Weekoverzicht
The Witcher 3: Wild Hunt

Nieuws van de week: Games streamen en Witcher-castings

Een blik op de toekomst

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Microsoft kondigt gamestreamingdienst Project xCloud aan

Microsoft heeft Project xCloud aangekondigd, een nieuwe streamingdienst die de ervaring van console-games naar andere apparaten moet brengen, waaronder smartphones.

De techgigant kondigde tijdens de E3 al aan te werken aan een streamingdienst voor games. Nu wordt het project verder uit de doeken gedaan via een introductievideo met onder andere Phil Spencer.

Actrices die Ciri en Yennefer in The Witcher-serie spelen gecast

Het is bekend wie de rollen van Ciri en Yennefer in de aankomende Netflix-serie gebaseerd op The Witcher spelen.

Ciri wordt gespeeld door Freya Allen, die op zeventienjarige leeftijd al veel acteerervaring heeft dankzij onder andere War of the Worlds en Into the Badlands. Yennefer wordt neergezet door Anya Chalotra, een vrij nieuwe actrice die in Wanderlust en The ABC Murders heeft gespeeld.

The Witcher

Sony bevestigt dat er volgende generatie een nieuwe console uitkomt

Sony bevestigt dat er volgende generatie wederom een nieuwe PlayStation-console uitkomt.

Dat deed Sony Corporation Chief Executive Officer Kenichiro Yoshida in een statement naar Financial Times. "Op dit moment kan ik alleen zeggen dat het nodig is om next-generation hardware te hebben."

PlayStation 5

Assassin's Creed Odyssey steekt op subtiele wijze de draak met EA

Ubisoft heeft op subtiele wijze de spot gedreven met uitgever EA door middel van een easter egg in Assassin's Creed Odyssey. Deze easter egg viel bij meerdere spelers op tijdens een gegeven missie. Het verband werd ontdekt door het Youtube-kanaal Ciekawostki ze świata gier.

In Assassin's Creed Odyssey krijgt de speler een missie waarbij een bepaald aantal tokens verdiend moet worden om toegang te krijgen tot een specifiek evenement. Om deze tokens te verdienen moet de speler een aantal uitdagingen hebben voltooid. Wanneer de speler praat met de persoon die de tokens uitreikt, kan de speler kiezen om te vragen of de tokens niet direct gekocht kunnen worden. Hierop vraagt de opdrachtgever aan de speler of hij/zij daadwerkelijk de token wilt kopen. Vervolgens vraagt hij aan de speler waar zijn/haar gevoel voor trots en prestatie is.

EA verkent opties voor remasters oude Command & Conquer-games

Electronic Arts overweegt de oorspronkelijke Command & Conquer-games op pc van remasters te voorzien.

Dat meldt EA-producent Jim Vessella op Reddit. Hij werkte onder andere aan Command & Conquer 3 en Red Alert 3. "We horen jullie: de community wil de franchise terug zien op pc. We verkennen spannende ideeën rondom het remasteren van de klassieke pc-games", zo vertelt hij.

Command & Conquer

Forza Horizon 4 heeft al twee miljoen spelers

Er zijn inmiddels meer dan twee miljoen spelers van Forza Horizon 4, zo laat Microsoft weten.

De game verscheen vorige week dinsdag op Xbox One en pc en heeft nu dus al meer dan twee miljoen spelers. Hoewel dat relatief veel is voor een racegame, staat het spel sinds release ook op Xbox Game Pass. De spelers die via die service aan de game komen worden ook meegeteld.

Forza Horizon 4

PS4-gebruikers kunnen binnenkort officieel hun PSN-naam veranderen

Sony laat PSN-gebruikers binnenkort eindelijk hun PSN-naam op PS4 veranderen. Dit kondigt het bedrijf aan op de PlayStation Blog.

In eerste instantie wordt een preview-programma gelanceerd voor gebruikers die zich als tester hebben opgegeven voor bèta-software. Tijdens deze preview-fase kan de naam zo vaak mogelijk veranderd worden, maar alleen de eerste keer is dat gratis. Hierna kost deze dienst 9,99 euro, tenzij men een PlayStation Plus-lidmaatschap heeft. Dan kost de functie 4,99 euro. Veranderingen aan het PSN online ID, zoals de PS4-naam officieel heet, kunnen gedaan worden op de profielpagina in de instellingen van de PS4.

PlayStation

Next-gen Call of Duty in de maak door Infinity Ward voor 2019

Ontwikkelaar Infinity Ward werkt momenteel aan een Call of Duty-game voor de volgende generatie consoles. Infinity Ward laat dit weten via geplaatste vacatures op LinkedIn.

In de vacatures laat de ontwikkelaar weten op zoek te zijn naar kandidaten met een sterke passie en interesse voor first-person-shooter-games voor een onaangekondigde next-gen-titel.

Call of Duty: Modern Warfare 2

'Aankoop Obsidian door Microsoft bijna rond'

Microsoft heeft een aankoop van de studio Obsidian Entertainment bijna rond, zo blijkt uit geruchten.

Kotaku zegt dit te hebben vernomen van meerdere anonieme bronnen. Het zou geen kwestie van of, maar van wanneer zijn. Microsoft laat weten dat het niet op geruchten reageert.

Obsidian

Patent hint naar backwards compatibility voor PS5

Er is een patent van Sony gevonden dat zou kunnen wijzen op backwards compatibility voor een console van het bedrijf, mogelijk de PlayStation 5.

Het patent werd op 2 oktober door Sony Interactive Entertainment America gepubliceerd, maar werd al in 2016 vastgelegd. Er wordt in detail beschreven hoe textures van oude games tijdens het afspelen kunnen worden 'geremasterd'.

PlayStation 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Super Mario Bros 3 De microtransacties in Assassin’s Creed Odyssey zijn onschuldig
1

Reacties op: Nieuws van de week: Games streamen en Witcher-castings

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • johnmathew

    • 15 oktober 2018 06:59
    An extremely interesting blog! I enjoy reading your blog because I have a lot of friends-writers who work for essay service( https://usawriters.org ) . When I sent them a link to your blog, they were amazed! Interesting reviews, qualitative photos and nice style of writing. Please keep posting such kind of informative stuff. Interesting article share and this blog is impresses more people to reading that blog.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.