Nieuws
PlayStation 4

Patent hint naar backwards compatibility voor PS5

Zou de volgende Sony-console oude games kunnen afspelen?

Geschreven door Michel Musters op
Er is een patent van Sony gevonden dat zou kunnen wijzen op backwards compatibility voor een console van het bedrijf, mogelijk de PlayStation 5.

Het patent werd op 2 oktober door Sony Interactive Entertainment America gepubliceerd, maar werd al in 2016 vastgelegd. Er wordt in detail beschreven hoe textures van oude games tijdens het afspelen kunnen worden 'geremasterd'.

Het lijkt, in het kort, een beschrijving van de mogelijkheid om oude games te emuleren op nieuwe consoles. Het is nog niet duidelijk of het patent echt backwards compatibility voor de PS5 beschrijft, maar aangezien veel gamers kritiek hadden op het feit dat de mogelijkheden op de PS4 hiervoor beperkt zijn, zou dit patent er wel eens op kunnen wijzen dat Sony er aan werkt.

Lees ook: PlayStation 5: Alle geruchten en feiten op een rij

PlayStation 5

Dit artikel delen:

Lees meer

Capcom toont een halfuur aan Resident Evil 2 Remake-gameplay The Walking Dead-bedenker maakt Telltale's gameserie af
4

Reacties op: Patent hint naar backwards compatibility voor PS5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 8 oktober 2018 08:07
  Er staat in : "An artist remasters the textures for presentation on a higher resolution display than envisioned in the original software, and stores them back in the data structure with their identifiers."

  Jullie zeggen: "Er wordt in detail beschreven hoe oude games tijdens het afspelen automatisch worden 'geremasterd' en verbeterde texturen krijgen."

  Dit lijkt mij niet te matchen?

  Daarbij denk ik dat dit een systeem waar een ontwikkelaar een oude game kan emuleren met de mogelijkheid om eenvoudiger nieuwe textures aan de game te hangen. Hieruit ontstaat een remaster die dan weer verkocht kan worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 8 oktober 2018 10:00
  @**Guitar_Hero** ik heb na aanleiding van jou reactie ook het patent gescant en valt niet makkelijk te lezen.

  Lijkt op een emulator van legacy software. Denk aan ps1/2/3 games.

  Ik had ook iets gelezen over 2 verschillende schermen, 1 waarop de oude software te zien is met een lager resolutie en tweede scherm.met de remastered content op hoger resolutie.

  Ik zou bijna zeggen dat het om een nieuwe handheld gaat met 2 displays als ik de tekeningen bekijk. Ook hier hebben ze het namelijk over 2 schermen.

  Termen die voorbij komen op de tekening zijn camera, gps, near field communication element, biometric, speaker, infared, climate sensor, bluetooth, auxiliary sensor.

  Dingen die voornamelijk voorkomen in mobiel apparaten zoals telefoon/tablet

  Wellicht dat iemand met beter patent reading skills dit patent kan ontcijferen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 8 oktober 2018 17:56
  Vraag me af waarom dit patent dan toegewezen is, zal wel een speciale andere methode zijn, want Bleem! de oude PC PS1 emulator kon al oudere textures mooier weergeven dan op de originele PS1. En ergens vind ik het nog steeds belachelijk dat Sony niet gewoon echte BC toevoegt aan de PS4 voor PS1 en PS2, ofwel oude disc er in, en je kunt spelen (inclusief wat verbeterde graphics zoals oa Bleem! dat kon), dat de PS3 nog niet kan geloof ik wel, de PS4 is niet krachtig genoeg om die te kunnen emuleren (maar de PS5 misschien weer wel, alhoewel ik dat ook betwijfel omdat een highend PC van nu daar al moeite mee heeft).
  Ik wil gewoon graag dat mijn nieuwe console ook de oude games (indien krachtig genoeg om te emuleren) kan afspelen zodat ik niet die oude consoles ook onder mijn tv nog moet hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 8 oktober 2018 18:25
  Als ze dit goed krijgen gaat dicht echt een winner worden. Zoveel goede PS2 games, veel al arcade ports die nergens anders te vinden zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.