Spelersaantal in Blackout-modus van Black Ops 4 verhoogd bij release | Gamer.nl

Spelersaantal in Blackout-modus van Black Ops 4 verhoogd bij release | Gamer.nl

Treyarch heeft de spelersaantallen voor de Blackout-modus van Call of Duty: Black Ops 4 bekendgemaakt. In een livestream maakt de ontwikkelaar verder bekend welke veranderingen aan de game zijn toegepast voor de lancering.

Treyarch maakte tijdens de 'Road to Launch'-livestream bekend dat de Blackout-modus in Call of Duty: Black Ops 4 in Solo- en Duo-modus 88 spelers kan bevatten. Voor groepen van vier mensen (Quad) kunnen er in totaal 100 spelers meedoen.

Treyarch gaf aan veel getest te hebben met verschillende aantallen, zoals met de bèta. Daar begon het spelersaantal met tachtig spelers, vervolgens groeide dit aantal naar 88 en uiteindelijk naar honderd spelers tegen het einde van de testperiode.

Tevens werd aangegeven dat er voor speciale evenementen nog grotere spelersaantallen gewenst zijn in Blackout. Zo zei de ontwikkelaar in totaal 115 spelers te willen voor de speciale evenementen.

Call of Duty: Black Ops 4

Tijdens dezelfde 'Road to Launch'-livestream gaf Treyarch aan vele veranderingen toegepast te hebben in de game tijdens de testperiode om de algehele ervaring voor spelers te optimaliseren. Veel van deze feedback kwam naar voren uit de bèta van zowel de multiplayer- als de Blackout-modus.

Zo is er voor de multiplayer-modus van Black Ops 4 veel verbeteringen toegepast voor de balancering van wapens. Treyarch zegt hiermee 'erg tevreden' te zijn, maar blijven na de lancering de modus nauwkeurig monitoren om wapens aan te pa en op basis van feedback van spelers. Daarnaast werden onder andere een aantal nieuwe wapens en scorestreaks geïntroduceerd.

Black Ops 4

Voor de Blackout-modus is onder andere bepaald om de Level 3 Armor minder vaak te laten verschijnen. Ook is er een optie toegevoegd die spelers de mogelijkheid biedt om op consoles voorwerpen op te pakken door op de desbetreffende knop te klikken. Voorheen moesten spelers de knop ingedrukt houden om het voorwerp op te kunnen pakken, wat aanzienlijk meer tijd kostte. Met deze functie is het tevens niet nodig om naar beneden te richten om het voorwerp op te kunnen pakken. Momenteel is er een discu ie gaande of dit de standaard instelling wordt voor de functie.

Ook werd bekend dat er in totaal tachtig levels zijn in Blackout-modus, waar spelers bij elke twintig levels een nieuw personage vrijspelen.

Treyarch bracht kort geleden nieuwe trailers uit voor de Zombies- en Blackout-modus voor Call of Duty: Black Ops 4 waarin verschillende locaties en functies worden uitgelicht.

Eerder werd bekend welke maps er bij de lancering van Black Ops 4 beschikbaar zijn en verscheen er een trailer van de Blackout-modus waarin de map wordt uitgelicht.

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou