Uwe Boll stopt met het maken van films | Gamer.nl

Uwe Boll stopt met het maken van films | Gamer.nl

De Duitse filmmaker Uwe Boll, bekend van gameverfilmingen als BloodRayne, Far Cry en Postal, stopt met het maken van films.

Boll is gestopt met films maken omdat hij er geen geld meer aan verdiende. Hij verloor naar eigen zeggen zelfs geld. "De markt is dood. Je kunt geen geld meer verdienen met het maken van films omdat de laatste drie jaar de dvd- en blu-ray-markt wereldwijd met tachtig procent is gedaald. Dat is de echte reden: ik kan het niet meer betalen."

Boll laat tevens weten dat hij sinds 2005 zijn eigen geld gebruikte om zijn films te financieren. "Als ik die stomme op games gebaseerde films niet had gemaakt had ik nooit dat kapitaal gehad om de Darfur-film te maken." De film, gebaseerd op het conflict in Darfur, kwam in 2009 uit. "Ik hoef geen Ferrari, geen jacht. Ik heb in mijn eigen films geïnvesteerd en geld verloren."

Er komt nog één film van Boll uit, Rampage: President Down, de derde film in een franchise. "Rampage 3 kan gezien worden op Netflix, dvd, iTunes ofzo. Door streaming is er zo'n enorme golf aan films te bekijken dat je geen impact meer maakt."

Boll's films werden door critici neergesabeld, maar ook gamers waren niet positief over zijn verfilmingen van bekende gamefranchise als Alone in the Dark en House of the Dead. Boll werd daarnaast bekend omdat hij journalisten die kritiek hadden op zijn films heeft uitgenodigd voor een bokswedstrijd tu en hem en de critici. Tegenwoordig runt hij tevens een restaurant in Vancouver, genaamd Bauhaus. Het restaurant wordt wel geprezen door bezoekers en critici.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou