Weekoverzicht

Nieuws van de week: De hoogtepunten van E3

Allemaal vette games

Geschreven door Arran Winmai op
De E3 is voorbij en het was moeilijk kiezen wat nou de belangrijkste nieuws-artikelen waren. Deze week hebben we het kunnen verkleinen naar twaalf artikelen, en zelfs dat was weinig.

Beyond Good & Evil 2 krijgt nieuwe trailer en meer info

Ubisoft heeft drie nieuwe video's getoond voor Beyond Good & Evil 2, waaronder een filmische trailer.

Ook laat de uitgever weten dat het een samenwerking aan wil gaan met de community. Spelers kunnen betaald hun steentje bijdragen aan in-game kunst, muziek en meer via de website hitrecord.org.

Beyond Good & Evil 2 wordt een action-adventure die zowel alleen als in coöp is te spelen, maakte Ubisoft bekend. Wanneer de game uitkomt of op welke platforms is nog niet bekend.

Gebruik een baby om het gevaar te ontwijken in Death Stranding

Sony heeft nieuwe beelden laten zien van Hideo Kojima's nieuwe game Death Stranding tijdens zijn E3-presentatie.

In de trailer is te zien hoe Sam Ridges, gespeeld door Norman Reedus, door een verlaten landschap trekt en de regen ontwijkt. Als hij omsingeld wordt door onzichtbare monsters, gebruikt Sam een baby, die een machine lijkt aan te drijven om de monsters zichtbaar te maken.

Death Stranding wordt ontwikkeld door Kojima Productions en verschijnt op PlayStation 4. De releasedatum is nog onbekend.

Assassin's Creed: Odyssey begint op 5 oktober 2018 aan zijn reis

Assassin's Creed: Odyssey verschijnt 5 oktober 2018 voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het nieuwste deel in de Assassin's Creed-reeks speelt zich af in het oude Griekenland en geeft spelers de kans om de loop van de geschiedenis te veranderen. AC: Odyssey bevat meer rpg-elementen dan zijn voorganger en biedt, naast de keuze voor twee verschillende hoofdpersonages, bijvoorbeeld verschillende gespreksopties.

In Assassin's Creed: Odyssey keren zeeslagen terug en veldslagen bestaan uit grote aantallen krijgers. Het eigen schip kan verbeterd worden, net als wapens en uitrusting. Ubisoft belooft bovendien dat spelers 'het ware verhaal' achter de wezens uit de Griekse mythologie zullen leren.

Pirates of the Caribbean in Kingdom Hearts 3-trailer

In een nieuwe Kingdom Hearts 3-trailer ontmoet Sora personages uit Pirates of the Caribbean.

In de trailer is Sora opgewekt, omdat hij een piraat mag zijn. Verder toont de trailer gameplay, waarin Sora vijanden verslaat met zijn keyblade en een speciaal luchtvoertuig gebruikt tijdens een gevecht in de lucht.

Naast Pirates of the Caribbean zijn ook beelden van Toy Story, Frozen, Tangled en Monsters Inc. te zien. Ook lijkt Organization XIII, bekend uit Kingdom Hearts 2, een grote rol te spelen in de aankomende game.

Fallout 76 komt op 14 november uit

Fallout 76 is een online game waarbij spelers samen kunnen werken of het tegen elkaar op kunnen nemen. De game komt op 14 november uit.

De game kan wel alleen gespeeld worden, maar de focus ligt op online survival. Hierin kunnen meerdere spelers elkaar tegenkomen en kiezen om samen te werken of elkaar aan te vallen. Spelers zitten niet op altijd op dezelfde server, maar nemen wel altijd hun progressie mee. De game heeft dedicated servers.

Zoals al bekend was komen spelers na 25 jaar uit Vault 76 en in een wereld die opnieuw opgebouwd moet worden. De game speelt zich af in West-Virginia, in een wereld die vier keer zo groot is als Fallout 4. Het spel bevat zes heel verschillende regio's.

