Nieuws
death stranding

Kojima Productions onthult geavanceerd mistsysteem voor Death Stranding

Decima Engine demonstratie met mist

Geschreven door Eline Oosterloo op
Kojima Productions laat het geavanceerde mistsysteem zien van de Decima Engine die gebruikt wordt voor Death Stranding.

Tijdens de presentatie op Siggraph 2017 in Los Angelos lieten Giliam de Carpentier van Guerrilla Games en Kohei Ishiyama van Kojima Productions het Height Fog System zien dat in ontwikkeling is voor Death Stranding.

De Decima Engine heeft een flexibel atmosferisch verstrooiingssysteem, net als andere engines. Dit verstrooiingsysteem bepaalt hoe licht valt op objecten en door bijvoorbeeld lucht. Normaal gesproken wordt hierbij een transmissie LUT (Look Up Tables) gebruikt, waarmee bijvoorbeeld een benadering wordt gemaakt van hoe licht valt in mist. Dit height fog-model calculeert de mist meteen wanneer de scene wordt gerenderd, waardoor het lastiger is om mist er realistisch uit te laten zien.

De LUT (Look Up Tables) daarentegen is door Kojima Productions vervangen door een LUT die gebruik maakt van zonlicht en rayleighverstrooiing. Rayleighverstrooiing is de naam voor het fenomeen dat ervoor zorgt dat objecten die verder weg zijn vager en blauwer lijken. Hierdoor kunnen weersomstandigheden zoals mist realistischer worden weergegeven. Dit wijkt af van standaard LUT die in middleware gebruikt worden.

In de Decima Engine zijn nu twee weertypes voorgeprogrammeerd, namelijk zonnig en dichte mist. Deze kunnen gebruikt worden als basis voor andere weersomstandigheden.

Death Stranding is momenteel exclusief in ontwikkeling voor PlayStation 4. Lees hier meer over de ontwikkeling van Death Stranding.

Bekijk hieronder een testfilmpje van de Height Fog System dat is ontwikkeld voor Death Stranding, waarin zowel de weersomstandigheden zonnig als dichte mist kunnen worden gezien.

Bron: DualShockers

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Koei Tecmo bevestigt dat Dynasty Warriors 9 uitkomt op Xbox One en pc Rockstar aangeklaagd voor vertoning van helderziende in GTA: Vice City
1

Reacties op: Kojima Productions onthult geavanceerd mistsysteem voor Death Stranding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Aces-82

    • 5 augustus 2017 16:43
    Wauw!!!!!! Het is ongelooflijk. Deze game word legendary

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.