Nieuws
Steam

Valve voegt 'Adult Only'-filter toe aan Steam

Meerdere veranderingen aangebracht bij online winkel

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Valve heeft een nieuwe 'Adult Only'-filter toegevoegd aan Steam. Deze filter dient bezoekers te helpen om games met seksuele content te kunnen vermijden.

Eerder hadden bezoekers de optie om games met veelvoorkomende gewelddadige en seksuele content te filteren. Nu zijn er nog twee functies bijgekomen op basis van reviews bij nieuwe games die op de online winkel belanden.

De eerste functie is een 'Mature Content'-filter die bezoekers kunnen toepassen om content te vermijden met volwassen thema's, echter zonder seks of geweld. De tweede functie is een 'Adult Only'-filter wat bezoekers games laat blokkeren met expliciet seksuele content.

Steam

Ondanks het feit dat de nieuwe 'Adult Only'-filter bedoeld is om seksuele content te vermijden, maakt Valve wel duidelijk dat met de filter dit soort games hun weg kunnen vinden naar de hoofdpagina van de webwinkel. Valve heeft lang moeilijk gedaan over het plaatsen van seksuele content op de webwinkel. Mede doordat ontwikkelaars dat er serieuze vraag was naar de content, heeft Valve de seksuele inhoud toegestaan.

Voor ontwikkelaars op Steam is het nu een vereiste van Valve dat games met gewelddadige of seksuele inhoud duidelijk omschreven moet worden.

Valve geeft in een blogpost aan dat het bezoekers goed wilt informeren over de games met volwassen inhoud. "Wanneer je kijkt naar de winkelpagina van een game met content voor volwassenen, dan tonen wij de beschrijving van de game die de ontwikkelaar heeft gegeven." Daarnaast wordt deze beschrijving ook getoond aan bezoekers die op de betreffende pagina belanden via een externe website.

Valve

Ook heeft Valve bezoekers de optie gegeven om games van specifieke ontwikkelaars, uitgevers en curatoren te vermijden. Voorheen kon de bezoeker nog maar 3 tags aanwijzen. Ondertussen is dit aantal verhoogd naar 10. Met het gebruiken van deze filters kunnen games die mensen willen vermijden nog steeds opduiken in de zoekresultaten, alleen dan op een veiligere manier.

Daarnaast schepte Valve meer duidelijkheid over het plan om meer ontwikkelaars te verbannen van Steam. Meerdere ontwikkelaars zijn door Valve verbannen van Steam door het trollen op de webwinkel. Valve zelf zegt dat deze ontwikkelaars "niet geïnteresseerd zijn in het (in goede wil) maken en verkopen van games aan mensen. Wanneer dit niet de motieven zijn van de ontwikkelaars, dan zijn ze zo goed als zeker een troll."

Dit artikel delen:

Lees meer

Blackout-modus Call of Duty: Black Ops 4 volledig in beeld Old School-versie Runescape aangekondigd voor iOS en Android
0

Reacties op: Valve voegt 'Adult Only'-filter toe aan Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.