Weekoverzicht
Beyond Good Evil 2

Nieuws van de week: Hints rondom Beyond Good and Evil 2

Met o.a. nieuwe PlayStation Plus-games en Destiny 2-geruchten

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Michel Ancel hint naar Beyond Good and Evil 2

Ubisoft's Beyond Good & Evil- en Rayman-ontwikkelaar Michel Ancel hint op Instagram naar Beyond Good & Evil 2. Ancel plaatste artwork op Instagram met daarop een man en een kleine big. Geruchten gaan dat de man de vader is van Jade, het hoofdpersonage uit de eerste game, en het varken een jongere Pey'j. Hij en haar vader kenden elkaar vroeger namelijk. Wellicht is de game dus ook een prequel.

Verder wijst de bijbehorende tekst die Ancel op Instagram plaatste dat het hier om Beyond Good & Evil gaat. Hij plaatste de tekst "ergens in systeem 4". De originele game speelt zich af in een stelsel genaamd Systeem 4. Tot slot begon Ubisoft op Twitter te linken naar de Instagram-post.

In 2008 toonde Ubisoft al een CGI-trailer van Beyond Good & Evil 2, maar de game verdween, op een mogelijk gelekte gameplayvideo in 2010 na, daarna van de radar. Het gerucht ging dat Ubisoft de game niet meer wilde maken, omdat de eerste game geen groot verkoopsucces was.

Eerder dit jaar stak het gerucht de kop op dat Nintendo de ontwikkeling voor het vervolg zou financieren in ruil voor exclusiviteit op zijn nieuwe NX-platform. De situatie zou vergelijkbaar zijn met de Wii U-game Bayonetta 2, die ook alleen werd ontwikkeld omdat Nintendo er voor betaalde. Ancel's Instagram-post doet ook weer geruchten aanwakkeren dat de NX binnenkort wordt onthuld door Nintendo.

Beyond Good and Evil 2

Destiny 2 mogelijk naar pc

Er zijn verschillende geruchten opgedoken over Destiny 2, waaronder dat het vervolg naar pc zou komen. Dat meldden verschillende bronnen op NeoGAF. Een vaste gebruiker daar deelde de informatie, die hij van een betrouwbare bron vanuit Activision zegt te hebben. Vervolgens bevestigde de website Kotaku de geruchten.

De eerste Destiny is nooit uitgekomen op pc. Nu de Xbox 360 en PlayStation 3 niet meer worden ondersteund, is er mogelijk meer mankracht beschikbaar om ook een pc-versie van het vervolg te maken.

Verder zou Destiny 2 de game flink op de schop nemen om er een totaal nieuwe game van te maken, in plaats van een update van het origineel. Een hub-gebied, zoals The Tower in deel 1, zou niet meer in het vervolg zitten. Wel zou Bungie de mogelijkheid toe voegen voor spelers om overal in de spelwereld contact te maken met andere spelers, vergelijkbaar met mmo's. Er zouden daarbij meer steden in de game zitten en Bungie zou zijn best doen om de spelwereld meer levend aan te laten voelen.

Daarnaast weten enkele bronnen te melden dat andere studio's als High Moon en Vicarious Visions gevraagd zijn om mee te helpen aan de ontwikkeling van Destiny 2. Tot slot zou de manier waarop het verhaal verteld wordt ook helemaal omgegooid worden, met meer focus op de Cabal en Saturn. Destiny 2 zou 'personages' uit deel 1 laten vallen, al is het niet duidelijk of het gaat om personages van spelers of om belangrijke npc's.

Britse advertentiewaakhond onderzoekt No Man's Sky

Een Britse advertentiewaakhond onderzoekt of de ruimtegame No Man's Sky misleidend reclame heeft gemaakt voordat het spel op de markt verscheen. Kort na de verschijning van No Man's Sky plaatsten gamers woedende berichten op internetfora als Reddit, omdat ontwikkelaar Hello Games functies zou hebben beloofd die niet in de uiteindelijke game terecht zijn gekomen.