Spelers kunnen op verschillende plekken nucleaire wapens vinden om zichzelf te beschermen. Daarvoor moeten wel nucleaire codes gevonden worden. Vervolgens kunnen nucleaire wapens verzonden worden naar een plek naar keuze, bijvoorbeeld waar andere spelers zitten. Op de gebombardeerde plek zijn vervolgens moeilijk verkrijgbare resources te vinden.

Fallout 76 krijgt een bèta, al is nog niet bekend wanneer. Ook is er een collector's edition van de game aangekondigd. Hierin zit onder andere een wereldmap die licht geeft in het donker, figuurtjes die op de map geplaatst kunnen worden en een Fallout-helm met werkende lamp en stemvervormer.

Bethesda kondigde verder ook aan dat Fallout Shelter vanaf nu gratis op PlayStation 4 en Switch verkrijgbaar is.

Fortnite komt vandaag uit op Switch

Update: Fortnite is vandaag tijdens de Nintendo Direct officieel aangekondigd voor Switch. De game kan vanaf later vandaag gratis gedownload worden.

Oorspronkelijk bericht:

Fortnite verschijnt morgen op de Switch eShop, zo blijkt uit gelekte metadata.

Er gingen al langer geruchten over een Switch-versie van de immens populaire game. Eerder lekte er al een icoontje voor de Switch eShop uit. Nu is de volledige beschrijving en artwork van de game ontdekt.

Uit de beschrijving valt te herleiden dat het alleen om de battle royale-modus van de game gaat. Dit is veruit de meest populaire modus van de game. Nintendo kondigt de plotselinge release van Fortnite op de Switch waarschijnlijk morgen tijdens zijn Nintendo Direct-uitzending aan.

Vechtsysteem The Last of Us 2 gaat op de schop

Naughty Dog heeft tijdens E3 2018 meer details bekendgemaakt over The Last of Us 2.

Tijdens een E3 Coliseum-sessie onthulde Naughty Dog flink wat details over The Last of Us 2, waaronder hoofdpersonage Ellie, de kunstmatige intelligentie en nieuwe vijanden in het spel.

Hoewel Ellie niet zo sterk is als Joel is haar wendbaarheid en creatieve vechtstijl minstens net zo dodelijk. Ook is stealth-gameplay veel genuanceerder dan in voorgaande games. Zo bepaalt de dichtheid van het gebladerte en de houding die Ellie aanneemt haar zichtbaarheid. Overigens bevatten alle levels ontsnappingsroutes en plekken om te verstoppen.

De kunstmatige intelligentie in The Last of Us 2 is slimmer dan voorheen. Npc's communiceren met elkaar en spelen constant informatie naar elkaar door. Verder is het vechtsysteem op de schop gegaan. Ellie heeft bijvoorbeeld een nieuwe optie om zichzelf te verdedigen gedurende melee-gevechten. Als Ellie bijvoorbeeld aanvallen ontwijkt analyseert het vechtsysteem uit welke richting de aanvallen komen en reageert Ellie daarop. Daarnaast hebben spelers ook de optie om gevechten volledig te vermijden.

Vijanden hebben verschillende wapens en move-sets. Ook kunnen ze op verschillende manieren met Ellie en de omgeving omgaan. De infected keren wederom terug en er worden nieuwe soorten geïntroduceerd. Daarnaast zijn de grenzen tussen veilige en onveilige gebieden onduidelijk, om spelers altijd een beklemmend gevoel te geven.

Uitgebreide gameplay van Shadow of the Tomb Raider

Tijdens de persconferentie van Square Enix werd een gameplaydemo van Shadow of the Tomb Raider getoond.

In de demo is te zien hoe Lara door de jungle sluipt en vijanden verslaat. De nadruk ligt hierbij op stealth.

