Nieuwe mobiele vr-bril van Google aangekondigd | Gamer.nl

Nieuwe mobiele vr-bril van Google aangekondigd | Gamer.nl

Google heeft dinsdagavond zijn eerste mobiele virtualrealitybril getoond. De Daydream View is grotendeels gemaakt van stof, waardoor hij fijner op het gezicht moet zitten.

Net als de eerdere Cardboard-bril van Google en de Gear VR van Samsung werkt de Daydream View met een smartphone, die in de bril wordt geschoven. Volgens Google past de Daydream View ook over een normale bril en is hij comfortabeler, omdat hij lichter is dan concurrenten.

In eerste instantie zal de bril alleen werken met de nieuwe Pixel-telefoons die Google eveneens dinsdag aankondigde, maar het bedrijf belooft dat er binnenkort veel meer smartphones uitkomen die met Daydream overweg kunnen. De bril zal later dit jaar in de verkoop gaan voor 79 dollar. Het is niet precies bekend wanneer de Daydream View naar Nederland komt.

Er komt een speciale appwinkel voor Daydream, waar in eerste instantie onder meer een app rond Fabeldieren en waar ze te vinden, het boek uit het Harry Potter-universum van auteur J.K. Rowling. Ook zullen video's van Netflix, YouTube en HBO te zien zijn met de bril op.

Google kondigde dinsdag ook een eigen router aan, de Google Wifi. Deze kan alleen werken, zoals andere routers, maar gebruikers kunnen ook meerdere exemplaren van de Google Wifi in hun huis zetten voor beter bereik. Eén exemplaar zal 129 dollar kosten en een pakket met drie Wifi-routers kost 299 dollar.

Google Daydream

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou