Nieuws
The Last of Us 2

Vechtsysteem The Last of Us 2 gaat op de schop

En er komt een soundtrack op vinyl

Geschreven door Arran Winmai op
Naughty Dog heeft tijdens E3 2018 meer details bekendgemaakt over The Last of Us 2.

Tijdens een E3 Coliseum-sessie onthulde Naughty Dog flink wat details over The Last of Us 2, waaronder hoofdpersonage Ellie, de kunstmatige intelligentie en nieuwe vijanden in het spel.

Hoewel Ellie niet zo sterk is als Joel is haar wendbaarheid en creatieve vechtstijl minstens net zo dodelijk. Ook is stealth-gameplay veel genuanceerder dan in voorgaande games. Zo bepaalt de dichtheid van het gebladerte en de houding die Ellie aanneemt haar zichtbaarheid. Overigens bevatten alle levels ontsnappingsroutes en plekken om te verstoppen.

De kunstmatige intelligentie in The Last of Us 2 is slimmer dan voorheen. Npc's communiceren met elkaar en spelen constant informatie naar elkaar door. Verder is het vechtsysteem op de schop gegaan. Ellie heeft bijvoorbeeld een nieuwe optie om zichzelf te verdedigen gedurende melee-gevechten. Als Ellie bijvoorbeeld aanvallen ontwijkt analyseert het vechtsysteem uit welke richting de aanvallen komen en reageert Ellie daarop. Daarnaast hebben spelers ook de optie om gevechten volledig te vermijden.

Vijanden hebben verschillende wapens en move-sets. Ook kunnen ze op verschillende manieren met Ellie en de omgeving omgaan. De infected keren wederom terug en er worden nieuwe soorten geïntroduceerd. Daarnaast zijn de grenzen tussen veilige en onveilige gebieden onduidelijk, om spelers altijd een beklemmend gevoel te geven.

Spelregisseur Anthony Newman vertelde aan Polygon dat The Last of Us 2 een vorm van multiplayer bevat. "Er gaat een multiplayermodus komen," vertelt Newman, "we zijn er erg enthousiast over, maar details kan ik pas later bekendmaken". Het is dus nog niet bekend wat voor vorm de multiplayermodus (of modi) zal aannemen.

Ook heeft The Last of Us een multiplayermodus waarin spelers verdeeld worden in clans en standaard modi zoals deathmatch en team deathmatch gecombineerd worden met een verhalende component.

Tenslotte werkt Sony samen met Mondo om de soundtrack van The Last of Us 2 uit te brengen op vinyl. De plaat kan al gereserveerd worden voor 15 dollar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Koopa Troopa en Blooper komen naar Mario Tennis Aces Bandai Namco toont meer gameplay van SoulCalibur 6
4

Reacties op: Vechtsysteem The Last of Us 2 gaat op de schop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Agent 4125

  • 14 juni 2018 11:58
  1 van de weinige games waar ik ècht naar uitkijk. Deel 1 was qua sfeer, verhaal en (grotendeels) de gameplay een overdonderende, indrukwekkende en hier en daar zelfs emotionele ervaring.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 14 juni 2018 15:01
  @Agent 4125 mee eens, de gameplay ziet er in ieder geval al gelikt uit. En neil drugman of hoe heet die beste man weet er vast wel een goed verhaal van te maken dus mijn 60 euro hebben ze ook alvast XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TripleDad

  • 14 juni 2018 16:32
  GOTY (nog even afwachten welk jaar)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 15 juni 2018 01:10
  Ik moet deze serie eens gaan spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.