Het verhaal in Shadow of the Tomb Raider draait om het einde van de wereld en de avonturen van Lara Croft om dit tegen te gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Vanaf 14 september is de game beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Super Smash Bros. Ultimate komt 7 december uit op Nintendo Switch

Nintendo heeft Super Smash Bros. Ultimate uit de doeken gedaan. De game komt op 7 december naar de Switch. Er zitten 63 personages in, waarvan de meeste uit eerdere Smash-games.

Nieuwkomers zijn Inkling uit Splatoon en Ridley uit de Metroid-franchise. Veel personages hebben een revisie gehad: nieuwe vaardigheden, meerdere outfits en een nieuwe Final Smash. Nintendo laat ook weten dat deze speciale aanvallen minder tijd kosten om uit te voeren in dit deel.

Nintendo weidt bovendien uit over aanpassingen en aanvullingen, zoals de optie om in de lucht een specifieke richting op te ontwijken, ladderaanvallen en meer schade bij duels. Daarnaast kondigt de uitgever een achtspelermodus aan, evenals compatibiliteit met de GameCube-controller en alle amiibo.

Nintendo laat ook weten dat Super Smash Bros. Ultimate nieuwe assist-trofeeën en voorwerpen krijgt. Verder zitten er nieuwe arena's in uit recente Nintendo-games als Breath of the Wild en Splatoon 2. De arena's hebben een gewone en een Omega-versie.

Eerste beelden Cyberpunk 2077 na vijf jaar

CD Projekt Red heeft een filmische trailer getoond van Cyberpunk 2077, als afsluiter van de E3-persconferentie van Microsoft.

De nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 zijn de eerste sinds de teaser van vijf jaar geleden. In de trailer heet de huurmoordenaar V ons welkom in zijn thuisstad, waar criminaliteit de spuigaten uitloopt, maar er altijd wel een kans ligt om jezelf omhoog te werken.

Het is nog niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 uitkomt, maar de game verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Bethesda kondigt The Elder Scrolls 6 aan

Bethesda heeft aangekondigd aan The Elder Scrolls 6 te werken.

Het bedrijf toonde een eerste teaser van de game. Er is verder nog niets over het spel bekend. Wel is bekend dat er op zijn vroegst pas vanaf 2019 dieper op The Elder Scrolls 6 wordt ingegaan.

De vorige hoofdgame in de rpg-reeks, Skyrim, kwam in 2011 uit. Sindsdien is de game op veel verschillende platforms verschenen, waaronder Nintendo Switch en PS VR.

Oude bekenden in gameplay Spider-Man

In een nieuwe gameplaytrailer neemt Spider-Man het op tegen maar liefst vier rivalen. De gameplay toont zowel gevechten als quick-time events en cutscenes.

Spider-Man wordt ontwikkeld door Insomniac Games en verschijnt 7 september op PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yoku’s Island Express Animal Force
3

Reacties op: Nieuws van de week: De hoogtepunten van E3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 16 juni 2018 11:15
  Voor mij persoonlijk is het grootste hoogtepunt van de E3 dat we gameplay beelden hebben gezien van ghost of tsushima. Wat zag die game er goddelijke uit zeg. Hopelijk komen ze snel met een release date want ik wil deze game spelen.  Een ander hoogtepunt is inderdaad de officiële aankondiging van Assassin's Creed Odyssey, het zag er van ouds weer heel erg goed uit en dat het nog verder van de roots af gaat staan en nog verder het RPG genre in duikt kan ik alleen maar toejuichen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Shdow-Link

  • 16 juni 2018 11:39
  De site schaalt niet meer goed op Chrome android sinds een paar dagen. Ben ik de enige met dit probleem? Kan geen artikelen meer lezen doordat de zijkanten ervanaf vallen. Dit gebeurt pas nadat alle content geladen is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 18 juni 2018 09:01
  @Shdow-Link ik heb het ook. Via chrome zet ik hem dan op desktop site; minder fijn maar in ieder geval wel leesbaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.