Sony kondigt PlayStation Awards 2018 aan | Gamer.nl

Sony kondigt PlayStation Awards 2018 aan | Gamer.nl

Sony heeft de nieuwste editie van de PlayStation Awards aangekondigd. Sony maakt dit bekend op de Japanse href="https://www.jp.playstation.com/blog/detail/7655/20181001-psawards.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">PlayStation-website</a>. Het is de 24ste keer dat dit evenement wordt georganiseerd.

Sinds het uitbrengen van de eerste PlayStation in 1994 worden de PlayStation Awards jaarlijks uitgereikt. Games die dit jaar in Japan en Azië 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan, ontvangen de zogenoemde Gold Prize. Games die in dezelfde regio meer dan een miljoen kopieën verkocht, ontvangen de Platinum Prize.

Ook wordt er een prijs uitgereikt voor de drie bestverkochte PSN-games; de PlayStation Network Prize. Daarnaast is er een categorie weggelegd voor een award voor de meeste stemmen door gamers; de User's Choice Award. Tevens krijgen indiegames en PlayStation VR hun eigen categorie in het evenement.

PlayStation VR

Het evenement wordt live uitgezonden op YouTube en vindt plaats in het Grand Prince Hotel New Takanawa in Tokyo.

Eerder werd nog door Sony bekendgemaakt dat er dit jaar geen PlayStation Experience gaat plaatsvinden. Volgens Sony's Chairman van SIE Worldwide Studios, Shawn Layden, is er te weinig aanbod voor nieuwe games om op het evenement te kunnen laten zien en zou daarmee fans teleur kunnen stellen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou