Uitstel Zelda: Breath of the Wild door communicatieproblemen | Gamer.nl

Uitstel Zelda: Breath of the Wild door communicatieproblemen | Gamer.nl

The Legend of Zelda-producer Eiji Aonuma zegt zelf verantwoordelijk te zijn voor het uitstel van Breath of the Wild naar 2017.

Veel fans trokken de conclusie dat Breath of the Wild was uitgesteld zodat hij tegelijkertijd op Nintendo NX zou uitkomen. In een gesprek met Edge vertelt Aonuma dat het uitstel komt door communicatieproblemen binnen zijn team.

"Bij één van de mijlpalen was de game fantastisch. Er waren enorm veel goede elementen. Maar bij de volgende mijlpaal, was dat allemaal verdwenen", zegt hij.

Volgens Aonuma kwam dit door een misverstand. "Ik heb veel commentaar gegeven over wat ze moesten toevoegen, maar ik heb ze nooit verteld wat goed was aan de game bij die eerste mijlpaal. Als gevolg voegden ze dingen toe die ik had gesuggereerd, maar tegelijkertijd stopten ze elementen in het spel die zij pa end vonden, en daardoor vielen de goede delen van de vorige versie uit elkaar."

De Zelda-producent zegt een belangrijke les te hebben geleerd door het voorval, namelijk om ook positieve feedback te delen met zijn team. "Als ik dat beter had gedaan, was de ontwikkeling mi chien niet zo uitgerekt", geeft hij toe.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt begin 2017 uit voor Wii U en Nintendo NX, de volgende console van de Japanse spellenmaker. Gamer.nl ging alvast aan de slag met de game op E3. Onze impre ies daarvan zijn hier te lezen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou