Nieuws
PlayStation

Sony kondigt PlayStation Awards 2018 aan

Evenement vindt plaats op 3 december

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Sony heeft de nieuwste editie van de PlayStation Awards aangekondigd. Sony maakt dit bekend op de Japanse PlayStation-website. Het is de 24ste keer dat dit evenement wordt georganiseerd.

Sinds het uitbrengen van de eerste PlayStation in 1994 worden de PlayStation Awards jaarlijks uitgereikt. Games die dit jaar in Japan en Azië 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan, ontvangen de zogenoemde Gold Prize. Games die in dezelfde regio meer dan een miljoen kopieën verkocht, ontvangen de Platinum Prize.

Ook wordt er een prijs uitgereikt voor de drie bestverkochte PSN-games; de PlayStation Network Prize. Daarnaast is er een categorie weggelegd voor een award voor de meeste stemmen door gamers; de User's Choice Award. Tevens krijgen indiegames en PlayStation VR hun eigen categorie in het evenement.

PlayStation VR

Het evenement wordt live uitgezonden op YouTube en vindt plaats in het Grand Prince Hotel New Takanawa in Tokyo.

Eerder werd nog door Sony bekendgemaakt dat er dit jaar geen PlayStation Experience gaat plaatsvinden. Volgens Sony's Chairman van SIE Worldwide Studios, Shawn Layden, is er te weinig aanbod voor nieuwe games om op het evenement te kunnen laten zien en zou daarmee fans teleur kunnen stellen.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation 4 Pro krijgt prijsverlaging in Japan De gamereleases van oktober 2018
0

Reacties op: Sony kondigt PlayStation Awards 2018 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.