Weekoverzicht

Nieuws van de week: Nintendo Switch aangekondigd

Met o.a. de eerste Red Dead Redemption 2-trailer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Nintendo Switch aangekondigd, console komt in maart 2017

Nintendo heeft in een filmpje zijn nieuwe console uit de doeken gedaan: de Nintendo Switch. De console komt in maart 2017 uit. Het filmpje toonde dat het om een console gaat die zowel thuis op televisie als onderweg als handheld speelbaar is, oftewel een hybride console. De controller functioneert tegelijk als handheld.

De draagbare spelcomputer wordt met een speciale dock op de tv aangesloten. Als de Switch uit zijn dock wordt gehaald, kan de gebruiker er twee controllerdelen, door Nintendo Joy-Cons genaamd, op aansluiten om een draagbare spelcomputer te vormen. Deze Joy-Cons kunnen los ook worden gebruikt om spellen te bedienen. Meerdere spelers kunnen op één Switch gamen door ieder een Joy-Con te gebruiken.

Games komen op cartridges en kunnen zowel op televisie als onderweg worden gespeeld. Nintendo liet zien hoe The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelbaar was. Daarnaast liet het bedrijf The Elder Scrolls 5: Skyrim speelbaar zien. Vermoedelijk gaat het om de Special Edition die binnenkort uitkomt op Xbox One en PlayStation 4.

Nintendo liet tevens andere games zien, waaronder een NBA-game, Splatoon, Mario Kart en een driedimensionale Mario-platformer. Het is vooralsnog niet bekend of het om compleet nieuwe games gaat, conceptbeelden om kijkers van het filmpje duidelijk te maken hoe de console werkt, of ports van Wii U-games.

Nintendo maakte ook een lijst bekend met bedrijven die games voor de Switch maken. Hieronder vallen onder andere Ubisoft, Activision, Capcom, Bethesda en Electronic Arts. De lijst is hieronder te bekijken.

Nvidia heeft voor de Switch een custom Tegra-processor gemaakt. Nvidia heeft tevens nieuwe engines gemaakt om te ontwikkelen voor de Switch. Meer informatie over de chip valt te lezen op Nvidia's website. De Nintendo Switch moet in maart 2017 uitkomen.

De eerste trailer van Red Dead Redemption 2

Rockstar heeft de eerste trailer van Red Dead Redemption 2. Je kunt hem hieronder bekijken.

De trailer is van het vervolg op één van de meest geprezen Rockstar-games en toont de westernsetting en verschillende personages. De game komt naar PlayStation 4 en Xbox One en zou in de herfst van 2017 uit moeten komen.

'Ontwikkelaar Sleeping Dogs sluit deuren'

United Front Games, de ontwikkelaar van de open wereldgame Sleeping Dogs, heeft zijn deuren gesloten.

Dat meldt een bron die dicht bij de studio staat aan GameSpot. De studio uit Vancouver was bezig met de ontwikkeling van Smash + Grab, een Early Access-game op Steam waarin spelers winkels overvallen en looten. De game kan inmiddels niet meer gekocht worden op Steam. Het is niet duidelijk wat met de game gebeurt nu de studio waarschijnlijk opgeheven wordt.

United Front Games werd in 2007 opgericht. Hun eerste game was de PlayStation 3-racer ModNation Racers, een kartgame waarin spelers hun eigen tracks konden maken. Daarna bracht Square Enix in 2012 hun volgende game Sleeping Dogs uit. Ook ontwikkelde de studio LittleBigPlanet Karting.

Sleeping Dogs

Red Dead Redemption komt naar pc en PS4 via PlayStation Now

Read Dead Redemption is binnenkort speelbaar op PlayStation 4 en pc via de PlayStation Now-service.

Het betreft de PlayStation 3-versie van Red Dead Redempion. Via de streaming service kan de game voor het eerst worden gespeeld op pc en PlayStation 4.

Het is niet nodig om over een PlayStation 4 te beschikken om de game op pc te spelen. Echter moet er wel een PlayStation Now-abonnement worden aangeschaft voor 16,99 euro per maand, waarbij de speler onbeperkt toegang krijgt tot meer dan driehonderd klassieke games. Een indicatie voor een releasedatum is nog niet vrijgegeven.

Red Dead Redemption

Pc-versie Watch Dogs 2 twee weken uitgesteld

Ubisoft heeft de pc-versie van zijn open wereld-hackgame Watch Dogs 2 met twee weken uitgesteld.

Dat heeft de uitgever gedaan zodat de game "soepel op een breed scala aan pc-hardware kan draaien", liet men weten op een blog. De game verschijnt nu op 29 november op pc, in tegenstelling tot de PlayStation 4 en Xbox One-versies die op 15 november verschijnen.

Ook maakte Ubisoft de systeemeisen voor de pc-versie van de game bekend.

Minimale systeemeisen:
Ondersteund OS - (enkel 64-bit-versies): Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10
Processor: Intel Core i5 2400S @ 2.5 GHz | AMD FX 6120 @ 3.5 GHz
RAM: 6GB
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB) | AMD Radeon HD 7870 (2GB) of beter
Vrije hardeschijfruimte: 50 GB
Randapparatuur: Windows-compatibel muis en toetsenbord, Microsoft Xbox One Controller, Dual Shock 4 Controller
Multiplayer: 256 Kbps of sneller breedbandverbinding

Aanbevolen systeemeisen:
Ondersteund OS - (enkel 64-bit-versies): Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz | AMD FX 8120 @ 3.9 GHz
RAM: 8GB
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 780 (3GB) | NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB) | NVIDIA GeForce GTX 1060 (3GB) of beter | AMD Radeon R9 290 (4GB) of beter
Vrije hardeschijfruimte: 50 GB
Randapparatuur: Windows-compatibel muis en toetsenbord, Microsoft Xbox One Controller, Dual Shock 4 Controller
Multiplayer: 256 Kbps of sneller breedbandverbinding

Watch Dogs 2

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation VR Worlds My Summer Car volgende week in Early Access
0

Reacties op: Nieuws van de week: Nintendo Switch aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.