voegde onlangs nog 59 nieuwe titels toe aan de streamingdienst, waaronder Borderlands: The Pre-Sequel en Spec Ops: The Line.

Een PlayStation Now-abonnement kost 16,99 euro per maand. Hiervoor krijgen spelers onbeperkt toegang tot een selectie van meer dan 300 games.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sega 3D Classics Collection begin november uit in Europa Assassin’s Creed-film bevat herkenbare personages uit de games
0

Reacties op: Nieuws van de week: Nintendo legt nieuw patent vast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.