De Advertising Standards Authority (ASA), zoals de Britse toezichthouder heet, bevestigt tegen Polygon dat een onderzoek wordt uitgevoerd. Op Reddit plaatste een gebruiker een lijst onderwerpen die de ASA bekijkt.

Het gaat onder meer om de grootte van ruimtewezens, de kwaliteit van de graphics, het gedrag van ruimteschepen en sentinels, die planeten bewaken, en de aanwezigheid van 'unieke' gebouwen. In trailers voor de game zouden spelelementen te zien zijn geweest die niet in de uiteindelijke versie zitten.

Na de verschijning van No Man's Sky ontstond onder gamers ook veel ophef omdat het niet mogelijk bleek om andere spelers op te zoeken in de game. Daar leek Hello Games eerder wel naar te hebben verwezen.

No Mans Sky

PlayStation Plus-titels van oktober bekend

Sony heeft de games voor PlayStation Plus-abonnees van de maand oktober bekendgemaakt op hun blog. Vanaf 4 oktober kunnen mensen met PlayStation Plus gratis de games Transformers: Devastation en Resident Evil HD op PlayStation 4 downloaden. Eerstgenoemde is een game van het Japanse PlatinumGames en de tweede titel is de HD-remake van de klassieke horrorgame.

Op PlayStation 3 komen in oktober From Dust en Mad Riders gratis beschikbaar. Vita-eigenaren met PlayStation Plus kunnen Actual Sunlight en Code: Realize Guardian of Rebirth downloaden.

Wasteland 3 aangekondigd

Ontwikkelaar inXile heeft bekendgemaakt dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Wasteland 3. De nieuwe post-apocalyptische game zal zich afspelen in een bevroren Colorado. Spelers kunnen voertuigen, natuurrampen en een nieuw, vloeiender actiesysteem verwachten. In Wasteland 3 start de speler als de enige overlevende van Team November, een van de Desert Ranger-teams bekend uit de vorige delen. In Colorado zijn de Desert Rangers echter niet bekend, dus er zal opnieuw reputatie opgebouwd moeten worden.

Nieuw in Wasteland is de verhaalgedreven, asynchronische multiplayer. Het hoofdgedeelte van de game richt zich op de singleplayer-ervaring, maar wanneer twee vrienden tegelijk online zijn kunnen er missies gedeeld worden. Ook kan een van deze spelers verder spelen als de ander offline gaat, om het werk van beiden voort te zetten of juist teniet te doen.

Net zoals vorige titels van inXile zal Wasteland 3 via crowdfunding gefinancierd worden, maar de ontwikkelaar heeft de keuze gemaakt dit via Fig te doen. In tegenstelling tot populaire crowdfundsite Kickstarter is het op Fig mogelijk om, naast het backen, te investeren in games. Dit is vooral handig onder ontwikkelaars onderling, aangezien het minimale bedrag om te investeren 1000 dollar bedraagt. Backen kan uiteraard vanaf veel lagere bedragen.

De Fig-campagne van Wasteland 3 begint volgende week op 5 oktober. Een releasedate is nog niet bekend.

Wasteland 3

Dit artikel delen:

Lees meer

Miyamoto: 'Mario is 24 of 25 jaar oud' For Honor (hands-on)
1

Reacties op: Nieuws van de week: Hints rondom Beyond Good and Evil 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • kramni27

    • 1 oktober 2016 16:46
    Wat een belachelijke advertorial zetten jullie erop vandaag. Er kijken ook heel veel jonge kinderen op dit forum. Maak ze even lekker om vooral geld aan FUT uit te geven.

    Het ging deze week over misleidende reclame (No Man's Sky), maar ik vind deze advertorial ook misleidende reclame. Misleidend omdat er in het artikel dus staat dat je fifa points NODIG hebt om FUT te kunnen spelen. (!)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.