Medeoprichter van Blizzard treedt af als CEO | Gamer.nl

Medeoprichter van Blizzard treedt af als CEO | Gamer.nl

Michael Morhaime, medeoprichter van Blizzard, treedt af van zijn functie als CEO. Morhaime blijft echter wel actief als strategisch adviseur binnen het bedrijf. Dit maakte Morhaime bekend via een bericht op het forum van de ontwikkelaar.

Morhaime is als medeoprichter vanaf het begin actief geweest bij Blizzard. Ondanks zijn lange aanwezigheid, heeft Morhaime al meer dan tien jaar niet meer meegewerkt als programmeur bij de ontwikkeling van een game.

Morhaime heeft net zoals zijn vervanger J. Allen Brack meegemaakt hoe het bedrijf groeide door de jaren heen. In begin jaren '90 was de ontwikkelaar bekend onder de naam: Silicon & Synapse. Tijdens het bestaan van Blizzard heeft het meerdere succesvolle franchises weten op te bouwen die nu wereldwijd bekend zijn en als voorbeelden gelden in de huidige game-industrie. Dit gold voor franchises als World of Warcraft, Diablo, Starcraft en Overwatch. Later voegde Blizzard zich samen met Activision en werd toen het Activision Blizzard zoals mensen het vandaag de dag kennen.

Michael Morhaime

Morhaime maakt in een post op het forum van Blizzard bekend dat het tijd is dat iemand anders het stokje overneemt. "Na vele jaren gewerkt te hebben met de meest getalenteerde mensen uit de industrie om games mee te maken, heb ik besloten dat het tijd is om iemand anders Blizzard Entertainment te laten leiden. Mijn taken als president van Blizzard zullen worden overgenomen door mijn vriend, collega, vertrouwd adviseur, en langdurig beheerder van World of Warcraft, J. Allen Brack."

Daarnaast betuigt Morhaime zijn dankbaarheid voor de mensen en de community waarmee hij mocht werken, die leidde tot het succes van het bedrijf. "Ik ben ook dankbaar voor iedereen van jullie in de community. Wij hebben samen de meest geweldige en triomfantelijke, maar ook meest moeilijke momenten meegemaakt. Ik heb gelukkig genoeg van jullie persoonlijk mogen ontmoeten, terwijl vele berichten, emails, tweets, Reddit-discu ies en forum-posts voor een sterke band hebben gezorgd."

Het succes van Blizzard, waar Morhaime deel van uitmaakte, zorgde er onder andere voor dat de franchise van Overwatch eigen speelgoed krijgt in samenwerking met Lego en Nerf.

Er zijn verder nog geen concrete redenen bekend waarom Morhaime ervoor kiest om af te treden als CEO.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou