Nieuws
Walking Dead Telltale

Oud-werknemer spant rechtszaak aan tegen Telltale Games

Bedrijven stopten vermoedelijk met financiële ondersteuning

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Oud-werknemer van Telltale Games, Vernie Roberts Jr., spant een rechtszaak aan tegen voormalig werkgever Telltale Games. Volgens Roberts Jr. heeft Telltale Games zich niet gehouden aan de afspraken van de zogenoemde WARN-wet.

In het aangespannen groepsgeding hebben advocaten van Roberts Jr. gevraagd om verschillende vormen van financiële compensatie, waaronder nog niet uitbetaalde salarissen en ontslagvergoedingen. Volgens de WARN-wet in de Amerikaanse staat Californië zijn werkgevers verplicht om werknemers ten minste zestig dagen van tevoren op de hoogte te stellen van een grote hoeveelheid aan ontslagen binnen een bedrijf. Hier was volgens werknemers bij Telltale geen sprake van.

Toch zijn er binnen de WARN-wet enige uitzonderingen die Telltale Games zouden kunnen vrijspreken van de aangespannen rechtszaak. Zo zegt Telltale dat er geen sprake was van een groot aantal ontslagen, maar dat het onderdeel was van de sluiting van het bedrijf.

Telltale the walking dead

Meerdere werknemers kregen eerder plots te horen dat ze ontslagen zouden worden nadat bekend werd dat Telltale Games zijn deuren moest gaan sluiten. Er werd van ongeveer 300 werknemers slechts een groep van 25 behouden om de Netflix-versie van Minecraft: Story Mode af te kunnen maken. Werknemers kregen tevens het bericht dat ze geen ontslagvergoeding ontvangen en na negen dagen hun gezondheidsvoordelen vervallen.

Het aangespannen groepsgeding is van toepassing op alle ex-werknemers die benadeeld zijn onder de gevolgen van Telltale Games in verband met de overtreding van de WARN-wet. Hiermee kunnen meer mensen zich voegen bij de rechtszaak om eventueel gecompenseerd te worden, indien de rechtszaak gewonnen wordt. Dit aantal kan oplopen tot een groep van in totaal 275 werknemers.

Werknemers reageerden geschokt op de plotse gebeurtenissen rondom Telltale Games. Zo liet The Walking Dead-stemactrice Melissa Hutchinson weten diep getreurd te zijn van de sluiting van de ontwikkelaar. Daarmee ontstond ook rumoer over de afloop van The Walking Dead, waar Telltale liet weten benaderd te zijn door meerdere partners om bij te dragen aan het afmaken van The Walking Dead.

Telltale Games

Bedrijven stoppen met financiële steun

Het gerucht gaat dat meerdere bedrijven op het laatste moment zijn gestopt met het financieel ondersteunen van Telltale Games. Onder de bedrijven vallen AMC, Smilegate en Lionsgate. Volgens de bronnen wordt vermeld dat Lionsgate eerder had aangegeven met het stoppen met het bieden van financiële steun, omdat het zich wilde focussen op de kernactiviteiten binnen het bedrijf.

Lionsgate had in 2015 nog flink geïnvesteerd in de ontwikkelaar. Daar bleek het bedrijf de ontwikkelaar met 40 miljoen dollar te hebben ondersteund. Deze investering gold als afspraak voor game- en tv-show-samenwerkingen. Als onderdeel van deze afspraak werd CEO van Lionsgate, John Feltheimer, aangesteld als één van de leden van de raad van bestuur in Telltale.

Dit artikel delen:

Lees meer

Stem op de beste Spider-Man-screenshots! De oorsprong van muziek in games
0

Reacties op: Oud-werknemer spant rechtszaak aan tegen Telltale Games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.