Trailer
God of War artwork

Het progressiesysteem in God of War uitgelicht

En exemplaren verschenen in winkels?

Geschreven door Pablo Bool op
In een nieuwe God of War-video spreken creative director Cory Barlog en lead gameplay designer Jason McDonald over het progressiesysteem. Zo kan de speler door het progressiesysteem verschillende strategieën toe-eigenen die het best zijn of haar speelstijl aanvullen.

In het spel kunnen spelers verschillende soorten armor verzamelen en aanpassen om de volgende stats aan te passen: Strength, Runic, Defense, Vitality, Luck and Cooldown.

Met deze verschillende variabelen is het mogelijk om de eigen speelstijl te complementeren. Spelers die graag erop loshakkenkunnen de Vitality aanpassen, om minder snel buiten adem te raken. Voor defensieve spelers die meer willen blokken en counteren is het uiteraard handig om Defense te upgraden.

Over het aanpassen van de armor zegt Jason Mcdonald: “We willen dat het spel de speler een keus aanbiedt. We willen dat iedereen met een ander soort Kratos kan spelen, maar dat op het einde van de dag toch iedereen dezelfde Kratos is."

Eerder zei Barlog in een interview met kinda Funny Games dat ze in eerste instantie het uiterlijk van Kratos universeel wilde maken. Iedereen moest dus dezelfde Kratos krijgen zonder controle te krijgen over verschillende bepantsering. Hier is Santa Monica Studios uiteindelijk vanaf gestapt.

Ook wordt er losgelaten dat de stats kunnen worden aangepast met skill tree, waarin bijvoorbeeld nieuwe nieuwe technieken voor de strijdbijl van Kratos of hand-to-hand gevechten kunnen worden vrijgespeeld.

God of War is vanaf 20 april beschikbaar voor PS4. Onze review lees je vanaf aanstaande donderdag op de site.

god of war move

Exemplaren voor release verschenen in de winkel?

Tevens heeft een Reddit-gebruiker genaamd kemar7856 een foto van het doosje van de game geplaatst met de tekst: "Wie is er klaar voor God of War." Thenerdmag spreekt van een lek waar fysieke kopieën al door winkels worden verkocht. Waar deze informatie vandaan komt is niet bekend, aangezien niks wordt gezegd over de oorsprong van dit exemplaar.

god of war leak

Dit artikel delen:

Lees meer

Tegenvaller voor voormalig GTA-producer Leslie Benzies in zaak tegen Rockstar Fortnite-spelers kunnen binnenkort sneller bouwen met Port-a-Fort
1

Reacties op: Het progressiesysteem in God of War uitgelicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SirFunkenstein

  • 10 april 2018 18:41
  Ik ben erg bang dat zijn zoontje me erg gaat irriteren…

  Zware gevechten en dan zie je in eens hem op de nek van de tegenstander springen? HUH

  en steeds door de axe-swing lopen van Kratos zonder geraakt te worden…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.