Weekoverzicht
Steam

Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

Wat is er deze week te vinden voor pc-gamers?

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Hidden Folks - 7,19 euro

Hidden Folks is een game van Nederlandse bodem. Met de unieke grafische vormgeving, uitdagende levels en natuurlijke geluidseffecten weten ontwikkelaars Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg een parel van een game neer te zetten. Spelers moeten in Hidden Folks, zoals de naam al doet vermoeden, verborgen mensen en andere objecten vinden die zich ergens in de levels bevinden. De game bevat ruim 200 unieke interacties en er zullen in de nabije toekomst meer gebieden en features aan de game toegevoegd worden. Gamer beloonde Hidden Folks met een 8. Lees de Gamer.nl-recensie hier.

hidden folks

Night in the Woods - 19,99 euro

Night in the Woods werd in het najaar van 2013 op Kickstarter aangekondigd. Ontwikkelaar Holowka Benson had als doel 50.000 dollar op te halen via Kickstarter om de game te kunnen financieren. De game wist uiteindelijk meer dan 200.000 dollar op te halen. Vanaf vandaag is de game dan eindelijk te koop op Steam. De hoofdrol wordt vervuld door het personage Mae. Mae gaat terug naar haar woonplaats waar alles is veranderd nadat de kolenmijnen werden afgesloten. Mae komt erachter dat ze paranormale krachten heeft en ontdekt een donkere mysterie die haar leidt naar het nabijgelegen bos. Night in the Woods belooft een ware traktatie te zijn voor gamers met een sterke voorliefde voor verhalende single-player-ervaringen.

Night In The Woods

Tales of Berseria - 49,99 euro

De Tales-serie is een langlopende rpg-franchise, die wordt uitgegeven door Bandai Namco. Tales of Berseria kwam aanvankelijk in de zomer van 2016 uit voor de PlayStation 3 en 4 in Japan. Tales of Berseria volgt het verhaal van een jonge vrouw, genaamd Velvet. Na een traumatische ervaring is ze uit op wraak en ze sluit zich aan bij piraten, wat het begin vormt voor haar avontuur. Tales of Berseria is sinds eind januari eindelijk beschikbaar voor pc-gamers en de game blijft trouw aan de gameplay die spelers gewend zijn van de Tales-serie. In combinatie met een meeslepend verhaal en belangwekkende personages is Tales of Berseria een jrpg die fans van het genre weet te bekoren.

Tales of Beseria

Holy Potatoes! We're in Space? - 14,99 euro

Holy Potatoes! We're in Space? is een adventure-game die zich afspeelt in de ruimte en combineert management-elementen met turn-based gevechten. Spelers moeten hun eigen ruimteschip beheren en het universum ontdekken om grondstoffen te bemachtigen. Tijdens de verschillende avonturen komen spelers verschillende vijanden tegen waarmee intergalactische ruimtegevechten gehouden worden. Spelers kunnen hun eigen wapens bouwen, bemanningsleden aannemen, gevechten aangaan met kwaadaardige brocolli en tal van andere dingen doen in de wereld van Holy Potatoes! We're in Space?

Invisigun Heroes - 14,99 euro

Invisigun Heroes is een multiplayer-game die doet denken aan Bomberman. Spelers bevinden zich in een arena en iedereen is onzichtbaar. Dankzij de 'grid-based movement' van de game weten spelers waar ze op een bepaald moment staan, maar andere spelers weten dit niet. Door te schieten en powerups te gebruiken geef je voor een ogenblik je positie prijs. In Invisigun Heroes is het van belang om je tegenstanders te slim af te zijn door ze te misleiden en ze vervolgens af te schieten. De game kent verschillende modi en bevat gevarieerde maps en powerups.

Dit artikel delen:

Lees meer

PS4 Pro-update Rocket League nu beschikbaar Live om 20:00: For Honor
0

Reacties op: Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.