Weekoverzicht
Sigil

Nieuws van de week: Red Dead Remaster en Romero's Sigil

Vers van de pers!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Spoiler: 'Glitch in Red Dead Redemption 2 hint naar remaster van origineel'

Er is een glitch ontdekt in Red Dead Redemption 2 die sterk hint naar een remastered-versie van de originele Red Dead Redemption. Spelers en fans speculeren dat de nieuwe content als verhaal-dlc toegevoegd kan worden aan Red Dead Redemption 2.

Let op: zowel onderstaande video als het nieuwsbericht kan spoilers bevatten!

Lees meer

John Romero werkt aan spiritueel vervolg op Doom genaamd Sigil

Doom-designer John Romero werkt aan een spiritueel vervolg op de klassieke shooter genaamd Sigil.

Romero kondigde de game gisteren, op het vijfentwintigste jubileum van Doom, aan en noemde het "een officieel, spiritueel vervolg op de vierde aflevering van The Ultimate Doom." Romero kan geen echte Doom-game meer maken omdat de rechten van de franchise in handen zijn van id Software en Romero daar niet werkt.

Lees meer

Super Smash Bros. Ultimate in drie dagen 1,23 miljoen keer verkocht in Japan

Super Smash Bros. Ultimate is in drie dagen tijd 1,23 miljoen keer over de toonbank gegaan in Japan.

Dat meldt Famitsu (vertaald door Gematsu). Het spel kwam op 7 december uit en er werden tot en met 9 december 1,23 miljoen exemplaren van verkocht in Japan. Het is daarmee de snelst verkochte Switch-game en de snelst verkochte Super Smash Bros.-game ooit.

Lees meer

Super Smash Bros. Ultimate

Filmversie van Sonic kort te zien in teaserfoto

Sega en Paramount Pictures hebben de eerste teaserfoto van de aankomende Sonic the Hedgehog-film uitgebracht.

De bewegende foto werd door IGN op Instagram getoond, zoals hieronder is te zien, en toont een versie van Sonic met atletische ledematen en een ietwat harig uiterlijk.

Lees meer

Sonic

Eerste grote uitbreiding onthuld voor Monster Hunter: World

De eerste uitbreiding voor Monster Hunter: World is aangekondigd. De uitbreiding genaamd 'Iceborne' verschijnt in de herfst van 2019. Dit meldt ontwikkelaar Capcom via een nieuwe trailer.

Iceborne speelt zich af direct na de verhaallijn van Monster Hunter: World. Met de uitbreiding worden een nieuwe quest rank, monsters en gebieden geïntroduceerd. De producer van de franchise, Ryozo Tsujimoto, zegt dat de uitbreiding ongeveer dezelfde grootte heeft als de oudere 'G'- of 'Ultimate'-edities. In de lente van 2019 wordt meer bekendgemaakt over de nieuwe uitbreiding.

Lees meer

Reggie Fils-Aime wilde Red Dead Redemption 2 graag op de Switch

De president van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, zegt Red Dead Redemption 2 graag op de Nintendo Switch te willen zien. Echter legt de president uit waarom dit realistisch gezien niet haalbaar was.

Dat doet hij in een interview met The Hollywood Reporter. Hij werd gevraagd of hij de populaire cowboygame van Rockstar graag op de Switch zou zien, waarop hij antwoordde: "Absoluut, ik zou het spel maar wat graag op de Switch hebben. Maar hierbij moet je het ontwikkelproces goed begrijpen - Red Dead is jaren in ontwikkeling geweest, zelfs nog voordat de Switch aan werd gekondigd. Dus ontwikkelaars moeten eerst hun game afmaken en daarna pas kijken naar nieuwe mogelijkheden."

Lees meer

Red Dead Redemption 2

Italiaanse GameStop lekt details Mortal Kombat 11

De Italiaanse websiteversie van GameStop heeft met de plaatsing van de aankomende game Mortal Kombat 11 nieuwe details gelekt. In de beschrijving van de betreffende game wordt onder andere een nieuwe afbeelding getoond van het personage Shao Kahn.

In de beschrijving van Mortal Kombat 11 wordt gesproken over het bevatten van een compleet nieuwe game-engine. Deze nieuwe engine moeten de scènes in de game nog bloederiger maken dan dat ze vooraf al waren. Daarnaast wordt gesproken over een nieuw aanpassingssysteem waarin onder andere nieuwe kleding en accessoires worden uitgelicht.

Lees meer

Mortal Kombat 11

Nintendo vraagt handelsmerken aan voor Mario Galaxy en Metroid Other M

Nintendo heeft handelsmerken aangevraagd voor een aantal Wii-games. In de beschrijvingen van de handelsmerken worden Super Mario Galaxy en Metroid Other M benoemd.

In de omschrijvingen van de betreffende handelsmerken wordt gesproken over een 'downloadversie' en een 'smartphoneversie' van de Wii-games. Super Mario Galaxy werd in 2007 uitgebracht en werd in totaal meer dan twaalf miljoen keer verkocht. Metroid Other M werd in 2010 voor het eerst uitgebracht.

Lees meer

Super Mario Galaxy

The Game Awards meer dan 26 miljoen keer bekeken

Er waren 26,2 miljoen kijkers die live inschakelden voor The Game Awards afgelopen week.

De meer dan drie uur durende show werd vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag gehouden. De 26,2 miljoen live kijkers waren goed voor een stijging van 128 procent ten opzichte van vorig jaar: toen keken er 11,5 miljoen mensen. The Game Awards was wereldwijd ook de meest trending term op Twitter.

Lees meer

The Game Awards

Planetside Arena is een battle royale-game met 500 spelers

De nieuwe game in de Planetside-franchise heet Planetside Arena en bevat battle royale-modi.

De nieuwe game van Daybreak Games werd gisteren onthuld. Het spel komt op 29 januari uit voor pc en verdeelt in totaal vijfhonderd spelers in twee kampen, die het vervolgens tegen elkaar opnemen. Daarnaast zijn er ook traditionelere battle royale-modi, zoals wedstrijden waarin honderd mensen elkaar proberen af te maken.

Lees meer

Dit artikel delen:

Lees meer

Mutant Year Zero: Road to Eden is een uitdagende en tactische rpg De in-game reclame van Street Fighter 5 gaat veel te ver
0

Reacties op: Nieuws van de week: Red Dead Remaster en Romero's Sigil

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.