Weekoverzicht
GTA Online Cunning Stunts

Nieuws van de week: Cheaters in GTA Online verliezen progressie

Met o.a. meer details over Switch in januari en Uwe Boll stopt met maken van films

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Cheaters in GTA Online verliezen hun progressie

Mensen die cheaten in GTA Online verliezen de progressie die ze geboekt hebben in de online modus van Grand Theft Auto 5.

Onder cheaten valt het gebruik van mods, glitches en andere exploits. Wanneer spelers een eerste waarschuwing ontvangen, worden ze tijdelijk geblokkeerd van het spelen van de game en verliezen ze alle geboekte progressie. Dat betekent dat het personage verdwijnt, alsmede zijn of haar items, eigendommen en progressie in missies.

Bij een tweede waarschuwing krijgen spelers een permanente ban, waardoor ze de de online modus niet meer kunnen spelen. Spelers gebruiken mods en glitches regelmatig in GTA Online om bijvoorbeeld een oneindige stroom aan in-game geld te verkrijgen.

Rockstar laat tevens weten dat deze week de Pegassi Vortex-motor beschikbaar is. Tevens is er een Halloween-weekend in GTA Online. Dat levert een LCC Sanctus motor met doodshoofd aan het stuur, een nieuwe bloederige Adversary-modus en meer. Daarbij wordt het driejarige bestaan van GTA Online gevierd door iedereen die vanaf vandaag tot en met 31 oktober online gaan 250.000 dollar aan in-game geld cadeau te geven. Dit geld komt op zijn laatst op 4 november op de bank van spelers te staan. Ook zijn er diverse kortingen op voertuigen.

GTA Online

Nintendo onthult meer over Nintendo Switch op 13 januari

Nintendo houdt op 13 januari een persconferentie in Tokio genaamd Nintendo Switch Presentation. Tijdens deze persconferentie worden verdere details over de Nintendo Switch onthuld.

Nintendo kondigt onder andere de prijs, de definitieve releasedatum en de eerste spellen voor de Nintendo Switch aan tijdens het evenement. Enkel pers, analysten en retailpartners zijn uitgenodigd voor de persconferentie, maar de presentatie wordt wel gelivestreamd. Het is nog niet bekend hoe laat de persconferentie begint, maar door tijdsverschillen is het mogelijk dat de persconferentie in de nacht van 12 op 13 januari plaatsvindt in Nederland.

Het weekend na de persconferentie, op 14 en 15 januari, kunnen consumenten de Nintendo Switch uitproberen tijdens een evenement gehouden in de Tokyo Big Sight. Nintendo is daarnaast van plan om vanaf januari ook in andere delen van de wereld, waaronder Europa, hands-on mogelijkheden aan te bieden voor media en consumenten.

De Nintendo Switch komt wereldwijd in maart 2017 uit.

Switch

Uwe Boll stopt met het maken van films

De Duitse filmmaker Uwe Boll, bekend van gameverfilmingen als BloodRayne, Far Cry en Postal, stopt met het maken van films.

Boll is gestopt met films maken omdat hij er geen geld meer aan verdiende. Hij verloor naar eigen zeggen zelfs geld. "De markt is dood. Je kunt geen geld meer verdienen met het maken van films omdat de laatste drie jaar de dvd- en blu-ray-markt wereldwijd met tachtig procent is gedaald. Dat is de echte reden: ik kan het niet meer betalen."

Boll laat tevens weten dat hij sinds 2005 zijn eigen geld gebruikte om zijn films te financieren. "Als ik die stomme op games gebaseerde films niet had gemaakt had ik nooit dat kapitaal gehad om de Darfur-film te maken." De film, gebaseerd op het conflict in Darfur, kwam in 2009 uit. "Ik hoef geen Ferrari, geen jacht. Ik heb in mijn eigen films geïnvesteerd en geld verloren."

Er komt nog één film van Boll uit, Rampage: President Down, de derde film in een franchise. "Rampage 3 kan gezien worden op Netflix, dvd, iTunes ofzo. Door streaming is er zo'n enorme golf aan films te bekijken dat je geen impact meer maakt."

Boll's films werden door critici neergesabeld, maar ook gamers waren niet positief over zijn verfilmingen van bekende gamefranchise als Alone in the Dark en House of the Dead. Boll werd daarnaast bekend omdat hij journalisten die kritiek hadden op zijn films heeft uitgenodigd voor een bokswedstrijd tussen hem en de critici. Tegenwoordig runt hij tevens een restaurant in Vancouver, genaamd Bauhaus. Het restaurant wordt wel geprezen door bezoekers en critici.

Uwe Boll

Monster Hunter XX voor 3DS aangekondigd

Capcom heeft in een uitgezonden Nintendo Direct de game Monster Hunter XX aangekondigd.

Het gaat om een nieuwe versie van het eerder uitgegeven Monster Hunter Generations. De game bevat drie nieuwe Hunting Styles, een nieuw monster genaamd Barufaruku, G-Rank en de mogelijkheid om opgeslagen data van de oude versie naar de nieuwe game te transferen.

De game komt op 18 maart 2017 in Japan uit. Dit is overigens ook de maand dat de Nintendo Switch, de nieuwe console van het bedrijf, verschijnt. Hoewel dit niet is aangekondigd, speculeren fans dat er misschien ook wel een Switch-versie van de game in de maak is. Een release in het westen is vooralsnog niet aangekondigd.

Monster Hunter XX

Alle Kingdom Hearts-games in één bundel naar PlayStation 4

Square Enix heeft Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix voor PlayStation 4 aangekondigd, waarin alle Kingdom Hearts-games zitten.

Het pakket bevat uiteindelijke versies van de twee hoofdgames, genaamd Kingdom Hearts Final Mix en Kingdom Hearts 2 Final Mix, alsmede de diverse spin-offs in de vorm van Kingdom Hearts Re:chain of Memories, Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix en Kingdom Hearts Re:coded.

De collectie verschijnt op 31 maart in Europa en laat spelers alle games spelen voordat Kingdom Hearts 3 ergens in 2017 uitkomt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Here They Lie Nieuwe beelden van retro-ogende Sonic Mania
1

Reacties op: Nieuws van de week: Cheaters in GTA Online verliezen progressie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • DGM

  • 30 oktober 2016 09:32
  "Onder cheaten valt het gebruik van mods, glitches en andere exploits. "

  Dit probeerde ik een paar hier van de week al duidelijk te maken, maar omdat er overheen werd gelult ben ik er verder niet op ingegaan.

  Het gebruik, of beter gezegd Misbruik!, van glitches om een oneerlijk voordeel te halen op je medespelers is dus gewoon cheaten. Maar in het geval van -buiten de map treden in een potje cod mp- (voorbeeld van van de week) is dit relatief makkelijk te verhelpen met een update. In het geval van GTA:online is dat dus niet zomaar even te verhelpen, anders had R* dat allang gedaan. Waarschijnlijk zullen ze (een deel van) het spel volledig moet herschrijven. Dat is tot op heden dus nog niet gebeurd. En gaat ook niet gebeuren vermoed ik.

  Nu, daar deze glitch al een tijdje bestaat (er is al vaker over geschreven) en R* al meerdere keren via hun site en andere media heeft gewaarschuwd voor de consequenties van misbruik van de glitch. Vind ik het volledig terecht dat er met de banhamer wordt gezwaaid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.