Nieuws
Darksiders Remaster

Uitgebreide documentaire geeft inzicht in de Darksiders-franchise

Ontwikkelaars aan het woord over de duistere gameserie

Geschreven door Arran Winmai op
In een uitgebreide documentaire worden de ontwikkelaars achter Darksiders geïnterviewd over de geschiedenis van de gameserie.

In een documentaire van anderhalf uur wordt er achter de schermen gekeken van Darksiders. Onder andere de oorsprong van het verhaal, hoe dit verhaal tot leven kwam en meer komen aan bod. In de documentaire zijn gesprekken te zien met bedenker Joe Madureira en werknemers van Vigil Games. Ook geven ontwikkelaars die aan de derde Darksiders-game werken inzicht over de duistere serie.

In Darksiders kruipt de speler in de huid van een van de Bijbelse ruiters van de apocalyps, maar proberen ze juist het einde van de wereld terug te draaien. In het eerste deel bestuurt men War om wraak te zoeken voor wat hem aangedaan is. In het tweede deel probeert Death juist de onschuld van zijn broer War te bewijzen. Na het tweede deel stopte Vigil met de serie en neemt Gunfire Games de franchise over. Daarin bestuurt men Fury, een ruiter die in het originele verhaal in de Bijbel niet bestaat. Zij gaat op jacht naar de zeven zonden. Darksiders 3 komt ergens dit jaar uit.

Darksiders kwam voort uit wat ideeën van onder andere Joe "Mad" Madureira, een stripboekschrijver die zijn verhaal naar een ander medium wilde brengen. De games werden goed ontvangen en ook wij gaven het eerste en tweede deel hoge cijfers.

De volledige documentaire staat op YouTube en kan gratis bekeken worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Guided Missile en Sniper Shootout-modus naar Fortnite: Battle Royale met update 3.4.0 Switch-verkopen in Japan al gelijk met die van de GameCube
0

Reacties op: Uitgebreide documentaire geeft inzicht in de Darksiders-franchise

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.