Valve en Perfect World brengen Steam officieel naar China | Gamer.nl

Valve en Perfect World brengen Steam officieel naar China | Gamer.nl

Valve en Perfect World hebben een overeenkomst getekend om Steam in China uit te brengen. De overeenkomst werd getekend in Shanghai en biedt toegang voor alle Chinese consumenten.

Met een Chinese versie van het populaire platform wordt het voor consumenten in China aantrekkelijker om gebruik te maken van de dienst. De potentiële groei van het platform in het land is deels af te lezen aan het feit dat de ingestelde taal voor alle spelers voor 22 procent bestaat uit Chinees.

Met het lanceren van Steam China wordt verwacht dat enkele huidige features worden gewijzigd of verwijderd. Daarnaast ontstaat de vraag hoe de politiek in China zich gaat reflecteren op het beleid van de Chinese versie van Steam. Zo staat China bekend om zijn grote hoeveelheid censuur en het controleren van content. Echter werd in juni bekend dat Steam in de landen waar het nu actief is alle soorten content toelaat, zolang het niet illegaal is of als trolling wordt gezien.

Volgens een verslag van Steam China van Tech Crunch gaat Perfect World de lokale promotie, selectie van games en distributie beheren. Echter wordt verwacht dat de in Shanghai gevestigde dienst later meer censuur gaat toepa en op de dienst.

Het uitbreiden van de dienst naar China is zowel voor Valve als voor Perfect World een logische keuze. China bevat wereldwijd de grootste spelersbasis en heerst er hevige concurrentie in de Chinese game-industrie. Dit is bijvoorbeeld te zien met de door Tencent gelanceerde gaming platform WeGame.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou