Nintendo Switch aangekondigd, console komt in maart 2017 | Gamer.nl

Nintendo Switch aangekondigd, console komt in maart 2017 | Gamer.nl

Nintendo heeft vandaag in een filmpje zijn nieuwe console uit de doeken gedaan: de Nintendo Switch. De console komt in maart 2017 uit.

Het filmpje toonde dat het om een console gaat die zowel thuis op televisie als onderweg als handheld speelbaar is, oftewel een hybride console. De controller functioneert tegelijk als handheld.


De draagbare spelcomputer wordt met een speciale dock op de tv aangesloten. Als de Switch uit zijn dock wordt gehaald, kan de gebruiker er twee controllerdelen, door Nintendo Joy-Cons genaamd, op aansluiten om een draagbare spelcomputer te vormen. Deze Joy-Cons kunnen los ook worden gebruikt om spellen te bedienen. Meerdere spelers kunnen op één Switch gamen door ieder een Joy-Con te gebruiken.

Games komen op cartridges en kunnen zowel op televisie als onderweg worden gespeeld. Nintendo liet zien hoe The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelbaar was. Daarnaast liet het bedrijf The Elder Scrolls 5: Skyrim speelbaar zien. Vermoedelijk gaat het om de Special Edition die binnenkort uitkomt op Xbox One en PlayStation 4.

Nintendo liet tevens andere games zien, waaronder een NBA-game, Splatoon, Mario Kart en een driedimensionale Mario-platformer. Het is vooralsnog niet bekend of het om compleet nieuwe games gaat, conceptbeelden om kijkers van het filmpje duidelijk te maken hoe de console werkt, of ports van Wii U-games.

Nintendo maakte ook een lijst bekend met bedrijven die games voor de Switch maken. Hieronder vallen onder andere Ubisoft, Activision, Capcom, Bethesda en Electronic Arts. De lijst is hieronder te bekijken.

Nvidia heeft voor de Switch een custom Tegra-proce or gemaakt. Nvidia heeft tevens nieuwe engines gemaakt om te ontwikkelen voor de Switch. Meer informatie over de chip valt te lezen op Nvidia's website.

De Nintendo Switch moet in maart 2017 uitkomen. Een prijs is nog niet aangekondigd.

Media has no description
NINTENDO Switch
Nintendo Switch
Nintendo Switch

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou