Reggie Fils-Aime wilde Red Dead Redemption 2 graag op de Switch | Gamer.nl

Reggie Fils-Aime wilde Red Dead Redemption 2 graag op de Switch | Gamer.nl

De president van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, zegt Red Dead Redemption 2 graag op de Nintendo Switch te willen zien. Echter legt de president uit waarom dit realistisch gezien niet haalbaar was.

Dat doet hij in een interview met The Hollywood Reporter. Hij werd gevraagd of hij de populaire cowboygame van Rockstar graag op de Switch zou zien, waarop hij antwoordde: "Absoluut, ik zou het spel maar wat graag op de Switch hebben. Maar hierbij moet je het ontwikkelproces goed begrijpen - Red Dead is jaren in ontwikkeling geweest, zelfs nog voordat de Switch aan werd gekondigd. Dus ontwikkelaars moeten eerst hun game afmaken en daarna pas kijken naar nieuwe mogelijkheden."

Fils-Aime vervolgt: "Third party-games die nu uitkomen waren vaak al in ontwikkeling voordat we in gesprek gingen over de Switch. Wat gebeurt er in de toekomst? Dat gaan we zien. Maar dit is de reden waarom Red Dead niet op ons systeem verkrijgbaar is."

Red Dead Redemption 2 kwam dit najaar uit op PlayStation 4 en Xbox One. De game biedt een gigantische open wereld om te verkennen en heeft sinds kort ook een bèta voor de online modus, Red Dead Online.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou